Şimdi Ara

sessiz lastik (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
48.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İkisi için de 195/60r/15 demişler ama sırt genişliği aynı değil gibi duruyor.

sessiz lastik

sessiz lastik

• alttaki resim ''H'' modeli..üstteki nedir bilimiyorum..
  • Konu başlığı süper! Genelde lastikler için içeri yol sesi alan almayan diye bir ayrım yapılmakta ama işin esasında yol sesini meydana getiren lastik, bunu kabin içine alan ise aracın sacı ve ses izolasyonu bence.
    Yani, lastik ses yapar ya da yapmaz ama eğer ses yapıyorsa bunu içeri alma özelliği lastiğin değildir.

Evet, ikinci lastik H serisi ve 88H özelliğinde, max. 210km/saat hıza dayanıklı ve yakıt tasarrufu sağlayan, sessiz modeli. 2001-2005 civicler için önerilen lastik buymuş. İnternette tanesi 191 YTL'ye falan satılıyor taksitle ama peşin para bulunduğum şehirden almayı tercih ederim.

Alttaki resimdeki model ise NRHİ imiş ama üretimi yok galiba.

sessiz lastik

• quote:

Orjinalden alıntı: stutter

yaşadığım bir kazadan dolayı michelin nin frenleme konusunda ciddi endişelerim var.

bunu daha öncede dıymuştum birisinden

Orjinalden alıntı: okyaypay

yokohama

Ben de nokian düşünürken, jantları aldığım yer yokohama önerdi. Aynı zamanda michelin de satmasına rağmen yokohamanın çok daha yumuşak ve kaliteli olduğunu söyledi. Hatta lastiklerde raf ömrü 4 yıl iken hamur yapısından dolayı yokohamada 5 yılmış. Ben de aldım. 195/60/15 tanesi de 130 YTL ye geldi sanırım.

Gelelim izlenimlerime. Yumuşaklık konusunda cidden süper. Araba resmen daha konforlu oldu. Islak zeminde çok başarılı. Yalnız geçen gün kuru zeminde çok sert fren yapmak zorunda kaldım ve çok çok hafif bir kayma oldu. Zannedersem o frende tüm lastikler aynı tepkiyi verirdi. Tekrar alırmıyım diye soruyorum kendime. Uzun vadede bir problem vs. çıkmazsa şimdiki memnuniyetime göre ilk alacağım lastik yokohamadır.

• quote:

Orjinalden alıntı: tonk

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

yokohama

Ben de nokian düşünürken, jantları aldığım yer yokohama önerdi. Aynı zamanda michelin de satmasına rağmen yokohamanın çok daha yumuşak ve kaliteli olduğunu söyledi. Hatta lastiklerde raf ömrü 4 yıl iken hamur yapısından dolayı yokohamada 5 yılmış. Ben de aldım. 195/60/15 tanesi de 130 YTL ye geldi sanırım.

Gelelim izlenimlerime. Yumuşaklık konusunda cidden süper. Araba resmen daha konforlu oldu. Islak zeminde çok başarılı. Yalnız geçen gün kuru zeminde çok sert fren yapmak zorunda kaldım ve çok çok hafif bir kayma oldu. Zannedersem o frende tüm lastikler aynı tepkiyi verirdi. Tekrar alırmıyım diye soruyorum kendime. Uzun vadede bir problem vs. çıkmazsa şimdiki memnuniyetime göre ilk alacağım lastik yokohamadır.

keşke michelin alsaydın, tatrtışmasız en iyi lastik, kim ne derse desin daha iyisi olamaz

• mişelin deyince aklıma gelen şu
    bir çukurluk ömrü var

Michelin lastiklerinin kalitesini biliyorum. Şimdiye kadar çok kullandım ve kış lastiklerim de michelin. Yarın tekrar lastik alacak olsam yine yokohama alırdım ama nokian da denemek isterdim doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonk -- 27 Haziran 2008; 22:16:59 >
  • Bazı lastikler ilk 20.000km de mükemmelken daha sonra cozutup sertleşiyormuş, tutunamıyormuş diye duymuştum. Turanza ER300 için söylemişlerdi. Lastiğin sonradan sertleşmesi çok çok kötü bir durum aslında. 3mm diş derinliği kalıncaya kadar yumuşaklığını ve sessizliğini koruyabilen bir marka bilen var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Bazı lastikler ilk 20.000km de mükemmelken daha sonra cozutup sertleşiyormuş, tutunamıyormuş diye duymuştum. Turanza ER300 için söylemişlerdi. Lastiğin sonradan sertleşmesi çok çok kötü bir durum aslında. 3mm diş derinliği kalıncaya kadar yumuşaklığını ve sessizliğini koruyabilen bir marka bilen var mı?

Ben öyle bir lastik oldugunu düşünmüyorum :)

Bu kronik bir sorun ... aslına bakılıcak olursa markadan makaya deişiyo belki bu km ... ancak mesela eski bir michelin kulanıcısı olarak bunun çok baki bir gerçek oldugunu biliyorum ... lastikler ilk 15-20bin cok güzel .. sonra özelligini kaybediyolar... nedeni ise özellikle yanakların türkiyemin yollarına uygun olmadıgı gibi bir şey... yumuşak yanaklar... çukurlu yollarda kolay eskiyo ...

Ben işallah 2009 başında fabrika çıkışı lastiklerimi daha cok cok eski oldukları için (km olarak 30.000 ancak olucaktır) deiştiricem ...
    almayı düşündügüm ise Nokian i3 (185/70-14) özellikel ses,konfor ve yakıt ekonomisinden ödün veremiyorum :)

• normalde lastik ömrü 50 bin km. dir
  • Arkadaslar ben daha önce jazz da nokian kullandım , lastikci de tavsiye etmisti michelinden daha iyidir diye ama acıkcası ben pek memnun kalmadım yol tutusu bence kotuydü ama belki orjinale göre biraz genis taban almıstım ondan olabilir kayma falan yapıyordu yani özel yapım kısın kaymaz falan gibi bi olayı yoktu . Bahsettigim zaman 2004-2007 seneleriydi belki modeller degisti yada benim aldıgım model bana gore degildi amacım markayı kotulemek degil sadece görüs belirtmek :)

• sen ve ben şaşmıyalım, biz akıllıyız, ...ne yazıkki hala pirelli lastiklere para verenler var

Orjinalden alıntı: caucass

sen ve ben şaşmıyalım, biz akıllıyız, ...ne yazıkki hala pirelli lastiklere para verenler var

pirelli zero mu yoksa söylemek istedigin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.