Şimdi Ara

sessiz lastik (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
48.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ ABABA2307, Latik seçimini ülke bazında sınırlayamazsınız, kars da yaşayan birinin ihtiyacı ile antalyada yaşayanın ki çok farklıdır.. Şahsen lastik seçimimde adac' ın yaptığı testleri kullanıyorum, bu testlerde 1., 2. den ziyade kuru hava, ıslak hava, kullanım ömrü, yakıt tüketimi gibi kriterleri kendi ihtiyaçlarıma göre inceleyip en uygun lastiği seçiyorum, size de tavsiye ederim

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/default.asp?ComponentID=4772&SourcePageID=70159

• http://www.yokohama.com.tr/ProductDetails.aspx?ID=13
    yokohama ac01 195/60/15 daha konforlu ve uzun ömürlü-
    olanını bulmak zor yokohama tane fiyatı 115 ile 125ytl arası
    4 lastik 450ytl ama orj japan aracın gibi sağlam
    lastik konusunda çok deneyimim olmuştur

edit= ababa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N KUL -- 11 Temmuz 2008; 21:53:06 >
  • ARKADAŞLAR,, aşağıda yazdığım siteden test verilerine bakabilirsiniz bu dergi alman oto kullanıcıları için markaları test etmiş ama muhalesef türkiye' de oto dergileri bu tür işlerle uğraşmıyor fikir sahibi olabilirsiniz.......

sevgilerimlehttp://www.autobild.de
  • Bu ülkede yaşadığımıza göre, en azından bu ülkenin yol şartlarına göre sınırlamak neden yanlış? Hem zaten verdiğim örnekte yaz -kış - yüksek performans gibi kategoriler yazmıştım. Karsta yaşayan vatandaş da örneğin binek otomobil kış lastiği veya 4x4 kış lastiği kategorilerindeki 1. 2. 3. seçilmiş olan lastiklere bakarak seçim yapamaz mı?

ADAC testlerini kendi ülkesinin yol ve iklim şartlarında yapmıyor mu? Almanya genelde yağışlı ve ılıman iklime sahip, otoyolların en sol şeridinde 120km/saat hızdan düşük gidene ceza yazıyorlar.

Peki sence lastik seçimi hangi bazda sınırlanmalı, ya da sınırlanmamalı mı?

quote:

Orjinalden alıntı: serdem

@ ABABA2307, Latik seçimini ülke bazında sınırlayamazsınız, kars da yaşayan birinin ihtiyacı ile antalyada yaşayanın ki çok farklıdır.. Şahsen lastik seçimimde adac' ın yaptığı testleri kullanıyorum, bu testlerde 1., 2. den ziyade kuru hava, ıslak hava, kullanım ömrü, yakıt tüketimi gibi kriterleri kendi ihtiyaçlarıma göre inceleyip en uygun lastiği seçiyorum, size de tavsiye ederim

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/default.asp?ComponentID=4772&SourcePageID=70159

• Sınırlanamazda ondan dolayı yanlış, zaten piyasada her tür ihtiyaca göre bir çok farklı model var, bu tarz pratikte olma ihtimali olmayan ( daha doğru düzgün araba testleri yayınlanamayan bir ülkede lastik sınıflandırmaları hayal ötesidir ) detaylarla uğraşmakdan sa verdiğim linkdeki testlere yoğunlaşırsanız ihtiyacınız olana ulaşmanız daha kolay olur

Adac testlerinde yağmuruda,kuru havayıda, karıda, aşınmayıda, yol gürültüsünüde, fren mesafeside, virajıda, yakıt tüketiminide hepsini baz alıyor...

quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Bu ülkede yaşadığımıza göre, en azından bu ülkenin yol şartlarına göre sınırlamak neden yanlış? Hem zaten verdiğim örnekte yaz -kış - yüksek performans gibi kategoriler yazmıştım. Karsta yaşayan vatandaş da örneğin binek otomobil kış lastiği veya 4x4 kış lastiği kategorilerindeki 1. 2. 3. seçilmiş olan lastiklere bakarak seçim yapamaz mı?

ADAC testlerini kendi ülkesinin yol ve iklim şartlarında yapmıyor mu? Almanya genelde yağışlı ve ılıman iklime sahip, otoyolların en sol şeridinde 120km/saat hızdan düşük gidene ceza yazıyorlar.

Peki sence lastik seçimi hangi bazda sınırlanmalı, ya da sınırlanmamalı mı?

quote:

Orjinalden alıntı: serdem

@ ABABA2307, Latik seçimini ülke bazında sınırlayamazsınız, kars da yaşayan birinin ihtiyacı ile antalyada yaşayanın ki çok farklıdır.. Şahsen lastik seçimimde adac' ın yaptığı testleri kullanıyorum, bu testlerde 1., 2. den ziyade kuru hava, ıslak hava, kullanım ömrü, yakıt tüketimi gibi kriterleri kendi ihtiyaçlarıma göre inceleyip en uygun lastiği seçiyorum, size de tavsiye ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: ALATBEY

arkadaşlar kullanan varsa nokian h serisi ve michelin energy serisisni sessizlik açısından kıyaslarsa sevirim

arkadaşım ben NOKİAN H (195-60-15) ebatında 4 adet lastik aldım. Sessiz diye övdüler. Yaklaşık 5 ay oldu. Jantlarımı değiştirdiğim esnada, lastikçi arkadaş bana, senin lastiklerde 2 sinde daha fazla olmak kaydıyla SALINIM var dedi. Bende nasıl olur, lastikleri daha yeni aldım, imkansız dedim.
    Arabanın tekerini boşa aldı, el ile lastiği çevirdiğinde lastiğin bir bölümü dönerken aşağı yukarı hareket ediyor, diğer lastiklerde de bu mevcut.
    Peki ne rahatsızlık verir dediğimde, yüksek hızlarda araçta tıkırdı olur cevabını aldım.
    Zaten tıkırdı konusunda da şikayetim vardı.
    Durumu lastikleri aldığım bayiye bildirdiğimde gel bakalım dedi, baktığında kıvırmaya başladı, bu tüm lastiklerde olabilir ves.
    Ben itiraz edince ilgili ithalatçi ile görüştüğünde;
    Lastikleri arabadan söküp kargo firması ile ilgili ithalatçıya göndermesini, kendileri inceleyip karar verebileceklerini beyat etmişler.
    Peki arabayı ben lastiksizmi kullanacağım dediğimde, yeni lastik almamı veya lastikler gelenetek kullanmamamı bildirdiler.
    Alin size işte NOKİAN lastikteler GARANTİ prosedürü....
    Lastikleri satarken iyi iş arızaya geldimi prosedür.......
    Be şimdi durumu tüketici hakem heyetine intikal ettireceğim, bakalım ne olur....
    Siz siz olun bilinen markalardan kaçmayın. Kalın sağlıcakla.....
    Not ;Lastikleri aldığım bayi Sağlam otomotiv......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 12 Temmuz 2008; 2:29:37 >

• Türkiye'de lastik testi yapılsa, yayınlansa, biz de buna göre seçip alsak türünden ütopik fanteziler kurarak abesle iştigal edip forumcuların değerli vakitlerini böyle bir yazıyı okuyarak harcamalarına sebep olduğum için, başta zat-ı şahaneleriniz olmak üzere "o" yazımı okumuş bulunan tüm forumculardan ve dahi misafirlerden özür dilerim. Forumdaki herkesin anadilinden bile daha iyi bildiği Almanca dilinde yazılı bulunan vermiş olduğunuz link üzerinden kendi ihtiyaçlarına göre en iyi olduğunu düşündükleri lastik markasını tercih etmelerini niyaz ederim.

Selametle Efendim...

• Artis ne biçim lastik yakıyo, kendisi de yanacakmış neredeyse

http://www.metacafe.com/watch/783767/honda_civic_show_tire_burn/

• quote:

Türkiye'de lastik testi yapılsa, yayınlansa, biz de buna göre seçip alsak türünden ütopik fanteziler kurarak abesle iştigal edip forumcuların değerli vakitlerini böyle bir yazıyı okuyarak harcamalarına sebep olduğum için, başta zat-ı şahaneleriniz olmak üzere "o" yazımı okumuş bulunan tüm forumculardan ve dahi misafirlerden özür dilerim. Forumdaki herkesin anadilinden bile daha iyi bildiği Almanca dilinde yazılı bulunan vermiş olduğunuz link üzerinden kendi ihtiyaçlarına göre en iyi olduğunu düşündükleri lastik markasını tercih etmelerini niyaz ederim.

Selametle Efendim...

Özrünüz kabul edilmiştir, önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır, ufak bir ihtimalde olsa forumda almanca anadili olmayanları da düşünerekten konuyu biraz açalım istedim..

Anadili almanca değilde ingilizce olanlar lütfen bu link tıklasın ( ing. tercüme edilmiş hali )

Anadili ingilizce olmayan arkadaşlarımız içinde bir çözümümüz var, aşağıda TheGate arkadaşımız adac'ın sitesinde kileri türkçeye çevirmiş ve çok hoş bir kaynak oluşmuş, ilginize sunuyorum

quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

ADAC TARAFINDAN 2008 YILINDA YAZLIK LASTİKLERE GÖRE YAPILMIŞ BİR TESTE GÖRE BİR TABLO DAHA VAR.
    http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/195_65_R15/default.asp?ComponentID=209466&SourcePageID=8772#1
    ADAC testlerine güvenirim açıkçası.

EKLEME: Düşük Puan Daha İyi Neticeyi Gösterir (serdem)

sessiz lastik

Burada en iyiler ortaya çıkıyor. Kırmızılar en iyiler. Maviler ikinci ve Yeşiller üçüncü.

KURU YOL TUTUŞUNDA
    Birinci/ler:
    - Bridgestone Turanza ER300
    İkinci/ler:
    - Michelin Energy Saver
    Üçüncü/ler:
    - Continental PremiumContact2

ISLAK YOL TUTUŞUNDA
    Birinci/ler:
    - Vredestein Sportrac 3
    İkinci/ler:
    - Pirelli P6
    - Continental PremiumContact2
    - Maloya Futura Sport V
    Üçüncü/ler:
    - Yokohama C.drive

SESSİZLİKTE
    Birinci/ler:
    - Dunlop SP Sport Fastresponse
    - Michelin Energy Saver
    - Uniroyal rallye 550
    İkinci/ler:
    - Firestone Firehawk TZ200 FS
    Üçüncü/ler:
    - Yokohama C.drive
    - Nokian V

YAKIT TÜKETİMİNDE
    Birinci/ler:
    - Michelin Energy Saver
    İkinci/ler:
    - BFGoodrich Profiler 2
    Üçüncü/ler:
    - Barum Bravuris 2

AŞINMADA
    Birinci/ler:
    - Michelin Energy Saver
    İkinci/ler:
    - Ceat Tornado
    Üçüncü/ler:
    - Wanli S1095

GENEL DEĞERLENDİRME SONUCUNDA

ÖZELLİKLE TAVSİYE EDİLENLER
    - Pirelli P6
    - Bridgestone Turanza ER300
    - Vredestein Sportrac 3
    - Dunlop SP Sport Fastresponse

Bu teste göre;

Michelin Energy Saver ıslak yol tutuşunda vasat altı performansının yanı sıra diğer konularda çok iyi performans göstermiş.
    Islak yolda başarılı olmayan Michelin Energy Saver konfor, aşınma ve kuru yol tutuşunda çok iyi bir lastik olarak çıkmış.

Çok övülen Nokian V ise test edilen lastikler içinde vasat altında bir performans göstermiş. tek başarısı sessiz lastiklerin içinde bile üçüncü olması.

İlk beşdeki lastikler içinde; konfor olarak; (4.) Dunlop SP Sport Fastresponse, ve (5.) Michelin Energy Saver en sessiz lastikler iken diğer ilk üçtekiler biraz sesli lastikler olmuş.... Kuru yol tutuşunda; (2.) Bridgestone Turanza ER300 ve (5.) Michelin Energy en iyi performansları göstermişler...Islak yol tutuşunda (1.) Pirelli P6 ve (3.) Vredestein Sportrac 3 en iyi performansı göstermişler....

Sonuçta; bu teste göre Islak Yolda vasat altı hatta kötüye yakın performans göstermese Michelin Energy Saver en iyi ve iddialı bir lastik olacakmış. Michelin ıslak yolda pek doğru bir tercih olmadığını da göstermiş. Genel değerlendirmede Pirelli P6 ve Bridgestone Turanza ER300 en iyi lastikler. Zaten incelediğim başka yerlerdeki testlerde de çok konforlu olmasalarda Pirelli P6 ve Bridgestone Turanza ER300 "genel anlamda" çok iyi lastikler olduğunu ardı ardına kanıtlıyorlar.

Ayrıca konu içindeki diğer faydalı bilgiler için

http://resim.donanimhaber.com/m_23395944/mpage_1/key_lastik//tm.htm#23538205

Forumdaş olarak yapabileceklerim bunlar..

• ER300 servis ve satış sonrası hizmetlerle tr için uygundur...
    dermişim her babayiğit bindiği atı övermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerm -- 12 Temmuz 2008; 14:29:50 >

2.4 ACCORD,BLACK PEARL
  • Sağol be serdem! Özrümü kabul etmeseydin bi lastik yüzünden ascaktım kendimi ağaca!

ADAC'tan tanıdıkların varsa söyle de aynı testleri Türkiye'deki (başka hiçbir EU ülkesinde olmayan) yol şartlarında tekrar yapsınlar.

Zaten benim de ilk mesajda demek istediğim, bu tip bir testin neden Türkiye'deki iklim ve yol şartlarında yapılıp sonuçlarının duyurulmadığıdır. Çok mu muhtacız sanki ADACın MADACın test sonuçlarına? Böyle basit testler yapabilmeye muktedir değil miyiz millet olarak? Armut piş ağzıma düş müdür yani olay? Daha zor alanlarda uluslararası başarı gösterebilen vatandaşlarımız varken kıytırık bir lastik testi mi yapamayacağız?

• Özür kısmında latife yapmıştım, yardımcı olabilmek için elimden geldiğince bildiklerimi paylaştım, bundan sonrası beni aşar..

quote:

Sağol be serdem! Özrümü kabul etmeseydin bi lastik yüzünden ascaktım kendimi ağaca!

ADAC'tan tanıdıkların varsa söyle de aynı testleri Türkiye'deki (başka hiçbir EU ülkesinde olmayan) yol şartlarında tekrar yapsınlar.

Zaten benim de ilk mesajda demek istediğim, bu tip bir testin neden Türkiye'deki iklim ve yol şartlarında yapılıp sonuçlarının duyurulmadığıdır. Çok mu muhtacız sanki ADACın MADACın test sonuçlarına? Böyle basit testler yapabilmeye muktedir değil miyiz millet olarak? Armut piş ağzıma düş müdür yani olay? Daha zor alanlarda uluslararası başarı gösterebilen vatandaşlarımız varken kıytırık bir lastik testi mi yapamayacağız?

• Biliyorum, biliyorum.

• Tabloyu gördün mü Kemal abi? Senin mişlen 3 kategoride 1. olduğu halde en iyi lastik olarak P6 ve ER300 diyorlar. Gel de işin içinden çık şimdi

• Ya P6 ya da Dunlop alayım diyorum (şimdilik)
    ...140YTL.....125YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 13 Temmuz 2008; 14:01:50 >

• selam arkadaşlar ben yeniyim aranızda

Tabloyu gördün mü Kemal abi? Senin mişlen 3 kategoride 1. olduğu halde en iyi lastik olarak P6 ve ER300 diyorlar. Gel de işin içinden çık şimdi

sen her söylenilene kulak asma, ticari kaygılarda var, mişleni taktığın zaman arabaın herşeyi değişiyor, daha bismillah otururken arabadaki yaylanmayı esnemeyi hissediyorsun, çekiş, viraj hakimiyeti, herşeyi mucizevi bir biçimde mükemmelleşiyor, kim ne derse desin bizim tür sedanlar için en mükemmel lastik michelin

• arkadaşlar benim aracında lastikleri bitik ...
    aracım 2004 civic.... bir kaç hafta içinde lastiklerimi yenilemeyi düşünüyorum ...
    orjinal ölcüleri 185-70r14... bu ebatta fazla lastik yok ... ebatı 185-65r14 yaparsam biraz daha fazla lastik giriyor listeye .. (mesela turanza er300 gibi)...

Sizce ne yapmalıyım ?.... şu anda orjinal ebatlarda en mantıklı secimler (genede konfor ve sessizlik öncelikli) michein energy ve nokian nrhi olarak gözüküyor...

70 yanaktan 65 e inersem çok şey fark edilirmi araçta ?
    The Power of Dreams Honda

2.4 ACCORD,BLACK PEARL
  • Sessizlik konusunda 4 mevsim enerji lastiklerinin hepsinin aşağı yukarı aynı derecede başarılı olduğunu düşünüyorum.
    Daha önce michelin energy, continental ve yoko kullandım.
    En son jazz'a birazda lastikçinin ısrarıyla pirelli p2500 taktırdım. Tekrar Michelin düşünüyordum ama energy'ler Yunanistan'da üretiliyormuş.
    Pirelliye karşı olan bütün önyargılarıma rağmen, şaşırtıcı derecede sessiz olduğunu söyleyebilirim. Aynısından daha sonra arkadaşta kendi jazz'ına taktırdı.
    Frenlemede veya ıslakta micheline göre bir fark yok. Zaten ebat 175 65 R14 .

Lastiklerin üzerinde üretim haftası yazar, benim yerli pirelli'ler satın aldığım hafta üretilmişti. 1 yıl rafta beklemiş bir ithal lastikten daha iyi olduğunu
    düşünüyorum. Sonuçta bunlar durduğu yerde sertleşiyor. Fiyatı da cabası 75 ytl.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.