Şimdi Ara

Sessiz Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sistemde asus r9 280x ekran kartı var. Normal kullanımda sorunsuz fakat yük altında rahatsız edici düzeyde fan sesi çıkarıyor. Bu nedenle değiştirmek istiyorum. Güncel üst düzey kartlar değil de yine 280x ayarında sessiz çalışan bir kart önerebilir misiniz?

• ikinci el asus strix 380 alabilirsin hem sessiz hem 280x ayarindadir ve 4gb.ben 280x'ten sonra boyle yapmistim ama simdi mining olayi yuzunden ikinci eline bile baya para cekiyorlar bu kadar para verdikten sonra sifir gtx1050 ti de alabilirsin.
  • Acaba bu tür güncel kartların yük altında çıkarmış oldukları sesi db cinsinden sıralayan bir site, uygulama var mıdır
  • HanSoy kullanıcısına yanıt
    hic gormedim oyle site uygulama.
  • HanSoy kullanıcısına yanıt
    Db ile sağlıklı karar verilmiyor.Kartların yük altındaki devrine göre ses çıkarımı yapabilirsin.Tomshardware sitesi bunu sağlayan tek site benim bildiğim.
    Benim size ilk önerim msiafterburner ile power target ı biraz düşürmeniz.Kartı biraz frenliyor ama performans kaybınız çok fazla olmuyor ve daha az ısınıyor kart.Power target ı kendiniz benchmark yaparak karar verin. Power targetı düşürdükten sonra da kendiniz fan profili yapın.
    Sessiz Ekran Kartı Tavsiyesi Sessiz Ekran Kartı Tavsiyesi

Ben bu şekilde ayar yaptım mesela.Hiç ayarsız Witcher 3 te kartım 73 derecelerde fan 1500 rpmleri görüyor.Fanı 850 rpm e aldığımda 79 derece oluyor.
    Üstteki ayarlarla kartım 72 derece ve 850 rpm de dönüyor.Ses olarak çok fark var ve bana kaybettirdiği 2 fps.79 derece çok olmasa da ben biraz daha düşürmeyi tercih ediyorum psikolojik olarak.

-İkinci önerim eğer kart değiştirmeyi düşünüyorsanız default olarak en sessiz kartlar msi gaming serisi.Sessiz sistem kurmayı kafama koyduğumda çok araştırdım.Gtx 970 asus denk geldi bana uygun 2. el öyle aldım.Yoksa msi bir kart almayı planlıyordum.Sessiz kart olarak nispeten uygun msi gaming 1050ti var ama parasını hiç haketmiyor bence.Elinizde 280x varken benzer performanslı 0 kart almanızı önermem.

• Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Araştırdım GTX 970 gayet güzel bir kart. Marka-model olarak ya 3 fanlı Gigabyte Windforce ya da 2 fanlı geniş yapraklı Msi Twin Frozr alıcam. Bence Asus her zaman şişirilmiş bir marka oldu. Özellikle fiyat politikası hiç hoş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanSoy -- 8 Kasım 2017; 15:9:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.