Şimdi Ara

SESSION Veri taşıma sorunu;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar Merhaba, Sorum şu: index.php sayfasında 3 adet input veri giriş alanım var " ad, soyad ve yaş " olarak. Bu verileri POST yolu ile SQL tarafına kayıt edebiliyorum buraya kadar sorun yok. Birkaç sayfa sonra finish.php sayfası var, orada bu verileri giren şahısın girdiği bilgileri görmesini istiyorum. Gösterebildim bir ara ama ne yaptım bende bilmiyorum, göstediğimde' de sorun şu idi, eğer farklı bir session' a sahip veri girişi yapan biri varsa finish.php sayfasını yenilediğimde onun bilgilerini görüyordum. Yani işe yaramadı ya da ben yapamadım bilmiyorum. Sorumu net olarak anlatabildiğimi düşünüyorum, yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

Farklı platformlardan aldığım cevap şu ama olmuyor bir türlü: index.php dosyasına bunu yaz;
    session_start();
    $_SESSION["ad"] = $_POST["ad"];
    $_SESSION["soyad"] = $_POST["soyad"];
    $_SESSION["yas"] = $_POST["yas"];

finish php dosyasına bunu yaz;

session_start();
    echo $_SESSION["ad"];
    echo $_SESSION["soyad"];
    echo $_SESSION["yas"];

Olmuyor olmuyor olmuyor. Çıldırıcam nerede hata yapıyorum ben?
    index.php dosyasını kendi kendine post edersem eğer bu sefer çalışıyor ama finish.php dosyasında session echo kısmı çalışmıyor göstermiyor..

• Muhtemelen birden fazla session oluşturduğun için sorun yaşıyorsun.İndex.php ve finish.php kodlarını atar mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;
    Hocam kodları atamıyorum proje biraz özel ve sadece şu konunun mantığını anlamıyorum şu an . SESSION ' a atadığım değeri farklı sayfadan çağırdığımda gorunmuyor ama index.php dosyasına yani kendi kendine post edersem SESSION' a atadığım değeri görebiliyorum, niye ?
  • Sorumu şu şekilde güncelliyorum.
    index.php dosyasından atanan bilgileri şu şekilde SESSION' a atıyorum:
    session_start();
    $_SESSION["name"] = $_POST["ad"];
    include('session.php');

sonrasında ikinci.php dosyasına gelip şunları yazıyorum
    session_start();
    include('session.php');
    echo "Sayın: "."<strong>".$_SESSION['name']."</strong><br>";

ikinci.php dosyasında, index.php de atadığım değer GÖRÜYOR. Buraya kadar sorun yok.
    Şimdi asıl en önemlisi ucuncu.php dosyasında SESSION' un gorunmuyor olması
    ucuncu.php dosyasında' da aynı ikinci.php dosyasında yaptıklarımı yapıyorum ama bir yerde hata yapıyorum. Gorunmuyor, $_SESSION['name'] değeri.
  • ekodurmus34 E kullanıcısına yanıt
    çünkü bir kere çağırmışssın session değerini. ob_start() fonksiyonuyla sonlandırmadan başka dosyaya geçmez.dosyalara bu şekilde yaz:

session_start();
    ob_start();

olmazsa swich case yapısını kullanırsın.bağlantı kuracağın dosyaları bir dosyada birleşitirip işlem görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyonetici -- 7 Mart 2020; 18:36:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GOOGLE FORM KOPYALAMA
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.