Şimdi Ara

Sesi 5.1 Hoparlörlere yayma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski kullandığım Creative ses kartının yazılımında sesi 5 kanala yayabiliyordum. Anakart değişikliğinden dolayı creative ses kartını takamadım. Uygun slot yok.

Onboard Realtek ses kartında sesi 5 kanala nasıl yayabilirim? mp3 dinlerken 2 kanal çalışıyor !

• Yapamazsın. Eğer yapılabilseydi zaten harici kart diye birşey olmazdı.
  • realtek'inde programından ayarlayabilmen gerekiyor. denedin mi ve sorun sadece mp3 temi, film veya oyunda 5 kanaldan da ses geliyormu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Yapamazsın. Eğer yapılabilseydi zaten harici kart diye birşey olmazdı.

hayır. ben 7.1 ses kartımı almadan önce onboard dan sesi 5 kanala yayabiliyordum. tabi onboard ses kartım 6 kanaldı seninkiside 6 kanal ise yaparsın ki öyledir büyük ihtimal.
  • 5.1 e göre kodlanmış seslerde filmlerde ve oyunlarda 5 kanal ses alıyorum. Orada sıkıntı yok. mp3 lerde özellikle çoğu 2 kanala göre olduğu için ön sol ve sağ ses veriyor.

Creative ses kartı var iken programı sayesinde 2 kanal ses veren mp3lerde bile 5 kanala verebiliyordum sesi.

Realtek programında Hoparlörü Doldur şeklinde bir seçenek var. Aktif ediyorum fakat o işlevi gördüremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 28 Kasım 2011; 23:17:46 >

• win7 kullanıyorsan denetim masası ses e tıkla açılan pencerede kayıttan yürütme ekranında hoparlör e bi kere tıkla altta yapılandır var ona tıkla hoparlör yapılandırmasını oradan değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

win7 kullanıyorsan denetim masası ses e tıkla açılan pencerede kayıttan yürütme ekranında hoparlör e bi kere tıkla altta yapılandır var ona tıkla hoparlör yapılandırmasını oradan değiştir

Dediğiniz şekilde fakat durum aynı. 2 kanal mp3 leri 5 kanal alamıyorum malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 watt ses gücü kaç db ediyor?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz şekilde anakartın onboard ses kartı desteklemediği halde yaymaya yarayan bir yazılım var mı bilmiyorum ama zaten sağlıklı ses alamazsınız. Onun dışında ses kartı desteklemedikten sonra bu mümkün değil diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

Selamlar

Eski kullandığım Creative ses kartının yazılımında sesi 5 kanala yayabiliyordum. Anakart değişikliğinden dolayı creative ses kartını takamadım. Uygun slot yok.

Onboard Realtek ses kartında sesi 5 kanala nasıl yayabilirim? mp3 dinlerken 2 kanal çalışıyor !

harici kart olmadan. onboard dan kullanmanın en sağlıklı yöntemi resimdeki kablo

• quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

Selamlar

harici kart olmadan. onboard dan kullanmanın en sağlıklı yöntemi resimdeki kablo

Peki böyle bir kablo için şöyle bir sorum olacak.

Diyelim ki 5.1 destekli dvd film izliyorum. Böyle filmlerde bilirsiniz ki ses kaynağı film içinde nerde ise o hoparlörden ses gelir.
    Basit bir örnekle soldan sağa giden bir arabanın sesi sol hoparlörlerden başlar , orta ve daha sonra sağ hoparlörler sırasıyla sesi verir.

Böyle bir kablo kullanırsam bu yukarıda bahsettiğim ses olayı iptal mi olacak ?

• bu kablo 10 15 tele arası. Genel tek stero 2mono uçlu kablo taktinmi bütün hoporlörler den ses gelmeye biliyor. Bu kabloyu kullandığın zaman hepsinden ses geliyor bas tiz gayet güzel cıkıyor. Ama 5+1 i tam performans kullanım kullanmadığı hakkında bir bilgye sahip dğlm acıkcası.
  • quote:

Peki böyle bir kablo için şöyle bir sorum olacak.

Diyelim ki 5.1 destekli dvd film izliyorum. Böyle filmlerde bilirsiniz ki ses kaynağı film içinde nerde ise o hoparlörden ses gelir.
    Basit bir örnekle soldan sağa giden bir arabanın sesi sol hoparlörlerden başlar , orta ve daha sonra sağ hoparlörler sırasıyla sesi verir.

Böyle bir kablo kullanırsam bu yukarıda bahsettiğim ses olayı iptal mi olacak ?

Bu kablo sadece Tüm hopörlerden ses cıkmasını sağlar. Yani sesi böler. 2 li bilgisayar hopörlerin varmış gibi düşün. Stereo (2 kanal ) Ondan nasıl ses alıyorsan 5+1 inden de öyle bir ses alırsın. Hoparlör doldurma işide aynı kapıya cıkmaktadır.

Yalnız 5+1 ses çıkışına sahip olan herhangi bir şey dinlediğinde de durum değişmeyecek ve 5 farklı ses alman söz konusu olmayacaktır. 5+1 den 2 ses alacaksın sadece.

• ffdshow audio filterında bahsettiğin özellik var. resimdeki yerleri seçmen lazım. Birde powerdvd gibi paket programlarda var bildiğim kadarıyla bu özellik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylek26

ffdshow audio filterında bahsettiğin özellik var. resimdeki yerleri seçmen lazım. Birde powerdvd gibi paket programlarda var bildiğim kadarıyla bu özellik.
    />

Bu özellik sadece mp3 için mi geçerlidir.
    Yani ses kartının verdiği tüm sesleri 5 kanala yayan bir özellik midir ?.

Creative'den bir görüntü

StereSurround aktif edip cmss den resimdeki çubuğu -65 lere çekip arka hoparlörlerden daha çok ses gelecek şekilde ayarlıyordum. Bilgisayardan alabileceğim tüm sesler 2 kanal kodlanmış olsa bile 5 kanal alıyordum.

Bugün bu durumdan dolayı ses kartı almaya karar verdim fakat 100 TL altında anakartıma uygun creative ses kartı bulamadım. Satan bir yer bilen varsa link alabilirim. Yoksa da artık konuyu kapatabiliriz. Bu iş onboardla istediğim gibi olmayacak.

• Söylediğim gibi. Elindeki Anakart 2 kanal ses den fazlasını vermez çıkışı böyle çünkü. Anakart alırken 5+1 / 7+1 destekliyormu bunlarada dikkat etmek gerekiyr.

Sesi Bölüp 5 hoparlörden de ses alırsın Ama stereo ( 2 kanal ). ses kartı yerine 5+1 destekleyen 2. el bi anakart baksan 100 tl nin altına bulabilirsin belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Söylediğim gibi. Elindeki Anakart 2 kanal ses den fazlasını vermez çıkışı böyle çünkü. Anakart alırken 5+1 / 7+1 destekliyormu bunlarada dikkat etmek gerekiyr.

Sesi Bölüp 5 hoparlörden de ses alırsın Ama stereo ( 2 kanal ). ses kartı yerine 5+1 destekleyen 2. el bi anakart baksan 100 tl nin altına bulabilirsin belki.

Hayır anakart değil ses kartı alacağım. Fakat anakartta pci slot yok.
    Kullandığım anakart

Bu anakarta alttaki resimdeki ses kartı olmuyor.

Benim almam gereken kart şöyle olmalı. Bunun slot ismini bilmiyorum. Bazı yerlerde okudum pci-e diye geçiyor.

Bunlarda biraz pahalı. Ufak bir sorunu halletmek için ciddi bir masraf.
    Yinede teşekkür herkese değerli yorumları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 29 Kasım 2011; 19:59:21 >

• ffdshowu kullandığın sürece bu özellikten yararlanırsın. resimdeki uzantıları elle aktifleştirmen lazım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Söylediğim gibi. Elindeki Anakart 2 kanal ses den fazlasını vermez çıkışı böyle çünkü. Anakart alırken 5+1 / 7+1 destekliyormu bunlarada dikkat etmek gerekiyr.

Hayır anakart değil ses kartı alacağım. Fakat anakartta pci slot yok.
    Kullandığım anakart

Bu anakarta alttaki resimdeki ses kartı olmuyor.

Ses Kartına gerek yok. Anakartın görüntü itibari ile zaten 5+1 i destekliyor. ARkadaşların önerdiği programlar vasıtasıyla bunu yapabilirsin. Ben yanlış anlamışm 5+1 desteğinin olmadııgnı düşünmüştüm ama var. Bu durumdabu işlemmi yapamaman için bir neden yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.