Şimdi Ara

Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Forumda bu konuda bilgi bulamadım. Apartmanda ses yalıtımı yapmadan ses sistemi nasıl kullanılır açıkçası merak ediyorum, çünkü özellikle bas sesi çok fazla gidiyor. Ses yalıtımı konusunda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

• ses yalıtımı oldukça maliyetli bir kaplama bunun yerine ses şiddetini kendin başklarını rahatsız şekilde açmalısın
    aynı sorun bendede var ama ölçülü olunca kimseden bir şikayet duymadım şimdiye kadar
  • duvarlar için akustik yalıtım süngerleri var 60x60 ebatlarda renklere göre farklı yoğunluklarda ama tanesi 20tl civarında.. veya köpük dekoratif ısı ve ses izolasyon kaplamaları var ama genellikle tavan için kullanılıyor. taban için yapılabilecek işlem çok büyük masraflı bunun için zemine cam elyafı veya taş yünü kaplama üzerine döşeme için kullanılan ahşap kaplamalardan kaplayarak üzerine parke yaptırılabilir. veya halıflex de bir nebze bas sesleri absorbe ediyor ama sistemin performansını büyük ölçüde düşürüyor. ben 7yıl önce laminat parke yaptırırken alt köpük şiltesini kalın koydurttum biraz daha ses ve ısı izolasyonu sağlar diye.. ama herşeyin bir ölçüsü varmış çok birşey farketmedi belki ama bu sefer de parke üzerinde yürürken çok esneme yapıyor.. şuan yeni yapılan inşaatlarda iki kat arası asmolet tuğla yerine 60cm kalınlıkta köpük kullanılıyor 4katlı bir binada 90ton hafiflik sağladığı gibi en yüksek oranda ses ve ısı izolasyonu sağlıyor.

• ses izolesinde sesi yutan malzemeler kullanılmakta,sesin çarpma ile geri dönüşünü engelliyorsun,bir radyo istasyonunun yayın odasının duvarlarının izocam tabakları ile kaplandığını görmüştüm,bir arkadaşımızın da belirttiği gibi biraz masraflı bir olay,ben evde oda duvarlarını manzara resimli perdelerle izole ettim eskisine göre farklı oldu,sesi açarak enstrumanların tamamını duymak farklı bir dinleme olayı sana katılıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.