Şimdi Ara

Ses ve Görüntüde Ani Takılmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık üç gündür, beni çok rahatsız eden bir sorunla uğraşıyorum. Bilgisayarda film izlerken görüntü takılıp, ani bir şekilde dıt-dıt-dıt tarzı sesler geliyor. Müzik dinlerken de aynı sorun mevcut. Hiç bir programı açmasam bile, yer yer mause takılıyor bazen. Bu sorunlar 3 gün öncesine kadar, kesinlikle yoktu. Buna ne sebep oldu bilmiyorum. Dün gece, sorunu çözmesi umuduyla Defrag yapıp, bu saate kadar sorunsuz kullandım, fakat hata tekrar etmeye başladı. Belli bir zamanı yok, bazen 1 saat sorunsuz kullanıyorum, bazen 10 dakika içerisinde 3-4 kere oluyor. Sesdeki ve görüntüdeki bu takılma, ortalama 3 saniye filan sürüyor. Yine de beni sinir etmeye, yetip de artıyor. Çözüm ararken, arka planda çalışan programların buna sebep olabiliceğini okudum, fakat Windows açılışında bile bu sorunla karşılaşmam, farklı bir şey olduğunu düşündürüyor bana. Ayrıca, harddiskimde de problem olmasından şüpheleniyorum, hiç bir işlem yapmasam da bazen, ışığı sürekli yanıyor. Yardımcı olabilirseniz, çok sevinirim.

• Öncelikle donmasının bir çok sebebi olabilir,bu virüste olabilir,hdd dende badsector olusmusta olabilir,işlemcinin iyi kir tutmasındanda olabilir...

Bilgisayarını alabilecegin en eski tarihe almaya çalısınız ,Sistem geri yükleme ile eger işlem basarısız olursa zaten virüs var demektir,eger işlem basarılı olursa sorunda devam etmez ise son yüklediginiz bir yazılım buna problem olmus demektir,eger işlem basarılı olup halen devam ediyorsa HD Tune adlı yazılımı indirip Error Scan bölümünden Badsector taraması yaptırınız,badsector de cıkmaz ise kasanız dahil tüm bileşenleri söküp özellikle işlemcinizi macununu yenileyiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Öncelikle donmasının bir çok sebebi olabilir,bu virüste olabilir,hdd dende badsector olusmusta olabilir,işlemcinin iyi kir tutmasındanda olabilir...

Bilgisayarını alabilecegin en eski tarihe almaya çalısınız ,Sistem geri yükleme ile eger işlem basarısız olursa zaten virüs var demektir,eger işlem basarılı olursa sorunda devam etmez ise son yüklediginiz bir yazılım buna problem olmus demektir,eger işlem basarılı olup halen devam ediyorsa HD Tune adlı yazılımı indirip Error Scan bölümünden Badsector taraması yaptırınız,badsector de cıkmaz ise kasanız dahil tüm bileşenleri söküp özellikle işlemcinizi macununu yenileyiniz...

Yardımınız için çok sağolun. Son günlerde bir sürü film ve dizi , indirdim. Bildiğim kadarıyla Sistem Geri Yükleme yaparsam, bu dosyalar da gidecekler. O yüzden, dosyaları cd'ye çekip, sistem geri yüklemenin ardından bilgisiyara geri atmam lazım. Bu durumda, sorun eğer çözülürse, tekerrür etmesi gibi bir durum oluşur mu? Eğer bir sakıncası olmazsa, dosyaları çekip, geri yüklemeyi başlatacağım. Fakat, nasıl olsa boşa gidecekse, beyhude yere cd'ye çekmiyim bir de . :)

• Dosyalarınız sistem geri yükleme sonucu kaybolmayacaktır sadece son günlerde hangi programları yüklediyseniz onlar program ekle kaldırdan kaldıralacaktır ayrıca bunların hiç birne gerek yok bir geri yükleme noktası olusturun suan ki konum için daha sonra isterseniz pc nin alabilecegi en eski noktaya alın baktınız düzeldi devam edersiniz ki hiç bir veriniz silinmez zaten baktınız sorun devam ediyor öneridigim yollardan digerlerini denersiniz ,ve olusturdugunuz yeni geri yükleme noktasına yeniden ger yüklersiniz, ayrıca zaten geri yükleme noktasına yükleme basarısız olursa bilinki virüs var demektir...

Alabileceginiz en eski geri yükleme noktasına alın...

İyi forumlar...
  • quote:

Dosyalarınız sistem geri yükleme sonucu kaybolmayacaktır sadece son günlerde hangi programları yüklediyseniz onlar program ekle kaldırdan kaldıralacaktır ayrıca bunların hiç birne gerek yok bir geri yükleme noktası olusturun suan ki konum için daha sonra isterseniz pc nin alabilecegi en eski noktaya alın baktınız düzeldi devam edersiniz ki hiç bir veriniz silinmez zaten baktınız sorun devam ediyor öneridigim yollardan digerlerini denersiniz ,ve olusturdugunuz yeni geri yükleme noktasına yeniden ger yüklersiniz, ayrıca zaten geri yükleme noktasına yükleme basarısız olursa bilinki virüs var demektir...

Alabileceginiz en eski geri yükleme noktasına alın...

İyi forumlar...

Yardımınız için tekrar teşekkürler. Yalnız, şimdi hatırladığım, şöyle bir sorun var. Harddiskte yer açmak amacıyla, yakın bir tarihte, Diski temizle seçeneğinden,' Son nokta hariç, bütün sistem geri yüklemelerini kaldır',işlemini yapmıştım. Şimdi, girip geri almak istediğimde ise, bugün saat 18.30'a ait bir geri alma noktası çıkıyor karşıma. Sanırım, bir kaç gün önce sistem geri yükleme noktasını kaldırarak büyük hata yapmışım. Bu konuda yapabiliceğim bir şey, yahut farklı bir çözüm öneriniz var mı ?

• Spyware Doctor adlı yazılımı indirin mümkünse ilaçlısını bulun ve kurun tarama yapın virüs bulursa silin...
    HD Tune adlı programı kurun bir error scan bölümünden Badsector taraması yaptırın...
  • quote:

Spyware Doctor adlı yazılımı indirin mümkünse ilaçlısını bulun ve kurun tarama yapın virüs bulursa silin...
    HD Tune adlı programı kurun bir error scan bölümünden Badsector taraması yaptırın...

Hd Tune'ı indirdim, Error Scan bölümünde start'a bastım, tamamlanmasını bekliyorum. Spyware Doctor'un ilaçlı bir linki varsa, atabilir misiniz bana özelden ? Benim indirdiğim de virüs çıktı da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yayında titreme ve takılma
    10 yıl önce açıldı
    Titreme ve hafif uğultu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.