Şimdi Ara

Yayında titreme ve takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde 2 adet çanak var. Biri Digitürk, diğeri normal bir tane uydu anteni.

Başlangıçta Digitürk yatak odasında takılıydı ve Digitürk çanağı da çatıda yatak odasının hizasına montelendi.

Salonda da bir tane uydu vardı ve orada da başka bir uydu alıcı kullanıyordum.

Daha sonra salona yeni televizyon almamız nedeniyle Digitürk'ü de salona taşımaya karar verdim ve uyduların yönünü değiştirmek için daha fazla para talep edildiğinden ve Digitürk uydusunun belki daha kaliteli olabileceğini düşündüğümden uyduların yerini değiştirmedim ve odadaki Digitürk çanağına uzun bir kablo aldım.

Salon binanın en önünde, oda ise en arkasında. Çanak anten ile salondaki TV arasında 20 metre var. TV'deki yayınlarda titreme ve takılma çok oluyor. Mesela herhangi bir dizide vb. adam elini sallasa eli titriyor.

Sorunu kablo uzunluğunda mı aramalıyım? Çünkü içerideki TV'ye takılıyken böyle bir sorun yoktu. (İçerideki TV HD Ready idi, salondaki ise Full HD)

Cidden can sıkıcı oluyor bu titreme meselesi.

Biraz karışık anlatmış olabilirim, şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum :)

• bende de cnn türk ve birkaç kanalda daha titreme ve kısa süreli takılma var son günlerde..sebebi ne olabilir acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiseyn

bende de cnn türk ve birkaç kanalda daha titreme ve kısa süreli takılma var son günlerde..sebebi ne olabilir acaba??

Kimseden cevap gelmedi henüz. Ben de tavsiyeleri halen merakla beklemekteyim :)
  • hocam bu titreme takilmalar sizin tv nizin motion ayarlariyla ilgili olabilir.onlari bi kurcalayin kapatarak yada acarak bi deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m.d M kullanıcısına yanıt
    Flash bellekten ya da Youtube'dan video izlediğimde bu sorunla karşılaşmıyorum. O yüzden soruyorum kabloyla alakalı olabilir mi diye :)
  • zaten her icerik de olmaz hocam.bnde usb den film izlerken hic karsilasmadim ayni bahsettigin gibi bizim turk dizilerinde filan cok oluyor.ayrica tv nin usb hdmi dahili uydu icin ayarlari farkli olabilir.bnm tv de trumotion kapatinca titreme oluyor temizle yada purussuz yapinca titreme gidiyor ama hareketli nesnelerin etrafinda bulaniklasma oluyor.bende judder ve blur u 3 e getirdim oyle azaldi titremeler.kablonun bu isle alakasi olabilirmi pek sanmiyorum.

• m.d M kullanıcısına yanıt
    Akşam bir kez daha bakayım ama Truemotion da dahil birçok ayarı değiştirerek de kullanmıştım. Sadece Digiturk yayınlarında bu sorunla karşılaştığım için sorunun kablonun çok uzun olmasından ya da kullandığım HDMI girişten kaynaklandığını düşünüyordum -ki hala öyle düşünüyorum nedense
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kablodan olma ihtimali yüksek
  • kablodan olmuş olsa bütün kanallarda takılma olmaz mıydı?? birkaç kanalda var bende sadece..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Side Chain

Merhaba arkadaşlar,

Evde 2 adet çanak var. Biri Digitürk, diğeri normal bir tane uydu anteni.

Başlangıçta Digitürk yatak odasında takılıydı ve Digitürk çanağı da çatıda yatak odasının hizasına montelendi.

Salonda da bir tane uydu vardı ve orada da başka bir uydu alıcı kullanıyordum.

Daha sonra salona yeni televizyon almamız nedeniyle Digitürk'ü de salona taşımaya karar verdim ve uyduların yönünü değiştirmek için daha fazla para talep edildiğinden ve Digitürk uydusunun belki daha kaliteli olabileceğini düşündüğümden uyduların yerini değiştirmedim ve odadaki Digitürk çanağına uzun bir kablo aldım.

Salon binanın en önünde, oda ise en arkasında. Çanak anten ile salondaki TV arasında 20 metre var. TV'deki yayınlarda titreme ve takılma çok oluyor. Mesela herhangi bir dizide vb. adam elini sallasa eli titriyor.

Sorunu kablo uzunluğunda mı aramalıyım? Çünkü içerideki TV'ye takılıyken böyle bir sorun yoktu. (İçerideki TV HD Ready idi, salondaki ise Full HD)

Cidden can sıkıcı oluyor bu titreme meselesi.

Biraz karışık anlatmış olabilirim, şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum :)

hocam öncelikle merhaba. Teknik destek almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

http://www.zirve.org/category/digiturk-hata-kodlari

•  Yayında titreme ve takılma

Nasıl yaparız yardım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.