Şimdi Ara

Ses Sistemimin trafosu yanmış sanırım. Sony SS-D33 [LBT-A30]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün temizlemek için çıkardığım ve taktığımda sanırım voltaj ayarı değişmiş. Dolayısıyla içinden kokular geldi. Bende komşumuza gösterdim. O da dediki trafosu yanmış. Dedim bulamazmıyız? çok zor dedi. Bende yeni amfi mi alsam ne yapsam bilmiyorum.

Resimler aşağıda. Trafolarda baya pahalı. Ayrıca uyar mı uymaz mı bilmiyorum. Elektronikçiye de bırakamam. İçinden parça çalıyorlarmış...

Cihazın özellikleri :/

Kolonlarım :/

Arkadaşlar biliyorsunuz bunların ölüsü bile para ediyor. Ne yapmalıyım, lütfen yardım edin.

JDM Spirit Turkey

• 110 - 220 ayar zımbırtısı kırılmıştı. Bende direk taktım fişe ve biraz zaman sonra yanık kokusu geldi :S

JDM Spirit Turkey
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

110 - 220 ayar zımbırtısı kırılmıştı. Bende direk taktım fişe ve biraz zaman sonra yanık kokusu geldi :S

Sorun şimdi anlaşıldı. İç fotoğrafını koyabilir misin?

Tamam şimdi cihazı açıp çekeceğim...

JDM Spirit Turkey
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

110 - 220 ayar zımbırtısı kırılmıştı. Bende direk taktım fişe ve biraz zaman sonra yanık kokusu geldi :S

Sorun şimdi anlaşıldı. İç fotoğrafını koyabilir misin?

Buyur kardeş...

JDM Spirit Turkey

• quote:

Dostum besleme katında genel bir diyot ölçümünden sonra beyaz daire içine aldığım parçaları kontrol et. Özellikle transistörleri ve varistörü.

EDİT: Sigortaları ve köprü diyodu da kontrol et.

Nasıl kontrol edeceğim ki ben hiç anlamam

JDM Spirit Turkey

• Bu tip sistemlerde ilk önce standby trafosu dediğim trafo yanar yani resimdeki küçük trafo ilk önce onun sağlamlığını ölçün eğer yanmışsa 9 veya 12v olur bu trafolar bunu beslemedeki rölenin kaç volt olduğuna bakarakda anlıyabilirsiniz ve bu trafoyu piyasada 5-10tl civarında bulabilirsiniz.

Ayakları ve kasası tam birebir bulmanız zor ama biraz beceriyle piyasada bulabileceğiniz trafoyu yerine takabilirsiniz.
  • Yanarken nasıl bir koku geldi pis mi yoksa hoş bir koku mu

Komşu mal değeri bilmiyor sanırım gerekirse güç devresini komple değiştirir yine çalıştırırım
  • Selamlar.
    Gerçi ben araştırırken bilginizin olmadığını ben de yeni gördüm ama , yine de araştırmamızın sonucunu bildirmek belki işe yarayabilir :

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=%22lbt-a30k%22+%2Bservice&source=web&cd=17&ved=0CLoBEBYwEA&url=http%3A%2F%2Fwww.elektroda.pl%2Frtvforum%2Fdownload.php%3Fid%3D397932&ei=HkOcT5LwAcvNsgbpx4GLAQ&usg=AFQjCNEPRZlIEa0S8YS0xP9ovucGbnSVwQ

Bu linkte cihazınızın servis manuali var. PDF nin 11. ( manualin 12. ! ) sayfasındaki blok diagramdan ve pdf nin 18. ( manualin 33. ! ) sayfasındaki şemalara göre , her iki trafoya da aynı anda şebeke voltajı veriliyor. Her ikisi de hazır bulunabilecek trafolar değil ! aArkadaşımızın stand-by trafosu olarak tahmin ettiği trafodan -33VDC civarı bir -VG voltajı ile fluoresant voltajı çıkıyor. Bir de 6VDC lik bir voltaj. Diğer trafo ise genel besleme voltajlarını üretiyor.

Bu durumda 2 seçeneğiniz var arızalı trafo veya trafolar için :
    Ya voltaj değerleri belirtilip yeni trafo yaptırılacak veya bu trafolar bir trafocuya yeniden sardırılacak ( ki tavsiyem bu yönde olacaktır yer sorunu ve güç sorunu yaşamamak için.
    Ya da bir sony yetkili servisinden arızalı trafo veya trafolar için fiyat istemek.
    Saygılar

NOT : Bir 3. ihtimal de , büyük trafonun içerisinde şemada gördüğüm termik sigortanın atmış olma ihtimali... Bu durumda sadece küçük trafo için araştırma yapabilirsiniz şayet büyük trafo yanmamış ise ki fiyat epey düşecektir bu durumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 28 Nisan 2012; 22:55:36 >

• O zaman ben uygun bir zaman diliminde sony servisi arayayım önce. Var mı sorayım. Yoksa sardırmayı sorarız da ben montajını kendim yapabilir miyim?

Cihazı bir yere bırakmaya korkuyorum. Bilirsiniz ki bu cihazlar nimet değerinde :)

Yardımcı olan herkese teşekkürler bu arada :)

JDM Spirit Turkey
  • quote:

Orijinalden alıntı: serolok

Kusura bakmayın (Nasıl kontrol edeceğim ki ben hiç anlamam) diye yazmışsınız izmirde bulunuyorsunuz galiba . İzmirdeki arkadaşlardan tamirci tavsiye edecek olanlar çıkabilir.....

Hocam Hatayda tv tamiri yapan bir abimiz var kendisi piyasa çakalı değil emekli teknik öğretmendir.Eğer ona götürürseniz yardımcı olacaktır.Durumu anlatın yeter.

Konaktan 980 numaraya binin nokta durağında inin noktada inince sağa doğru yürüyün köşe başına gelirsiniz banka ve hemen ilersinde pizza pizza var işte o köşeden aşağıya inin hatay karakoluna gelirsiniz hatta karakolun yanında kibarım market var işte karakol ve marketin arasındaki sokağa girin ve dümdüz yürüyün sağda KANAL ELEKTRONİK isminde bir dükkan göreceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Untayk bey saygılar....
    Verdiğiniz şemayı inceledim ve hakikaten ilginç bir STANDBY trafosu yapmış sony 33v beslemeyi o trafoya vermeleri hakikaten enteresan olmuş (saat var veya ona benzer bir şey için flamanmı beslemiş acaba neyse ) ancak diğer 6v dc (ac değeri 9v olma ihtimali yüksek) için çıkan besleme İşlemci için olup ve bu işlemci standby düğmesine bastığımızda ıc 902'nin 12. bacağından ve bu bacakda verdiğiniz şemada relay (ry1301) olarak görünüyor büyük trafomozun 220 ile buluşmasına sebebiyet olacaktır.

Bu durumda bu iki trafonun fişe takıldığı zaman aynı anda 220v ac alma ihtimali yok. Ancak bunu kullanan kişiye bir sormak lazım fişe taktıktan sonra cihazı açmak için bastığında ( yada buna fırsatı oldumu ) cihaz ne tepki verdi hiç tepki vermediyse ve sadece koku duyduysa iyi derim , ancak küçük trafonun 220'de dayanacağı tutup cihazı açtırdıysa ve daha cihaz sonra kendini kapattıysa en iyi ihtimalle bir sigorta attı termik vesaire veya bütün cihaz elden çıktı demektir.

• Evet haklısınız dostum. Rölenin kontağını gözden kaçırmışım.
    Şayet cihazı hemen açmadı ise arkadaşımız , yüksek ihtimalle küçük trafo ile işi kurtaracaktır. Açıp da yüksek sesle dinlemeye başladı ise termik sigorta çabucak atmış olmalı. Tabiki o atana kadar devreye 2 kat fazla voltaj gideceğinden , özellikle çıkış katlarını yakmadı ise...
    Saygılar.

Olay şimdi şöyle oldu. Cihazın çevresini temizlemek için cihazı söktüm. Ayrıca mono bağlıydı kolonlar. Onları da stereo bağlayacaktım. Kendi kolonlarından hariç, 4 tane de philips ses sisteminden çıkma minik hoparlörler de var :)

Cihazın çektim. Arkasında voltaj ayarını yaptığımız çubuk yerinden koptu. Yılların verdiği çürümeyle olduğunu düşünüyorum. Sonra neyse ki, cihazı bağladım. Cihazın açma tuşuna bastım. Herhangi bir hareket olmadı. Normalde saatin hemen çalışması gerekirdi. O bile çalışmadı. Tahminen 30 - 40 saniye sonra yanık kokusu gelmeye başlayınca cihazı prizden çektim. Voltaj ayarıyla oynadım. 110a falan çektim denedim gene olmadı. Çok fazla fişte de tutmadan çektim. Şimdi hiç bir tepki vermiyor. Durum bundan ibaret.

Cihazın saati var, hatta alarmlı falan. Sesi açık unutursam bangır bangır radyoyu açıyor kendi kendine :D İlk seferinde bir hevesle alarmını ayarlamıştım, sonradan da bir türlü kapatmasını yapamadım.

Şimdi benim bu cihaz çalışır mı? Dediğiniz şeyleri kontrol etmek için ne tür cihazlar gerekir, bizim buradaki elektrikçiye sorayım o kontrol etsin gerekirse.

Bir de bunun maliyeti nedir :/ Yerine yeni amfi falan mı alsam? Yani cihaz yanmış olsa bile bu kolonları değerlendirebilir miyim?

Çok sağolun hepiniz..

JDM Spirit Turkey

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Kusura bakmayın (Nasıl kontrol edeceğim ki ben hiç anlamam) diye yazmışsınız izmirde bulunuyorsunuz galiba . İzmirdeki arkadaşlardan tamirci tavsiye edecek olanlar çıkabilir.....

Hocam Hatayda tv tamiri yapan bir abimiz var kendisi piyasa çakalı değil emekli teknik öğretmendir.Eğer ona götürürseniz yardımcı olacaktır.Durumu anlatın yeter.

Konaktan 980 numaraya binin nokta durağında inin noktada inince sağa doğru yürüyün köşe başına gelirsiniz banka ve hemen ilersinde pizza pizza var işte o köşeden aşağıya inin hatay karakoluna gelirsiniz hatta karakolun yanında kibarım market var işte karakol ve marketin arasındaki sokağa girin ve dümdüz yürüyün sağda KANAL ELEKTRONİK isminde bir dükkan göreceksiniz.

Kardeşim Allah razı olsun. Gerekirse götürüp ona bırakırım. Bu cihazı çöpe gidecekken almıştım ben. 2 senedir Pc'de ses sistemi olarak kullanıyorum. Ve çok memnunum. Film izlemek olsun, radyo olsun çok güzel. Bu nedenle pc hoparlörlerimi başkasına verdim Şimdi sessiz kalmak beni mahvetti inanki :D

JDM Spirit Turkey

• quote:

Untayk bey saygılar....
    Verdiğiniz şemayı inceledim ve hakikaten ilginç bir STANDBY trafosu yapmış sony 33v beslemeyi o trafoya vermeleri hakikaten enteresan olmuş (saat var veya ona benzer bir şey için flamanmı beslemiş acaba neyse ) ancak diğer 6v dc (ac değeri 9v olma ihtimali yüksek) için çıkan besleme İşlemci için olup ve bu işlemci standby düğmesine bastığımızda ıc 902'nin 12. bacağından ve bu bacakda verdiğiniz şemada relay (ry1301) olarak görünüyor büyük trafomozun 220 ile buluşmasına sebebiyet olacaktır.

Bu durumda bu iki trafonun fişe takıldığı zaman aynı anda 220v ac alma ihtimali yok. Ancak bunu kullanan kişiye bir sormak lazım fişe taktıktan sonra cihazı açmak için bastığında ( yada buna fırsatı oldumu ) cihaz ne tepki verdi hiç tepki vermediyse ve sadece koku duyduysa iyi derim , ancak küçük trafonun 220'de dayanacağı tutup cihazı açtırdıysa ve daha cihaz sonra kendini kapattıysa en iyi ihtimalle bir sigorta attı termik vesaire veya bütün cihaz elden çıktı demektir.

Valla ben japon mallarını severim. Arabamdan telefona, fotoğraf makinemden kulaklığıma kadar hepsi japon İnanın bana hiç biri yarı yolda bırakmadı beni Tabiri caizse ölüsü bile çalışıyor, iş yapıyor.

Umarım bununla birlikte bu geleneğim yıkılmaz

JDM Spirit Turkey

• quote:

Untayk bey saygılar....

Birşey yazmadınız :S olayı anlattım o kadar :S

JDM Spirit Turkey

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

http://g.co/maps/rvpke

burasi heralde

JDM Spirit Turkey

• eğer elekronik aletlerden anlıyorsan ve kullanılmayan cihazda uyumlu trafo bulursan yanmış trafoyu değiştirebilirsin.

Orijinalden alıntı: ReCoMaX

eğer elekronik aletlerden anlıyorsan ve kullanılmayan cihazda uyumlu trafo bulursan yanmış trafoyu değiştirebilirsin.

Lanet olsun anlamıyorum işte :S

Aslında bu işin eğitimi alsaydın, herkesden iyi yapabilirdim. Bu tür şeylere yeteneğim var. El becerim olmasa da kafam basıyor yani

Götüreceğim bahsi geçen yere, yarın arayacağım bakalım bi ne diyecekler.

Ayrıca sorun trafoda olsa bile uygun trafo nasıl bulacağım ?

JDM Spirit Turkey

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.