Şimdi Ara

Ses Sistemimi Değiştirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım passat b6, jbl gto 350.1 mono amfi ve jbl gt5 12' subwoofer taktım aslında gayet memnunumda yüksek seslerde kapılar boğulduğu için komple satıp, kickler l7,hertz mid takımı ve bunlara uyan bir amfi istiyorum.Sanıyorum tek amfi le bunların hepsi çalışmayabilir.Birde jbl gt5'den güçlü bir subwoofer istiyorum araç sedan olduğu için pek bass gelmiyor içeri arkada kendi halinde vuruyor.L7'lerinde rms değerleri yüksek bayağı ve 700tl civarlarında fiyatları,daha uygun olması açısından 400rms civarı basslar yeterli olur mu acaba?Çünkü daha önce dinlemedim dediğim gibi jbl gt5 12'den güçlü olmasını istiyorum.

• mid ve mid amfisi için önerebileceğim çok amfi yok dls ultimate a4 var yani iyi araştırmak lazım 4 ohm da en az 4x100 rms veren amfiler bakman lazım

basa gelirsek aynı sıkıntı bende var daha önce dls oa12 30cm 210+210 rms baslar bağlıydı 1 çift baslar iyi idare ediyordu senin beklentin biraz yüksek bağaj açılsın diye sattım onları şuan 400 rms lik jbl p1222 var oda dls ler gibi olmasada yine baya sağlam vuruyor 1 adet 30cm bağlı şuan p1222

araç civic sedan aracın bu sıkıntısını hiç düşünmemiştim artık sedana binmem

sana tavsiyem ben baya baktım alamadım istersen bu bası al (ilan sahibiyle uzaktan yakından ilgim yoktur yanlış anlaşılmasın)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-pioneer-ts-w3004-spl-3000-watt-peak-1000rms-daha-temizi-yokkkk-130501436/detay

• Hocam cevabına teşekkür ederim, yani yüksek seste özellikle rahatsız olunca değiştirmeye ihtiyac duydum.Jblin tonlaması güzelde yabancı ağırlıklı dinlediğim için kicker dinledim çok etkiledi beni.Şimdi limkteki bassa baktımda 1000rms çok aşırı değil mi ?Gerçi dinlemedim bu civarda bir bass fakat aşırı olacağını tahmin ediyorum.Kickerde l7 700-800rms oda çok aslında.Kickerin s modeli sanırım 500rms filandı mantıklı geldi bana.Hadi bunu aldık diyelim midleri işin içine katarsak tek bir anfide olayı halledemiyor muyum?Eğer öyleyse tekrar mono bi amfi alıp +mid anfisi mı almam gerek, biraz karışık oldu ama inşallah anlatabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim

anlatman gayet iyiydi anladım sana önerdiğim bas 1000rms bence fazla değil zaten hiçbir ürünü tam kapasite kullanamazsın illaki kayıpların olacaktır kicker tonlaması hoşuna gittiyse cvx, L7, bunlardan alabilirsin

amfi olayına gelirsek tek amfi ile iş bitirmek için basın küçük (300rms) olması lazım ufak baslada istediğin derinliğe ulaşamazsın yani bas büyük olursa bas için ayrı amfi almalısın en sağlıklısı budur.

l7 lerde genelde bu amfi kullanılır Macoustic M1500.1D fiyatı uygun diyehttp://www.eliftuning.com/search/1500.1#.Uw3mNlIZT0Q

stereo amfi olarakta dediğim gibi kaliteli mid alırsan ona görede kaliteli 4 kanal amfi al, bu ses hiçbirşeye benzemiyor paraya kıy bir kere al

anladığım kadarıyla kulaklarınız biraz açılmış 500rms altı sizi doyurmaz

• Aslında doğru hocam, 500rms civarı dinlemediğim için çok geliyor bana rakam üstünden gittiğim için.Ozaman 30cmlik L7 bakayım tonunuda sevdim zaten.Peki hocam l7nin altında boğulmayacak mid önerin var mıdır, uygun fiyatlı olması koşulu ile.Gerçi çok soru sordum daralmayın bu son sorum :)

• keyifle yazıyorum no problem

midler

* infinity ref-6500cx veya 6030cs
    * hertz hsk 165

bunlar için amfilerde

* Infinity Ref 475 A
    * cadence xa.125.4,
    * Xetec 90.4,
    * Jbl Gto 1004

Not: tavsiyeler için donanımhaberin diğer konularından yararlanılmıştır.
  • Ozaman;Hertz hsk 165 mid-400tl
    JBL 1004 -375TL
    Kicker Cvx 15(1000rms)-525 TL
    Macoustic M1500.1D(mono bass amfisi)-634TL-

yuvarlak hesap 2bintl.Fena durmuyor gibi.Bass amfisi biraz pahalı ama onunda uygun fiyatlı muadili yok.Şimdi hepsini birden alamam.İlk iş olarak olarak hsk'ları ve gt5 bassı, jbl gto 1004 alıp bağlamayı düşünüyorum.Böyle devam ederim biraz en son kicker ve amfisini ekleme yaparım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JonnyCaqe

Ozaman;Hertz hsk 165 mid-400tl
    JBL 1004 -375TL
    Kicker Cvx 15(1000rms)-525 TL
    Macoustic M1500.1D(mono bass amfisi)-634TL-

yuvarlak hesap 2bintl.Fena durmuyor gibi.Bass amfisi biraz pahalı ama onunda uygun fiyatlı muadili yok.Şimdi hepsini birden alamam.İlk iş olarak olarak hsk'ları ve gt5 bassı, jbl gto 1004 alıp bağlamayı düşünüyorum.Böyle devam ederim biraz en son kicker ve amfisini ekleme yaparım.

şimdiden hayırlı olsun keyifli dinlemeler
  • quote:

Orijinalden alıntı: JonnyCaqe

Arkadaşlar aracım passat b6, jbl gto 350.1 mono amfi ve jbl gt5 12' subwoofer taktım aslında gayet memnunumda yüksek seslerde kapılar boğulduğu için komple satıp, kickler l7,hertz mid takımı ve bunlara uyan bir amfi istiyorum.Sanıyorum tek amfi le bunların hepsi çalışmayabilir.Birde jbl gt5'den güçlü bir subwoofer istiyorum araç sedan olduğu için pek bass gelmiyor içeri arkada kendi halinde vuruyor.L7'lerinde rms değerleri yüksek bayağı ve 700tl civarlarında fiyatları,daha uygun olması açısından 400rms civarı basslar yeterli olur mu acaba?Çünkü daha önce dinlemedim dediğim gibi jbl gt5 12'den güçlü olmasını istiyorum.

mono bass amfisi jbl gto 1201.1 olucak

bass kicker cvx 12" olucak

mid takımı hertz esk 165 olmalı

jbl gto 1004 steryo amfi olmalı

bağlantıda 2 ga güç kablosu kullanılıcak. 110 amper akü olucak araçta

son olarakta 3 farad soundmagus kapasitör ( markası değil şekli önemli benim için zaten hepsi transistör devresi ve aynı )

http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=4197

bunların hepsi 2500-3000 lira tutar. Fakat temiz kaliteli ses alırsın

• arkadaslar sadece tek onlere hertz alsam arkalari degismeyip pandizota 2 adet hoparlor alsam daha ucuza halledebilir miyim?

• Pandizot a 6x9 alırsınız o zaman önlere hertz amfiye bağlarsınız bunları arkaları da Teyp e bağlarsınız
  • pandizot nedir hocam

• Arka cam alti veya bagaj icin tasarlanan mdf den yapilmis hazir hoparlor kabini hocam genelde arka cam tarafina konur 6*9 gibi free air calisan hoparlorler arac bagajini kabin olarak kullanir bu sayede

• özel olarakta yaptirabiliriz ozaman bide bu kabinlerdeki kaplamadan yaptirdikmi tamamdir

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

özel olarakta yaptirabiliriz ozaman bide bu kabinlerdeki kaplamadan yaptirdikmi tamamdir

Elyaf onun da adı
  • elyaf mi artik halifleks mi bilmem :) champions series kabinlerindeki gibi bide yazili yaptirdikmi hic fena durmaz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.