Şimdi Ara

Ses sistemim tat vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabamda aşağıdaki sistemi kullanıyorum ama eskisi kadar tat vermiyor sizden guncelleme yada komple sistem tavsiyesi istiyorum.

Teyp:Pioneer Deh-9600mp
    Anfi:JBL Gto-1004 4x100watt rms/2x300watt rms
    Hoparlörler:Kenwood-M6932 60watt rms
    Subwoofer:Kicker comp 12 175watt rms
    Alt yapı:Cadence 4 awg
    Sistem 2 kanal koprulu sub besliyor diğer iki kanalda pandizottaki kenwoodları besliyor.Teybin ses çıkışlarıda aracın orjinal 20watt rms hoparlorlerını besliyor.

Bu sisteme ne yapılabilir yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 7 Temmuz 2013; 17:10:01 >

• Arkadaşlar yardımcı olacak yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 7 Temmuz 2013; 17:51:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Arkadaşlar yardımcı olacak yokmu?

Teyp aynen kalsın.
    Amfi audison lrx 4.1
    Comp morel tempo serisi.
    Bass rockfor fosgate power seri 30 cm
    Kablolar aynen kalabilir,yada 0 awg rca larda stinger expert yada audison sonus serisi.fiyatlara kendin bakarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clio 1.2 16 v -- 7 Temmuz 2013; 22:37:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoparlörler ve subwoofer değiştirilebilir.
  • quote:

Arkadaşlar arabamda aşağıdaki sistemi kullanıyorum ama eskisi kadar tat vermiyor sizden guncelleme yada komple sistem tavsiyesi istiyorum.

Teyp:Pioneer Deh-9600mp
    Anfi:JBL Gto-1004 4x100watt rms/2x300watt rms
    Hoparlörler:Kenwood-M6932 60watt rms
    Subwoofer:Kicker comp 12 175watt rms
    Alt yapı:Cadence 4 awg
    Sistem 2 kanal koprulu sub besliyor diğer iki kanalda pandizottaki kenwoodları besliyor.Teybin ses çıkışlarıda aracın orjinal 20watt rms hoparlorlerını besliyor.

Bu sisteme ne yapılabilir yorumlarınızı bekliyorum...

kardeş bütçe sınırlı diyosan sadece hoparlörler ve sub u degiştirmen yeterli olacaktır ,sub da güç ve tarzın ne bilmiyorum ama imlanına göre sırayla ,infinity referance serisi ,hertz esk yada hsk serisi ,focal ps yada k2 power düşünebilirsin hepsi de gerçekten iyi

• Mamuli k2 yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamara

Mamuli k2 yapma

ya tek takım düşünür die belki hem bak k2 power in 165 kr modeli var 80 rms 160 w onlar uygun biraz daha

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü var ses yok
    13 yıl önce açıldı
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam 750 tl butcem var.Bana kalıtelı sub ve comp tavsıye edermısınız pıyasadan 2 senedir uzagım.Markaların yeni ürünlerini takip etmiyorum.Focal, jl audio,audison,alpine gibi markalar olabilir.Tavsiyeleriniz nedeniyle 1 takım komponent bir kutulu subwoofer alacam.Companentler pandızota takılacak.Anladıgım kadarıyla cıft amfıye gerek yok onerdıgınız parcalarla sıstemın ses kalıtesı ve performası artacak.Tavsiye bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 8 Temmuz 2013; 16:31:21 >
  • sizin anaünite işlemciliydi sanırım. aslında güzel bir sql sistem yapılabilir. yani ön kapılara 2yol mid takımı alınıp bagaja bir sub koyulur ve toplam 5kanal(4+1 kanal olabilir.) amfiyle aktif sürülebilir. eğer biraz daha gür ses istiyorum diyorsanız da midleri bastırmayacak şekilde arka pandizota oval ve coax koyulabilir. ama bütçeni biraz artırman gerekiyor bunun için.
  • quote:

Hocam 750 tl butcem var.Bana kalıtelı sub ve comp tavsıye edermısınız pıyasadan 2 senedir uzagım.Markaların yeni ürünlerini takip etmiyorum.Focal, jl audio,audison,alpine gibi markalar olabilir.Tavsiyeleriniz nedeniyle 1 takım komponent bir kutulu subwoofer alacam.Companentler pandızota takılacak.Anladıgım kadarıyla cıft amfıye gerek yok onerdıgınız parcalarla sıstemın ses kalıtesı ve performası artacak.Tavsiye bekliyorum...

Subwoofer:http://www.sedmarket.com/SRX10D24,PR-9535.html

Mid kaç cm istiyorsunuz.
  • Hocam aracın on kapıları 16.5 yada 17 cm olması lazım ama aracı deldırmek ıstemedıgımden pandızota takacam.Ama ilerde belki takabilirim.Bu arada arac hatchback gorunumlu sedan.Komponentler 2 yada 3 way olabilir.Ayrıca bas olarak 12 tercıh etsek daha mı ıyı olur 10 yerine?Müzikte alt bası severim ama kuru gurultu olmaması rıcam.Dısarı dınlemesın ben dınleyım.25 cm de yeterlı olursa problem yok.Tok, net, tatlı ve sesi uzatan baslardan hoslanırım.Suan kıbrıstayım burda onerecegınız parcaları dınleme fırsatım olmayacak ınternetten sıpariş verıp kendım takacam.

Erhanbk hocam sizin dedıgınızı pek anlamadım detaylı acıklarsanız eğer değecek bir değişiklikse butceyı arttırma sansım var.
  • arkadaşın önerdiği marka sub olarak iyidir. işinizi görür. aktif sistem de biraz karışıktır. eğer kendiniz bağlayacaksanız olmaz zaten. bilen birinin teypten ayar yapması lazım. yani siz pasif sistem kuracaksınız.
  • quote:

Hocam 750 tl butcem var.Bana kalıtelı sub ve comp tavsıye edermısınız pıyasadan 2 senedir uzagım.Markaların yeni ürünlerini takip etmiyorum.Focal, jl audio,audison,alpine gibi markalar olabilir.Tavsiyeleriniz nedeniyle 1 takım komponent bir kutulu subwoofer alacam.Companentler pandızota takılacak.Anladıgım kadarıyla cıft amfıye gerek yok onerdıgınız parcalarla sıstemın ses kalıtesı ve performası artacak.Tavsiye bekliyorum...

slm mrb kardeş bence kesinlikle bir takım mid alıcaksan biraz iyi bişiy al örnegin hertz hsk 165 gibi , 16 cm 125 rms 250 w yada focal ps 165 al jamara nın söyledigi önerdigi sun gerçekten iyi düşün bence re audıo SRX10D24 yanlız mono anfi almıycaksan yani tek anfi bakıyosan iyi bir sterio anfi alman lazım ona ayırabilcegin bütçe ne :S

• quote:

Hocam aracın on kapıları 16.5 yada 17 cm olması lazım ama aracı deldırmek ıstemedıgımden pandızota takacam.Ama ilerde belki takabilirim.Bu arada arac hatchback gorunumlu sedan.Komponentler 2 yada 3 way olabilir.Ayrıca bas olarak 12 tercıh etsek daha mı ıyı olur 10 yerine?Müzikte alt bası severim ama kuru gurultu olmaması rıcam.Dısarı dınlemesın ben dınleyım.25 cm de yeterlı olursa problem yok.Tok, net, tatlı ve sesi uzatan baslardan hoslanırım.Suan kıbrıstayım burda onerecegınız parcaları dınleme fırsatım olmayacak ınternetten sıpariş verıp kendım takacam.

Erhanbk hocam sizin dedıgınızı pek anlamadım detaylı acıklarsanız eğer değecek bir değişiklikse butceyı arttırma sansım var.

Anladığım kadarıyla müziğe düşkünsünüz.
    Eğer sahnelemeyi yakalamak istiyorsanız ön kapılarda mutlaka olması gerek.
    25 cm subwoofer daha iyi olur sizin için o zaman çünkü cm yükseltikçe tonlama değilde gürültüye kaçıyor biraz spl amaçlı oluyor.

1mid 1sub 1 anfi rahatlıkla çözülebilir.

• Bir kaç sorum olacak.
    1)Elimdeki amfi ve teyp ile sq kurabilir miyim?(1 tane bas ve bir takım komponent olacak)(Bas olarak verdiğiniz modeli alacam)
    Not:Componentler dediğiniz gibi ön kapılara takılacak.(sahneleme için)
    Olursa amfim için 16-17cm 2 yada 3 way komponent tavsiyesi istiyorum.(hsk 165 güzel ama 125 watt rms çok fazla, amfi değiştirecek bütçem yok malesef)
    Olmazsa;
    2)Bası iptal edip 2 takım komponent alsam amfiyi stereo olarak kullanıp ilerde mono amfi alsam sq olur mu?
    Not:Ön ve arka kapılar için alınacak.
    3)Sq için 150-200 tl lik stinger rca kablo gerekli mi?(Kablolarım öyle çok kaliteli değil ama ses sorunu yasamadım suana kadar)

Toplam bütçem 750 ama eski bası ve hoparloru satsam 150-200 daha ekleyebilirim.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Sanırım hsk 165 i çalıştıracak kaliteli bir 4 kanal amfi(audison,jl audio...) 700-800 tl den aşagı olmayacak.Bütçem kesinlikle yetmez.Jbl gto-1004 sq için uygun bir amfi değilse pasif kuracaz artık.(((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 9 Temmuz 2013; 23:45:56 >

• aktif sistemde işler biraz farklı. öncelikle aktifi anlatayım ona göre yorum yapalım.

mesela elimizde 2yol mid takımı, sub, 5kanal amfi ve işlemcili anaünite olduğunu düşünelim. öncelikle mid takımının crossoverleri ipta ediliyor. amfinin 4 kanalına tiz ve midbassları ayrı ayrı bağlıyoruz. yani 2kanalına tiz, 2kanalına midbasslar bağlanıyor. 5.kanala da sub bağlanıyor. anaüniteden de frekans kesimleri yapılıyor. ama onu bilerek yapmak lazım. peki böyle yapınca ne fark ediyor. özetle tizler tiz gibi, midbasslar ise midbass gibi çalıyor. birbirlerinin tonlarını çalmıyorlar. ayrıca sahneyi de şoföre göre ayarlıyorsun. yani sahne önünde oluyor.
  • quote:

Bir kaç sorum olacak.
    1)Elimdeki amfi ve teyp ile sq kurabilir miyim?(1 tane bas ve bir takım komponent olacak)(Bas olarak verdiğiniz modeli alacam)
    Not:Componentler dediğiniz gibi ön kapılara takılacak.(sahneleme için)
    Olursa amfim için 16-17cm 2 yada 3 way komponent tavsiyesi istiyorum.(hsk 165 güzel ama 125 watt rms çok fazla, amfi değiştirecek bütçem yok malesef)
    Olmazsa;
    2)Bası iptal edip 2 takım komponent alsam amfiyi stereo olarak kullanıp ilerde mono amfi alsam sq olur mu?
    Not:Ön ve arka kapılar için alınacak.
    3)Sq için 150-200 tl lik stinger rca kablo gerekli mi?(Kablolarım öyle çok kaliteli değil ama ses sorunu yasamadım suana kadar)

Toplam bütçem 750 ama eski bası ve hoparloru satsam 150-200 daha ekleyebilirim.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Sanırım hsk 165 i çalıştıracak kaliteli bir 4 kanal amfi(audison,jl audio...) 700-800 tl den aşagı olmayacak.Bütçem kesinlikle yetmez.Jbl gto-1004 sq için uygun bir amfi değilse pasif kuracaz artık.(((

Tam verimli bir aktif için en aşağı 2000 lirayı gözden çıkarmanız gerek o yüzden şimdi pasif yapın yetmediği zaman aktife dönersiniz.

• Tamam pasif sistem olacak bütçem o kadarına yetiyor.

Bası seçtik tamam, birde son olarak bir takım komponent tavsiyesi istiyorum.
    Yalnız sizden ricam, yeni alacagım komponent takımını ve suan kullandıgım amfiyi ilerde sistemi sq ya cevırdıgımdede kullanmak istiyorum.Bu nedenle kaliteli olması ve 100 rms yi gecmemesi ricam.
    Bas sanırım 400 filan tutacak.O zaman komponent içinde 500 tl bütçem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 10 Temmuz 2013; 13:27:31 >
  • Focal veya hertz alinabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tamam pasif sistem olacak bütçem o kadarına yetiyor.

Bası seçtik tamam, birde son olarak bir takım komponent tavsiyesi istiyorum.
    Yalnız sizden ricam, yeni alacagım komponent takımını ve suan kullandıgım amfiyi ilerde sistemi sq ya cevırdıgımdede kullanmak istiyorum.Bu nedenle kaliteli olması ve 100 rms yi gecmemesi ricam.
    Bas sanırım 400 filan tutacak.O zaman komponent içinde 500 tl bütçem var.

bas da re audo dan saşma mid bas da da bence yukarıdada daha önceden yazdığım gibi hertz esk 165(100 rms ) yada ps 165(80 rms olması lazım ) al ,bunlar çok gelir pahalı gelir dersen infinity yeni seri 6500 cx al (90 rms )

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.