Şimdi Ara

Ses Sistemi Montaji yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Aşağıdaki set halinde bir yakınımdan temin ettiğim( daha önce alınmış - kutusunda hiç kullanılmamış) ses sistemi parçalarını, bir montajcıya kendi aldığım 8 GAUGE VIBE kablo setiyle( iki amfi için iki ayrı akü tarafında sigorta bağlantılı güç çektirerek) bağlattım aracıma. Kablo olarak 2 set VIBE almıştım ama elimde yedek farklı bir kablo seti daha vardı. Montajcı yedek kablo getirdiğimi bildiği halde unutmuş ve ses kablolarını çekerken arkaya 2 set deck RCA çekmiş halbuki 3 tane çekecekti. Ben farkettiğimde de aracın kablo yataklarını yeniden sökmemek için dokunmadık ve ben halledeceğim dedi. Sonra Teybimde 3 çıkış ( 2 ses + 1 Sub) olmasına rağmen 2 set çektiği için birini sub olarak birini de ses için bağladı teybe ve arka tarafta da amfileri bağlarken dönüştürücü kullandı sanırım.

    Alpine pmx t320 mono amfi
    Alpine pmx f640 amfi
    Alpine sbe 1244 Subwoofer
    2 takım Alpine spg 17 cs mid component
    2 Takım VIBE 8 Gauge OFC kablo set

    Şimdi sorum şu olacak; bu işlem sağlıklı mıdır? her 2 mid takımı için 1 deck çekip sub için de ayrı deck olmak üzere 3 set deck çekse daha iyi olmaz mıydı? Ses sistemin çok üst bir sistem değil ama yine de aklım kaldı. Gerekirse elimde RCA kablo olduğu için kendim çekeyim döşemeleri sökmeden sadece halı altından geçirerek? Eğer buna değer derseniz?

    Ayrıca bir sorun daha oldu. Teybim son model Pioneer DEH-X9550BT, telefon arama özelliğini kullanmayı denedim fakat sesim karşı tarafa süper net gitse de karşı tarafın sesi hoparlörlerden gelmiyor. Garip bir uğultu halinde geliyordu. Sonra iyice dikkat edince gördüm ki bu karşı tarafın konuşma sesi uğultu şeklinde subwooferdan geliyor. Dolayısıyla bluetooth özelliğini de kullanamıyorum.

    Sizce yukarıda bahsettiğim işlemlerden dolayı mı bu sorun var _ yani bağlantı hatası mı var? Teybi satın aldığım yeri arayıp bu durumu anlattım ve bağlantıdan kaynaklanabileceğini belirtti ilgili kişi. Subdan ses gelmemesi lazım dedi. Hiç ses gelmese Bluetooth arızalı olabilir diyeceğiz ama bu durumda başka bir montajcıya baktırın dedi teybi satan dükkan. Eğer farklı montajcı sorun var derse gönderin teybi değiştirelim dedi.

    Ben çok sinirlendiğim ve cok uzak olduğu için işlemi yaptırdığım montajcıya bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Kendi yapabileceğim bir şeyse.

    Eğer sizler, kendi de yapabilirsin derseniz, teyp yatağını söküp 1 RCA daha ekleyeceğim ve tek kablo olduğu için kabartı olmaz düşüncesiyle halılar altından arkaya çekeceğim. Daha sonra da arkada amfilerde neler yapmam gerekecekse ki bu noktada sizlerden destek bekliyorum, gereken işlemleri kendim yapmayı deneyeceğim.

    Şimdiden teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmgurel -- 3 Eylül 2013; 16:23:31 >







  • o anaünitede 3rca çıkışı yok muydu? yani neden deck çevirici kullanıldı? bluetooth olayına gelince de bağlantı yaptığınız yere gidip ontrol ettirin. ezbere ancak bu işlemi yapan biri anlatabilir ki montajcılar bile bu işi yanlış yapabiliyor. buradan zor olur bence..
  • eğer anlattıklarınız bu şekildeyse montajcınız bu işi becerememiş de olabilir. bana öyle geldi.

    normalde 2takım mid 4 kanal amfiye takılacak ve 2rca çekilecek. 3.rca ise mono amfiye çekilecek ve sub bağlanacaktı. hatta bu bluetooth olayıyla bile ilgili olabilir. arkadaş ön hoparlör rca çıkışına yoksa mono amfiyi mi bağladı:S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barishrocker

    eğer anlattıklarınız bu şekildeyse montajcınız bu işi becerememiş de olabilir. bana öyle geldi.

    normalde 2takım mid 4 kanal amfiye takılacak ve 2rca çekilecek. 3.rca ise mono amfiye çekilecek ve sub bağlanacaktı. hatta bu bluetooth olayıyla bile ilgili olabilir. arkadaş ön hoparlör rca çıkışına yoksa mono amfiyi mi bağladı:S

    Valla herşey olabilir. Ben az çok mantığını anladım bu işin ama olay bilgi istediği için o an neyi nereye bağlıyor çok dikkat etmedim. Keşke etseymişim. teybin sub çıkışından ve diğer ses çıkışlarından olmak üzere 2 rca çekti arkaya. Daha sonra arkada çevirici kablo ile ayarladı sanırım. şimdi işten eve gideyim sub'ı komple teyp ayarlarından iptal edip midlerden çıkan sesleri de kontrol edicem 2 takımdan da ses geliyor mu diye. Acaba bağlantıları karıştırmış olabilir düşüncesi ile arkadaki şuandaki mevcut RCA ların yerlerini değiştirsem sorun düzelme ihtimali olur mu?




  • zaten bu sistemde 3rca çekilir. normalde kimse anaünite değişmek istemez, sizde de 3rca çıkışlı teyp var. ama kullanmamış usta, çok tuhaf vallahi. siz becerebilirseniz ön ve arka rca çıkışlarından 4kanal amfiye, sub çıkışından da mono amfiye rca götürün. sizin çevirici dediğiniz sanırım tek rca çekip amfiye gelince ikiye böldü onu. bu da midlerin ses kalitesini düşürür. tabii ki ben tüm yorumları sizin anlattıklarınıza göre yapıyorum ezbere..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barishrocker

    zaten bu sistemde 3rca çekilir. normalde kimse anaünite değişmek istemez, sizde de 3rca çıkışlı teyp var. ama kullanmamış usta, çok tuhaf vallahi. siz becerebilirseniz ön ve arka rca çıkışlarından 4kanal amfiye, sub çıkışından da mono amfiye rca götürün. sizin çevirici dediğiniz sanırım tek rca çekip amfiye gelince ikiye böldü onu. bu da midlerin ses kalitesini düşürür. tabii ki ben tüm yorumları sizin anlattıklarınıza göre yapıyorum ezbere..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: barishrocker

    zaten bu sistemde 3rca çekilir. normalde kimse anaünite değişmek istemez, sizde de 3rca çıkışlı teyp var. ama kullanmamış usta, çok tuhaf vallahi. siz becerebilirseniz ön ve arka rca çıkışlarından 4kanal amfiye, sub çıkışından da mono amfiye rca götürün. sizin çevirici dediğiniz sanırım tek rca çekip amfiye gelince ikiye böldü onu. bu da midlerin ses kalitesini düşürür. tabii ki ben tüm yorumları sizin anlattıklarınıza göre yapıyorum ezbere..

    Elimdeki yedek rca ile usenmeden sag taraf kablo yataklarini komple sokup arkaya tasidim. Arkadaki amfiye giden rca yi 2 'ye ayiran coklayiciyi iptal ettim. Sub icin mono amfiye 1 rca midler için de diger amfiye 2 rca'yi bagladim. daha sonra teyp tarafindaki rear rca'lari sokup ses denemesi yaptim on-arka cikislar dogru mu diye ve teybi geri taktim.denedim ve bluetooth calisti. Ilginiz için tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben teoride biliyordum bunları ama siz kendiniz başardınız, tebrikler. belki ben olsam yapamazdım, hiç denemedim:) sisteminiz asıl şimdi hayırlı olsun diyelim o zaman, güle güle kullanın:)
  • Montajcı işini güzel yapsa bunlar olmazdı. Kapı yan döşemeler altındaki kablo yatağı dar diye zorlandım biraz 3. RCA kabloyu arkaya alırken. Herkes baştan savma iş yapıyor. Başında durmasam, aküden arkaya güç kablosu için çamurluk davlumbazı altından gelip, kaput açma telinin geldiği direksiyon altında üstte bir delik buldu ve oradan 8'lik kablonun birini geçirdi. Delikten geçmiyor diye 2. ciyi geçirmek istemedi. Orda da ben yattım uzandım uğraştım da geçirdim kabloyu. Daha sonra akü tarafına sigorta gereksiz dedi. Sigortaları da ben istiyorum diye isteksiz bağladı. Bu sorunlar tüm kapılar söküldükten sonra ortaya çıktı o yüzden hadi topla gidiyorum demek istemedim yarısında . Başında durdum hep. Sanmayın ki yeteneksiz bilgisiz bir montajcı. Fuarlara filan katılıyorlar firma olarak. Sorun iş ahlakı ve motivasyon ile ilgili. Bundan sonra tekrar bu veya başka arabam olduğunda ses sistemi kuracağım zaman önce kendim komple kablo çekimini bitireceğim. Sonra götürüp teyp ve amfi ayarlarını yaptıracağım. Onları bilmiyorum çünkü.

    Not: Bluetooth ilk çalışmadığında montajcıyı arayıp durumu belirttiğimde, kablo çekiminde hata yok başka bir sorun vardır, ben teyp distribütörüne mail attım şu an araştırıyorum tarzı yalanlar söylemiş ki bana, dün akşam sorunu çözüp aradığımda; senin arabanda 2 amfi var, teypte 3 çıkış var adı üstünde 3 amfi çıkışı , 3. RCA kabloya gerek yoktu, sen bizim çektiğimiz kablonun teyp tarafındaki RCA ların takılı olduğu yerleri değiştirsen de sorun çözülürdü şeklinde cevap verdi. Yani teypteki 3 çıkış 3 amfi içinmiş filan. Neyse ben de ilk aradığımda bunu söylemediniz, boş yere teyp satan firmayı aradım uğraştım saatlerce dedim. Bozuldu adam laflarıma, ben de uzatmadım kapadım teli. Anlamıştır o, mesajı. Yani eksikliklerini kabul etmemek için yalan ve yanlış yönlendirme yaptılar montajdan sonra eve gittiğimde sorunu anladığım ve ilk aradığımda düşünün yani.

    Tekrar teşekkürler.




  • Genel olarak iş ahlakı kimde kaldı ki? Sorsan hepimiz müslanız ama hikaye..istedikleri kadar fuara araba yapsınlar, her şey boş. 5kanallı sistemde 3rca çekilir eğer işlemci yoksa;) hataları ve ihmalleri var, ısrarla da kabul etmiyor. İstersen isim ver de bilgimiz olsun;) ben o sisteme 2tane 4ga güç kablosu çektirirdim;)

    Bu arada sen de işi öğrenmiş oldun boş ver..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız. Ama kötü olan da bu değil mi. Parasını vererek yaptırdığım halde, işi iyi yapmayanlar yüzünden ben de öğrenmek zorunda kalıyorum. Tamam zaten hobi işi bu ben seve seve öğrenirim, ama vaktimi ve bu kadar uğraşı vermek zorunda olmamalıydım bu iş için.

    Bu işin sonu yok forumlardan takip ettiğim kadarıyla. Bazı arkadaşlar kendi aldıkları birinci sınıf RCA kablolarının uçlarındaki kaplamaları söktürüp sıfırdan altın kaplatmaya kadar ilerletmişler olayı. Bu iş büyük zevk işi sevene ama masraflı da. O yüzden ben daha fazla kurcalamadan beni kesecek sistemim ile bu işten sıyrılıyorum.

    Sadece yukarıdaki parçalardan oluşan giriş seviyesi sistemime bir de kapasitör almaya karar verdim. Aracın elektrik tesisatı için. Aracı 1 haftadır izliyorum sürüş sırasında. Yüksek bas ve vollümde çekişte sanki çok çok minik bir düşme oluyor hissi oluştu bende. Uygun fiyata Cadence marka 2,5 Farad kapasitör alarak bu işi de sonlandırırsam sorun kalmayacak.

    Desteğiniz için teşekkür ederim.

    Not: Her ne kadar mağdur olsam da Montajı yapan yeri burada yazmak -karalamak- olur bence. 2 şubesi olan bir yer. Belki diğer şubesindeki montajcı bu şekilde gelişi güzel bir tarzda çalışmıyordur.




  • karalamak değil aslında, bilgilendirmek olur ama sen bilirsin. ben zaten ustamı buldum pahalı da olsa onunla çalışıyorum. kapasötör işinden anlamıyorum, hangi değerde alınacağını hesaplamak gerekebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.