firebal'da gezerken böyle bir ürüne rastladım. açıklamasında da şöyle yazıyor:
Cooler Master Muskeeter serisinin son sürümü olan Muskeeter III modelini sunar.. Özel görünümlü (modifiyeciler için özellikle çok şık bir tasarım) vakum tüp sayesinde tüm dijital sesleri harmonik ve klasik seslere çevirin. İster kayıtlarınızda, ister kendi sesiniz veya müziğinizde değişiklikler yaparak keyifli anlar yaşayın.
dijital sesleri harmonik ve klasik seslere çevirmekten neyi kast ediyor? güzel bir şeyse böyle bir devreyi kendimiz de yapabilir miyiz vakum tüp bulup?
iyide ne bu kasa içindeki sesimi emiyor anlamadım ben ?
biraz inceleyince seskartına bağlanıp kulanılan bişiy isnsan sitesinde ne işe yasradığını bir yazar dimi...
101 ytl lik espirisi neymiş biri anlatabilrmi acaba?
Gördüğüm kadarıyla kasa içine takılabilen lambalı bir anfi veya anfili ses kontrol devresi. Lambalı yükselteçler daha doğala yakın ses verdiği söylendiğinden, bu durumda barındırdığı harmonikler dolayısıyla olduğundan bu ibareler kullanılmış. Yapılabilir belki ama harcanan malzeme maliyeti 100 YTl yi aşabilir bu kadarda şık olmayabilir.
Saygılar.
dijitali harmonik falan dediğinde lambalı DAC zannettim ama değilmiş.araştırdığıma göre lambalı bir amfi yapmışlar.bence çok rahat yapılabilir ama pek gerkli değil.çünkü sesi zaten ses karı 1 kere transistörle güçlendiriyor.araya lamba sokup sonra tekrar hoparlörün transistörlü amfisine sokmak gereksiz.hadi tamamen lamba olsa neyse.
maliyet olarak 100 ytlye bundan çok daha iyi sistemler yapılır ama bence uğraşmaya deymez.çok isteniliyorsa hazır amak daha mantıklı
ne işe yarıyor şimdi o tüp?
quote:
beratkaya23; dijitali harmonik falan dediğinde lambalı DAC zannettim ama değilmiş.araştırdığıma göre lambalı bir amfi yapmışlar.bence çok rahat yapılabilir ama pek gerkli değil.çünkü sesi zaten ses karı 1 kere transistörle güçlendiriyor.araya lamba sokup sonra tekrar hoparlörün transistörlü amfisine sokmak gereksiz.hadi tamamen lamba olsa neyse.
ozaman çokta lazım bişiy değil maksat şekil olsun diye yapmışlar???