Şimdi Ara

Ses kartı seçiminde kararsızım! S-Link mi Creative mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar... Sanırım anakartımın ses çıkışlarını yaktım. 2. el bir ekran kartını denedikten sonra, ekran kartının sorunlu olduğunu anlayıp ekran kartını çıkarttım. Sonra PC'yi açtığımda ses gelmiyordu. Ses kartı sürücüsünü tekrar yükledim olmadı. Farklı bir harddisk takıp yeni Windows 7 kurdum yine olmadı. Harici bir ses kartı almak zorunda kaldım. Bilgisayarcı arkadaşım elinde bulunan S-Link SL-81A 8 kanallı ses kartını tavsiye etti ama Creative'in daha iyi olduğunu söyledi. İkisi de 24 bit. S-Link'te 6 tane ses girişi ve 2 tane dijital ses girişi var. Fakan Creative'de ise yaptığım araştırmalarda 4 tane ses girişi olduğunu gördüm. İşte kafam burada karıştı. 6 tane girişi olması ile 4 tane girişi olmasının farkı nedir ? Avantajları ve dejavantajları nelerdir? Hangisi daha iyidir? Yardımcı olursanız çok sevinirim... Saygılar...

• Creative tavsiye ederim ama modeli önemli çok eski bir modelse çok farklı olmayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum Creative çok daha iyi bir marka ama kafamı kurcalayan kısmı şu giriş sayıları. 6 tane giriş olunca ne oluyor 4 tane giriş olunca ne oluyor çözemedim. Üstelik ikisi de 8 kanallı (7.1)...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soccerman

Biliyorum Creative çok daha iyi bir marka ama kafamı kurcalayan kısmı şu giriş sayıları. 6 tane giriş olunca ne oluyor 4 tane giriş olunca ne oluyor çözemedim. Üstelik ikisi de 8 kanallı (7.1)...

hocam görsel ekleme şansın varmı ? bakıp yorumlamak daha sağlıklı. o 6 giriş dediğin ekstra optik bağlantı falan da olabilir. görmek lazım.

• Tabiki creative :)
  • Arkadaşlar ben hangi marka daha iyi diye sormuyorum. Creative'in daha iyi olduğunu yoldaki çoluk çocuk bile biliyor. Benim merak ettiğim, yukarıda linklerini verdiğim kartlardaki giriş sayılarının ne işe yaradığı... Fazla olması neyi değiştiriyor, az olursa ne oluyor? Bunu öğrenmek istiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: soccerman

Tabi ki linkini vereyim oradan görebilirsin...
    S-Link : http://www.segment.com.tr/urunler/s-link-sl-81a-pci-8-kanal-ses-kart-wngro/
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/8-kanal-ses-karti-3d-ses-destegi-24-bit-faturali-60761403

Creative: http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/creative-audigy-value-7-1-ses-karti-kargo-bedava-59791776

Hocam nette baktım biraz, ama 2 fazla girişi bende anlayamadim. Kullanıcısıda yok kartın hiç yorum vs bulamadım. Aradaki fiyat farkı içinde riske girip macera aramaya deymez aslında hocam. Normalde mavi line-indir.pembe kayıt ama bazı kartlarda merkez olabiliyor. Bu seferde 2.siyah giriş ve sarının anlamı kalmıyor.malesef çözemedim hocam.

• Biran evvel bilen birisi cevaplasa gidip hemen alacağım ses kartını ama malesef cevap gelmediğinden bekliyorum halen :)
  • analog bağlantı yapacaksan creative al gitsin. 5.1 in varsa 7.1 bir kart alman gerekmez?

• Bütçe belirtmemişsiniz. M-Audio kartları tavsiye ederim.
  • S-link SL-81A PCI 8 Kanal Ses Kart ===> 8 kanallı herbir kanalın ayrı bir işlevi vardır örneğin 2 stereo Mic kanalı 2 adet 3d Surrund kanalı vb gibi.... Bu kartta ek olarak Voice Yani insan sesini Prof. Program gibi değişik Seslere Çevirebilen bir Özelliği vardır...Mikofon Equalizer Özelliği İle yapıcağınız Kayıtların Üzerinde Tonlamaları İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz....Kısacası hem Amatörce prof. Ses kayıt yapabileceğiniz ses kartı, hemde oyun için İdeal bir ses kartı....

CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 Ses Kartı ===> Diğer arkadaşlarında Açtığı Başlıklarda Cevaplandırdığım gibi "SoundBlaster" Yazan Her Ses kartınının Sadece Oyun İçin Çok Süper Performans Sağladığı ama Amatörce evinde Ses Kayıt veya Bir Ensturman Bağlayıp HomeStudio tarzında kayıt yapmak isteyenler için "SoundBlaster" İbaresi geçen kartlar Kayıt Konusunda Pek Tatmin Etmeyebilir...Kayıt Dışında Kulanıcaklar Bu kartı Tercih Edebilir Dışarı Verdiği Ses Derinliği Konusunda Güzel Performansı var kartın....

Kanal Konusuna Gelince Yukarıda belirtmiş olduğum gibi Yapacağınız kullanıcağınız alana göre Değişkenlik Gösterir Umarım yeterince Açıklayıcı Olmuşumdur.....

• sagolun yararlı oldu banada lazımdı kararımı verdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.