Şimdi Ara

Ses kartı ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yeni bir pc toplamaya karar verdim (teknobiyotikden) ama pc sihirbazında ses kartı diye bir kısım gördüm ve ses kartınında ne olduğunu bilmediğim için bu konuyu açmaya karar verdim öncelikle bana ses kartının ne olduğunu anlatıp daha sonra almam gerekip gerekmediğini söylermisiniz almam gerekiyorsa ne alayım ?? Anakart maximus v gene z77 işlemci i7-3770k hoparlör Logitech s220 bütçem 200tlye kadar çıkabilir (tabiki en iyisi olsun)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Logitech s220 kullanacaksanız almanıza hiç gerek yok. Kaldı ki anakartınızın içindeki Asus SupremeFX III entegre ses kartının sinyal/gürültü oranı 110dB, harmonik distorsiyon eklenmiş gürültü değeri bile -95dB.

Ses kartı alınması yararlı olan durumlar, sizdeki Logitech hoparlörden yaklaşık 8-9 gömlek üstün olan bir hoparlör kullanacak olmak ve anakarttaki entegre kartın kalitesinin yetersiz olmasıdır. Ayırdığınız bütçe, sizin anakartınızdaki entegre ses kartının kalite limitlerini denemek için yeni bir hoparlör almaya bile yetmez. Diğer yandan da 200 lira verip alacağınız çoğu ses kartı, elinizdekinden kaliteli olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 8 Eylül 2012; 1:32:41 >
  • teşekkürler ferdinnand
  • Yararlı bir konuymuş, bende tam ses kartı ile ilgili ne yapabiliriz diye düşünüyordum. İşin garibi arkadaşın dediği hoparlöre sahibim. :) demek ki ses kartı almamam gerekiyormuş.
  • arkadaslar söle anlatıyım size bütün anakartların üzerinde onboard ses kartı mevcut
    oyuzden ses kartı alınmaz bence Anakart maximus birde 7+1 ses girişi mevcut
    ses kartı alıcaksan iyi bir ses sistemi olucak 7+1 felan ozaman ses kartı taktıgını anlarsın makınaya
  • konuyu hortlatmışsınız yine :D

standartlardan daha yüksek kaliteli hoparlörler ve kayıt işleriyle falan uğraşmıyosanız ses kartına ne gerek var günümüz anakartlarında yerleşik olarak gelenler işinizi yeterince görür dostlarım boş yere paranızı dökmeyin ses kartına
  • Bi kere kart almak için ses denen kavramı sevmeniz gerekiyor, sadece watt değil , yüksek ses değil , her anlamda, yani ya oyun sesleri ilginizi çekecek, ya müzik, yada film, bunları onboard la da yaparsınız ama severseniz yapamazsınız. Ayrıca ses kalitesi çoook göreceli bi kavramdır,fakat ortak hedef tektir, berrak ses. Burada bi karara varıldıysa aşşağıda fikirlerimi belirtiyorum.

Ben çözdüm bu işin oranını

Hoparlör sistemi 100-125 TL 'ye kadar onboard
    Hoparlör sistemi 150-225 TL 'ye kadar giriş seviye diyebileceğimiz 50-100 TL arası ses kartı
    Hoparlör sistemi 250-500 TL 'ye kadar orta-üst seviye 150-300 TL'lik
    Hoparlör sistemi 500-1000 TL 'ye kadar ise 300-550 TL'lik sağlam bi kart.
    Hoparlör sistemi 1000 TL ve üstü beni aşar

Hemen hemen mantıklı şeyler alırsınız , tabi ki kesin bi düşünce değil , ama yönlendirme adına fena da değildir diye düşünüyorum.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 1 Haziran 2013; 0:51:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ses kartı tabikide çoğu arkadaşmızın bilmediği ama aslında film müzik hatta oyunlarda çok kaliteli ses vermesine yarar ve şiddetle alınması gereken bir harici bileşenimiz..
    Ses kartına gelince ne yapabilirsin?
    yüksek ohm yüksek empedans lı hoparlöri ve kulaklıklara sahip isen bu araçları son kalitede ve özelliklerinin son seviyesinde kullanma yarar...
    Filmlerde dolby teknolojisi destekleniyor ise ses kartıyla filmin bu özellikerinden faydanabilirsin
    Eğer gitar gibi bir enstrüman kullanıyor isen ses kartının optik giriş ve çıkışlarını kullanıp proff. kayıtlar yapmanıda sağlar

Sonuç olarak ses kartı aslında çok önemli ve alınması gereken bir pc bileşenlerinden bitanesi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross1963 -- 8 Haziran 2013; 13:47:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.