Merhaba arkadaslar.... asus laptop imda realtek ses karti var... yurtdisindan almistim aleti kulaklik cikisina surekli olarak hoparlor bagliydi yada kulaklik bagliydi... 1 sene sonra bi anda sesin cizirtili geldigini farkettim.. kulaklik jag ini cikarttim taktim yok yine fayda etmedi.. ama laptop in hoparlorundan ses gayet normal geliyor.. problem kulaklik taktigimda ses cizirtili olarak geliyor...servise goturdum falan.. anakarti degistirler direk cunku ses karti degisme gibi bi sanslari yok... neyse aradan 1 sene daha gecti yine ayni problem.. servise gittim garanti bitmis dediler ii tamam dedik... simdi ben bu olayi cozmeye calisiyorum.. 1 senelikmi bunun cozumu anlamadim... driverlari denedim enable disable yaptim denedim herseyi jagi bile temizledim ama yok...artik sizlerede sorup bi cozum varsa bunu denemek istiyorum.. son carem zaten usb ses kartlarindan almak..
evet varmi bi dusuncesi cozumu olan :) tesekkurler simdiden herkese..
donanımsal problem olduğundan driver veya herhangi bir yazılımda problem olduğunu sanmıyorum. sadece hoperlörden cızırtı gelse mikrofon açık kalmış olabilir yankılanma vs yapabiliyor diyeceğim ama kulaktıktan da geliyorsa problem kesinlikle donanımsal. Yeterli bilginiz varsa sökün bakın dersim ancak yeterli bilginiz yoksa herhangi bir bilgisayarcıya götürmenizde fayda var. Servise götürürseniz direk anakart değişimi derler para koparmak için.
sole soliyim elektronikten anlarim elimden is gelir o yuzden sokucem ama yinede sokmeden sizlere bi danisiyim belki ayni problemle karsilasan birileri olmustur die... mikrofonla falan hicbisiyle alakasi yok.. ses hersye hoparlorden normal.. kulaklik jag i problemli sanirim... ve o jagin ordan sokulup yenisini lehimlenmesi lazim.. onada acikcasi cesaret edemiorumki zaten ben yapmam birine yaptiririm o lehimi ama ii yaparlarmi ne olur bilmiorum.. bi tavsiyeniz varmi yoksa hicbiseyle ugrasmiyim usb ses kartimi aliyim yoksa sansimi deniyimmmi???
quote:
Orjinalden alıntı: bhdrctr
sole soliyim elektronikten anlarim elimden is gelir o yuzden sokucem ama yinede sokmeden sizlere bi danisiyim belki ayni problemle karsilasan birileri olmustur die... mikrofonla falan hicbisiyle alakasi yok.. ses hersye hoparlorden normal.. kulaklik jag i problemli sanirim... ve o jagin ordan sokulup yenisini lehimlenmesi lazim.. onada acikcasi cesaret edemiorumki zaten ben yapmam birine yaptiririm o lehimi ama ii yaparlarmi ne olur bilmiorum.. bi tavsiyeniz varmi yoksa hicbiseyle ugrasmiyim usb ses kartimi aliyim yoksa sansimi deniyimmmi???
Ses gelmiyorsa, ara sıra geliyorsa lehim problemi vardır diyeceğim ama cızırtlı gelen bir sesin lehim problemi ile çözüleceği pek mantıklı gelmedi.
quote:
ve o jagin ordan sokulup yenisini lehimlenmesi lazim..
lehim baglanti temassizlik olayi olarak dusunmedim bende.. jag in kendisinde problem vardir diye dusunup jagi yenisiyle degistirmeyi dusundum... yanlis anlasilmasin :)
quote:
quote:
ve o jagin ordan sokulup yenisini lehimlenmesi lazim..
lehim baglanti temassizlik olayi olarak dusunmedim bende.. jag in kendisinde problem vardir diye dusunup jagi yenisiyle degistirmeyi dusundum... yanlis anlasilmasin :)
Jag da nasıl bir problem olabilir ki? 3 parçalı metal bişey elektronik bişey yok ki üzerinde. Lehim problemi olabilir ya. Düşünün açık hoperlor kablosunu bi müzik setinin arkasına klipslerken ilk dokunuşta cızırtı çıkar yeni temas sırasında. Öyle bi durum olabilir bence.
evet cizirti gelir... dediginiz olayi anladim.. soyle anlatiyim laptop hoparlorunden muzigi dinliyoruz.. hersey normal.. kulakligi takiyorum ses gelmiyor eger sesi baya bi acarsam ciz ciz sesler geliyor.. ama sarki yine yok cizirti geliyor... dikkatimi ceken bi olayda su ses acildiginda bass yuksek oldugunda o cizirti bile yok sonra sesi dusurdugumda ya da bass i kistigimda ses zmnla yukseliyor :) ilginc bir problem ve jag in yapisinida biliyorum icinede bakiyorum bi problem yok gibi gozukuyor. driver lari yukluyorum onu yapiyorum bunu yapiyorum yok cozemiyorum bu olayi.. asus servisine sordugumda kronik bi olaymidir diye hayir dediler.. e onlarda cozum bulamadilar anakarti degistirdiler ki zaten laptoplarda fazla bi secenek yok.. ama ilginc bi durum... sanirim basina gelende yok... bilmiyorum ya off :S
Garanti dolmuşsa zaten o işi yapabilecek birine yaptırman doğaldır diye düşünüyorum. Yazıları okurken ilk aklıma gelen şey kulaklık-hoparlör kabloları ve jacklarıydı onlarda zaten aklına gelmiş
sanirim son care ben bu aletin icini accam bi bakicam gozle gorulur bi problem varmi yokmu diye eger yapabilcek birsey yoksa alcam 3 5 kurusluk bi usb ses karti cozcem olayi.. napiyim...
quote:
sanirim son care ben bu aletin icini accam bi bakicam gozle gorulur bi problem varmi yokmu diye eger yapabilcek birsey yoksa alcam 3 5 kurusluk bi usb ses karti cozcem olayi.. napiyim...
USB ses kartı performans düşürür diye düşünüyorum. Sen genede o jack-socket değiştirme işini yapabilirsin. Kaç lehim atman gerekecek ki ? max 3 =) Belki tırnaklı felandır çıt diye değiştirilebilir
kulaklığı değiştirip dene kardeş muhtemelen kulaklıktan girşi hafif çıkartıp dinlemeyi dene.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme