Şimdi Ara

Ses Kartı Almalımıyım? Ve F/P Kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LOGITECH G230 OYUN HEADSET = 145 TL Fiyat/Performansı Nasıldır Arkadaşlar ?

LOGITECH Z-623 2+1 THX SES SİSTEMİ = Var Bende Arkadaşlar.

Anakartta Ses Kartı Realtek® ALC892 Bu Var.

Şimdi Hoparölümün ve Alacağım Kulaklığın Performansı Anakarttaki Ses kartı ile tam performansta çalışıyomudur ?

CREATIVE
    SB AUDIGY VALUE 7.1 PCI SES KARTI = 65 TL böyle bi kart alırsam mı onboard dan performanslı olur ?

CREATIVE
    X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI = 220 TL yoksa böyle bi kart almadıkça onboard ile fark olmaz tam performans alınmaz mı ?

Ve Bu ses Kartları Fiyatlarının karşılığını veriyorlar mı ? ( Win7 ve Win8 de Driver Sorunu varmı ? ) Yoksa masraf yapmaya gerek yokmu ?

• Up
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii almalısın bütçen el veriyorsa, yoksa boşuna mı çıkartıyorlar o kartları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brandt

Tabii almalısın bütçen el veriyorsa, yoksa boşuna mı çıkartıyorlar o kartları

Tabiki de yukarda 2 örnet kart gösterdim.Ve nasıl farkları vardır acaba ?
  • Hocam genelde şöyle denir: Alacağın herhangibir kart onboard sesten iyidir.

Creative ZX siparişi verdim ben de. Umarım karşılığını verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B3htin

Hocam genelde şöyle denir: Alacağın herhangibir kart onboard sesten iyidir.

Creative ZX siparişi verdim ben de. Umarım karşılığını verir.

Peki 100-200 Lira Arası Win7 - Win8 Uyumlu Kart varmı ?

Mesela ses kartından anlamıyorum da ekran kartında hd 7850 veya gtx 760 fiyatlarına göre f/p gibi ses kartında nedir bunlar ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

Win7-Win8 Uyumlu 100-200 TL arası ses kartı önerileri nelerdir ?

Ses kartına 100-200 TL verdikten sonra Z-623 ses sistemi ve G230 Dan daha iyi verim alabilirmiyim ?

http://www.teknosa.com/urunler/125084364/logitech-g230-stereo-gaming-headset Bu Kulaklıkda 145 TL fiyatına göre nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: choiboungee

http://www.soundblaster.com/gaming/headsets.aspx

http://www.soundblaster.com/gaming/soundcards.aspx

Bunların Fiyatlar nedir kardeş :)

Ses Kartına 100-200 Arası Ayırabilirim.

Kulaklığada 150 TL.

• Araştırmaya Devam Arkadaşlar ..

150 TL ye Kadar Kulaklık = Logitech G230 Düşünüyorum.

100-200 TL Arası Win7-Win8 Sorunsuz Driver i Bulanan Ses Kartı =Bunu seçemedim.
  • Hocam toplam butceniz 350 tl ise ses kartini bosverin. Usbli bi kulaklik alin bence. Logitech g35 veya forumda guzel g930lar satiliyor

• En iyi ses için ses kartını boş verin. Bir ses kartı Onboard'a göre elbette daha iyi ses sunar ama ses kartta para harcıyacağınıza Harici DAC alın daha iyi.
    Ses kartının bilgisayarın içinde olması birçok farklı parça tarafından 'ses kirliliği' topluyor, bu sese karışıyor, ama external DAC ile bu ses kirliliği azaltmış oluyorsun.
    External DAC örnekleri;
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=External+DAC&rh=i%3Aaps%2Ck%3AExternal+DAC

Kulaklık olarak Logitech tavsiye etmem. Kulaklık alacaksanız Sennheiser, AKG, Audio Technica, Shure gibi kulaklığa adanmış şirketlerden bütçene uygun bir kulaklık alarak yanına ucuz bir mikrofon alırdım. Logitech'in ve herhangi gibi bir 'Oyun kulaklığından' daha iyi ses sunar.

Bu arada, kulaklık için butçeniz ~150TL ise o zaman External DAC veya ses karttı bile tavsiye etmem, kayda değer bir fark görmesiniz ses kalitesinde. 150TLlik kulaklık ile onboard'dan yeteri kadar iyi ses alırsınız.

Alakasız ama önemli bir not: Ses kirliği azatmak için hiç bir zaman kulaklığınızı bilgisayardaki ön kulaklık girişine takmayın, her zaman arkadaki anakartaki girişe takın, bu yöntem ses kirliliğini azaltır.

• Hocam Şimdi Usb Li kulaklık derseniz Max =
    LOGITECH
    G430 OYUN HEADSET= 245 TL Bunu Alabilirim.

Ve Dac dediniz ama harici bişey istemiyorum.

Ayrıca bu yazımı okuyup buna göre bi cevap verirseniz sevinirim.

LOGITECH G230 OYUN HEADSET = STEREO SES = 145 TL

LOGITECH G430 OYUN HEADSET =7.1 SURROUND SES (Usb ses kartı ) = 245 TL

Şimdi bu seçeneklere bakınca G430 iyi gibi gözüküyor ama + olarak o ses kartı +100 TL fark ediyor.Ve sadece kulaklığımda usb ses kartı olmuş olacak.

LOGITECH Z-623 2+1 THX SES SİSTEMİ var bende bu onboard da duruyor.Ben o usb ses kartını sadece kulaklığa takılması için +100 TL vereceğime ;

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI + LOGITECH G230 OYUN HEADSET alsam.

Hem Ses sistemin Ses kartından Faydalansa Hemde Kulaklık Daha Mantıklı olmaz mı ?

Bide bu ses kartını bulabildim çok pahalı olmayan.Bu ses kartıyla G230 = G430 daki gibi 7.1 Surround ses verebilir mi ?

Yada farklı ses kartı önerisi yapabilirsiniz ama bütçe max 200 TL gibi. ( Ama win7-win8 uyumlu olsun )

• oyun oynuyorsanız, müzik çok dinliyorsanız kaliteli müzikleriniz ve ses sisteminiz var ise pc için ses kartı kesinlikle alınmalı, birileri çıkıp diyebilir 'onboard ses kartı yeter' bence yetmez ses kartı farkını gerçekten ortaya koyuyor. (ucuz kartlardan bahsetmiyorum creative,auzentech,asus vs)
  • 7.1 ve 5.1 kulaklıklar kadar gereksiz birşey yok. Stereo kulaklıklar aslında çok iyi konumsal ses sunar.
    Şu videoyu stereo kulaklıkla izlerseniz, bir stereo kulaklığın aslında ne kadar iyi konumsal ses sunduğunu fark edersiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

Her zaman ve her zaman stereo kulaklık tavsiye ederim.
    İki tane kulağın var sadece iki tane driver'a ihtiyacın var.
    7.1 kulaklıklar sadece reklam yapabilmede işe yarıyor, ekstra paraya değer fark sunmuyorlar.
  • Ses sistemi logitech z623 var.
    7.1 kulaklıklar gereksiz dediginiz icin g430 yerine g230 alcam.
    Ve ses karti farkini ortaya koyuyor diyorsunuz
    Ben creative x-fi titanium modelini buldum vatan indirimiyle 220 tl gibi bisey oluyor.
    ~200 TL civarında bildiginiz win7 win8 uyumlu ses karti var mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: warrock61

Ses sistemi logitech z623 var.
    7.1 kulaklıklar gereksiz dediginiz icin g430 yerine g230 alcam.
    Ve ses karti farkini ortaya koyuyor diyorsunuz
    Ben creative x-fi titanium modelini buldum vatan indirimiyle 220 tl gibi bisey oluyor.
    ~200 TL civarında bildiginiz win7 win8 uyumlu ses karti var mi ?

x fi titanium gayet iyi bir kart alınırsa pişman etmez, kulaklık konusunda model olarak verdiğin ürünleri tavsiye etmem, arkadaş g430 aldı incelediğimde gereksiz ağır ve ergonomik gelmedi bana ses kalitesi açısından çok fark yaratmıyor bilgin olsun. (kulaklık konusunda tecrübeli sennheiser marka kulaklıklara bakmanı öneririm)
  • O markada fazla fikrim yok logitech i dusunuyorum. Xfi titanium bende fiyatina gore performansli ise g230 ve z623 ile birlikte kullanmayi dusunuyorum
  • Selamlar bende kulaklik olarak g230 kullaniyorum, ses kalitesi olarak ses karti kullanmamama ragmen beklentim cok yuksek olmadigi icin gayet memnunum ancak ergonomisi icin ayni seyi ne yazik ki soyleyemeyecegim, kulaklik oldukca agir ve BF4, FIFA14 gibi uzun surecek oyunlarda gercekten basinizi bir sure sonra ciddi anlamda acitmaya basliyor. Kafaniza degen ust yapisinin pek yumusak ve rahat olmadigini soylemeliyim. Ek olarak sadece benimki mi oyle bilmiyorum ama 2-3 hafta kullandiktan sonra mikrofonu gevsedi ve en assagida duruyor bu da sesimin daha uzak mesafe katetmesine neden olarak sesimin karsiya net ulasmamasina neden oluyor, dolayisi ile malzeme kalitesinde biraz sikinti yasadigimi ve kafamda birkac soru isareti olustugunu belirtmek istedim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.