Şimdi Ara

Ses kalınlaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ses kalınlaştırma için ne önerirsiniz ben bir solistim kalın sese ihtiyacım var sesim ortadan biraz daha kalın daha da kalın sese ihtiyacım var tenor gibi..

Orijinalden alıntı: galebatarus

Arkadaşlar ses kalınlaştırma için ne önerirsiniz ben bir solistim kalın sese ihtiyacım var sesim ortadan biraz daha kalın daha da kalın sese ihtiyacım var tenor gibi..

Gırtlağını Zorluyarak Konuşmayı Dene
    Susayabılırsın Ama.
    sesi kalınlaştırmak (bahsettiğiniz anlamda) hormonal değişim dışında imkansızdır. şan eğitimiyle ses aralığı aşağıya doğru genişletilebilir, o kadar. göğüs tonlarınızı kullanmayı öğrenerek yaparsınız bu işi de.
    ama anladığım kadarıyla siz ses aralığıyla ilgili değil de ses rengiyle, kararlılığıyla ilgili bir şeylerden muzdaripsiniz. diyafram desteği ve kafanızdaki rezonans boşluklarını kullanarak doğuşkanlı sesler elde edebilirsiniz, sesiniz hem daha güçlü, hem daha uzak mesafelere uçan, hem de daha derin bir yapı kazanacaktır. doğuşkan dediğim mevzya geleyim; bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere ses, titreşimler ile oluşur. belli bir süredeki titreşim sayısı, yani frekans yükseldikçe ses tizleşir. uzun süre titreşen ses içine başka frekansları da alarak devam eder. mesela piyanoda do sesine bastığınızda tel titreşirken bir süre sonra bir oktav üstteki do yu, sol ü vb. vermeye başlar o bastığınız do nun içinde. doğru teknikle göğüs rezonansını kullanarak yakaladığınız güçlü sesleri kafa rezonansınızla verdiğiniz tizlerin içinde hissettirebilirsiniz.

velhasıl-ı kelam; şan dersi diyorum :)

not: gırtlağı zorlayarak konuşmak falan... aman diyeyim, "nodül" belasını tatmak istemezsiniz.
    Colorful Battle AX B650M-Plus v14 /\ AMD Ryzen 5 7500F (Thermalright Frost Commander 140) /\ Sapphire Radeon RX 7800XT Pulse /\ Patriot Viper Venom 32GB(2x16) DDR5 7000 CL32 /\ Patriot Viper VP4300 Lite 2 TB 7400/6400 /\ FSP Vita GM 1000W ATX 3.1 /\ Jonsplus Z20

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablosuz kulaklıklarda dip ses
    2 yıl önce açıldı
    Oto Ses Sistemi Ayarı Bass & Tiz
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.