Şimdi Ara

Servis Muhafiyeti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar söylenilene göre 2007 yılından itibaren garantili araçlarda servis zorunluluğu kalkmış.Yani bakımlarımızı servis dışında yaptırsak bile aracımızın garantisi sürecek.Bu konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa seviniriz.



  • Söyledigin bence gerçek olamaz. İstedigin yerde istedigin tamiratı yaptıracaksın, istedigin parçayı takacaksın hemde arabanın garantisi devam edecek... Hiç bir marka kabul etmez... Nerede ne yapıldı ? Ne takıldı ? nereden bilecekte garanti verecek ? Hiç biri kabul etmez.....Saygılarımla...
  • Arkadaşım mantık olarak söylediğin doğru ama bu resmileşti.Yani yeterlilik belgesi olen herhangi bir başka servis yada tamirhanede aracımızın bakımını yaptıracağız ve garantisi bozulmayacak.Konunun ayrıntısını bende bilmiyorum ama yasallaştığını internetten okudum.
  • çok güzel bir tatbikat.
  • Haberi okyabılecegımız bır link ve ya site verebilirmisin?
  • Bahsettiğiniz konu AB'ye uym çerçevesinde 2005/4 sayılı Blok muafiyeti tebliğidir. 1 Ocak 2006 ta yürürlülüğe girmiş ve 1 senelik geçiş süreci tanınmıştır. Uygulama ne aşamada bilmiyorum,
    getirmesi beklenen bazı yenilikler

    Servis ve Yedek Parça’da
     Standardı saglayan tüm bagımsız servisler yetki alabilecekler.
     Bagımsız servisler tüm teknik doküman, özel takım, ekipman ve
    egitimlere ulasabilecekler.
     Yetkili servis yer seçiminde serbest
     Orijinal yedek parça tanımında degisiklik
     Esdeger parça tanımı gelmesi (yan sanayi parça)
     Yedek parçaların dogrudan satısı ve kosulları

    vs.vs.
  • Tüketici lehine düzenlemeler içeriyor
    İlgilenenler Blok Muafiyeti Tebliği olarak arama yaptırsın
  • ""Servis hizmetinde tekel kalkıyor

    Yetkili servisler dışında özel bağımsız servisler de eğitimli personel bulundurmak koşuluyla sağlayıcı tarafından denetlenerek, yetkili olabilecek, tamir ve bakım yapabilecek. Böylelikle özellikle belli yetkili servislerin tekelinde bulunan servis hizmeti daha rekabetçi hale gelecek. Servis hizmetinde tekelin kalkmasıyla hem tüketicinin tercih seçeneği artacak, hem de tüketici en uygun şekilde hizmet veren servisi tercih etme imkanına sahip olacak. Diğer taraftan yetkili servisler bu rekabetten kendilerini geliştirme, daha iyi hizmet, kaliteli, ucuz hizmet verme durumunda olacak. Seçici dağıtıcı, yeri ve konumu müsait olduğu takdirde, başka markalan da bulundurabilnıe hakkına sahip olacak. Örneğin daha önce Toyota marka otomobil satan bir showroomda, Peugoet, Hyundai, Mercedes gibi markalar da sergilenebilecek. Gerekli şartlan taşıyan servisler, sağlayıcıdan çalıştıracakları personelin eğitimi için talepte bulunabilecek.""

    Evet burdan anlaşılan periyodik bakım diye gidip servislerde yağını suyunu değiştirmeye bir ton para ödemek zorunda kalmayacağız.İnşallah bir an önce yaygınlaşır.




  • Henüz uygulamaya girmedi.rekabet artar derken bu servislerin kalitesinin düşmesine neden olacak bişey değildir umarım. Bu yetkiye sahip olabilecek özel servislerde belli biyerdende denetlenecekse hoş bile olur umarım uygulamada amacından sapmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.