bıldıgınız gıbı turkıyedekı ınternet baglantısı ıcler acısı bu yuzden server onemlı sızce amerıka mı avrupa serverları daha ıı us dekı veya eu dakı hangı serverları tavsıye edersınız ( turklerın azınlıkta ooması tercıhımdır cunku turklerın cok oldugu yerde hıc bısı dogru gıtmıo örn.: knıght onlıne silkroad onlıne ...) Şimdiden teşekkür ederim
US serverlarda oynayabiliyor muyuz ki?
Alonsus'ta oynuyorum ben. Pek fazla Türk yok. Birkaç tane gördüm. Olanlar da sanırım kendilerini belli etmek istemiyorlar. Pek sevilmiyoruz online camiada maalesef.
eu
eu daha ii lag konusunda us tede oynarsin ama eu lag açisindan daha ii... ayrica saat dilimi bakimindanda eu alman lazim turkiyedeysen... nedeni ise vampir olmamak için us alirsan guilde girersen guild runlar genelde bizim zamanimiza göre akşam 7 den gece 12 ye kadar felan olur... ama tabi bu us zamani olur oynaya bilmen için gunduz uyumali gece oynamalisin
quote:
Orjinalden alıntı: Slazer
eu daha ii lag konusunda us tede oynarsin ama eu lag açisindan daha ii... ayrica saat dilimi bakimindanda eu alman lazim turkiyedeysen... nedeni ise vampir olmamak için us alirsan guilde girersen guild runlar genelde bizim zamanimiza göre akşam 7 den gece 12 ye kadar felan olur... ama tabi bu us zamani olur oynaya bilmen için gunduz uyumali gece oynamalisin
çok doğru US alırsan gece vakti kalıp sabahlaman gerekiyor raidler için
daha saçma bir soru duyduysam da hatırlamıyorum.. cem yılmazın doritos reklamındaki gibi..
-saatlerimizi ayarlayalım.. -kaça ayarlayalaım abi? -sen 3 saat ileri al sende 5 saat geri...
arkadaş knightçı bariz şekilde... başka ülkelerin serverlarında (malezya, japonya) bizim türk ameleler geziyor ya onun gibi bişey sanmış arkadaş belliki.. bu öyle bişey değil arkadaşım.. bulunduğun kıtaya bağlı olarak sana en yakın yerdeki server ile bağlanırsın..
wow da aşırı lag var diyenleri anlamıyorum.. 1.5 yıl oynayıp şu an ara verdim.. telekom bakım yapmıyorsa (oyunu oynanmaz hale getirecek 500 den yüksek) lag hiç olmadı.. kaldı ki rogue oynuyordum...
türk oyuncular konusunda aynı kafadanız.. ben bunu söyledim diye guild dağıldı... bana vatan haini muamelesi yapanlar oldu... aşırı laubali olmaya başladı oyun.. hele kutu fiyatı 150 ytl den 45 ytl ye düşünce kalitesi çok düştü oyunun...
oyunda knighttaki gibi daaaaaayyyyttttt benden şu itemı almayanın taaaaa *.q yazan tipler yok... ama araya 1-2 tane çocuk karışır bunu yapar... kolayı vardır ban liste alırsın.. yani ignore edersin bi daha onun yazdıklarını görmezsin.. olmadı GM e şikayet edersin seninle uğraşan varsa... o yüzden kafan rahat olsun.. kolay kolay oynama zevkini elinden alamaz o gerizekalılar.. oyunda /w haricinde ve arkadaşlarınla /s haricinde türkçe tek bir kelime yazma.. bir anda 200 den fazla kişi seni engelli listesine alır..
saçma sapan konuşuyorsun dragon bir anda 200 kişi seni nereye list'e alıyor sen spam yapmassan kimse seni ignore'a almaz, ve ayrıca telekom bakım yapmıyorsa falan filan değil telekom hep mi bakım yapıyor ben 3.000 ms ile raid yaptıgımı biliyorum sen oyunu bıraktıgından beri çok şey değişti şu son 2-3 ayda telekom 1024'e geçince ms bir anda fırladı
Sana katılıyorum arkadasım bu yaz full wow oynadım ve ms ' ım 600 den asagı en fazla 3 kere ınmıstır!!
512k ve altı ile oynuyorsanız 600 latency ve üstü gayet normaldir.. 2 ay olmadı henüz bırakalı... 1024k(kotalı) adsl ile 180-350 arası latency ile oynadım.. sabah saat 10-12 arası 500 e yaklaşırdı sonrasında o yoğunluk giderdi..zaten günde 16 saate yakın oynuyordum.. ekran ayarlarımda fazla kısıtlama olmadı 1280x1024 de oynadım.. gereksiz şeyleri kaldırdım.. latency niz bulunduğunuz şehre göre ciddi farklılıklar gösterebilir..oynadığınız server a göre de.. telekomdan uzaklığınıza göre de.. modeminize bağladığınız telefon kablosu bile fark eder kullandığım kablolar ve diğer malzemeler 20-30 ytl arası bişeydi... aynı şehir içinde başka arkadaşlarla farklı latencyleri aldığımız oldu.. ayrıca bazı upslerde telefon girişleri var onları kullanmanız da yararınıza olur.. wow-fps patchi de aynı şekilde etkiler..
ve bi kac tane daha vardi bu tip serverlarda turkler yogunlukta ozellikle burning legion da neredeyse ( ally tarafi ) serverin % 35-40 i turk geri kalani da polonyali.
Yeni baslayacaksan da alonsus server ini onerebilirim yeni acildi sayilir 1 ay oldu sanirim( 6 ay boyunca da hic bir sekilde migrate yapilamiyor o servera) ya da daha az ama server pve. Pvp istiyorsan fazla gelismemis server lardan bi tanesini secebilirsin. Mesela Magtheridon da gidip acarsan isin bence biraz zor olur uzerinde mavi esyali adam gormen zor o serverda. İzlenimlerim sonucu en az t1 li leri gordum :D
Ayrica ko silkroad tarzi oyunlarla wow un yakindan uzaktan alakasi yok. Orda yapilan cocukca seylere burda rastlayamazsin. Ya da cogunlukla rastlayamazsin. yapanlar buyuk tepki cekiyor cunku.
Lag konusuna gelince eu da bende cok fazla lag olmuyor ama bazen telekom dan bazen de burning legion in kendi sapik lag spike larindan kaynaklanan sorunlar oluyor. Bende genellik 200-300 ms arasi oynuyorum oyunu.
Son soz olarak Server secerken iyice incele wow da karakter yapmak yeni baslayan icin bence en az 2 ay suruo o da level 60 yapmak adam gibi epic esya toplamak 1 seneyi buluyor. Yani gidipte shadowmoon gibi serverin yarisinin rus oldugu ve 1 gram inglizce bilmeyen serverda falan da acma :D
quote:
oyunda /w haricinde ve arkadaşlarınla /s haricinde türkçe tek bir kelime yazma.. bir anda 200 den fazla kişi seni engelli listesine alır..
Yok artık daha neler.. Ammada abartmışsın.
quote:
512k ve altı ile oynuyorsanız 600 latency ve üstü gayet normaldir.. 2 ay olmadı henüz bırakalı... 1024k(kotalı) adsl ile 180-350 arası latency ile oynadım..
Hiç alakası yok, sınırsız 256 dan 1 mbite geçiş yaptım lag aynı lag sorunlarda aynen duruyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme