Şimdi Ara

Server IP ve Client IP sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C++ kullanarak bir client-server programı yazmaya çalışıyorum.Server ve client uygulamasını kendi bilgisayarımda açarak aralarında bağ kurmalarını sağlayabiliyorum.Serveri kendi IPv4 adresime kuruyorum ve client programını da IPv4 adresindeki servere bağlatıyorum.Ama eğer ben client programını başka bir bilgisayara atarsam ve ordan bağlanmaya çalışırsam hata ortaya çıkıyor.Asıl sorum şu, eğer ben başka bir bilgisayardaki servere bağlanmak istiyorsam servere sahip olan bilgisayarın hangi tür ip adresine bağlanmalıyım ?

• 1-Tasarladığınız programda çoklu bağlantı desteği varmı hata ne olarak geciyor ? misafir oturumunda çoklu bağlantısı olabilmesi için ana makinada çalışan programın kullanıcı profilleri tutulması gerekir, bu olay tasarlanan programın yapısına göre değişmektedir.

2-Sınıf ağında her türlü bağlantı yapabilme şansın var, a-b-c diye bir uyumsuzluk sorunu cıkacağını sanmıyorum.

3-Programın bağlantı kurduğu portları işletim sisteminden açık olup olmadığını kontrol edip 3-parti bir programla takip edip sorun olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var, yada ilk kurulum esnasında güvenlik duvarına portları otomatik ekleme yaptırarak paket kurulumu hazırlayabilirsiniz ve tekrar bir güvenlik duvarı arkasında iseniz cihazınıza gerekli portları ayarlayabilir ve yapılandırabilirsiniz.

Aklıma gelenler bu kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.