Şimdi Ara

Serkan Anılır Sahtekar Çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tokyo Üniversitesi’nde görev yapan Türk “bilim adamı” Serkan Anılır’ın doktora tezinin yüzde 40’ının çalıntı, “İlk Türk astronotuyum” iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. Üniversite, “130 yıllık tarihimizde böyle bir şey yaşamadık” diyerek.

    Anılır’ı işten attı, doktorluk unvanını iptal etti

    Dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri olan Japonya’nın en prestijli okulu Tokyo Üniversitesi’nde “Türk bilim sahtekarı” şoku yaşanıyor. “Uzay Asansörü” adlı projesiyle Japon ve dünya basınına konu olan, NASA’da iki yıl astronotluk eğitimi alarak “İlk Türk astronot” olduğu iddiasıyla ortaya çıkan Serkan Anılır, Japonya’yı karıştırdı. 2003 yılında Tokyo Üniversitesi’ne verdiği doktora tezinin yüzde 40’ı “aşırma” çıkınca bir anda ülkede bilim dünyasının tüm şimşeklerini üzerine çekti. Anılır’ın Türk Ulaştırma Bakanlığı’nın kendisini NASA’ya gönderdiğine dair belgenin de sahte olduğunun belirlenmesinin ardından yardımcı doçent olarak görev yaptığı Tokyo Üniversitesi, 37 yaşındaki Türk’ün doktora tezini iptal etti, üniversite ile ilişiğini kesti. Rektör Junichi Hamada, Yomiuri Shimbun gazetesine yaptığı açıklamada, “Şok içindeyiz. Bu inanılmaz bir durum. 130 yıllık tarihimizde hiçbir doktora tezini iptal etmedik, kimseyi görevden atmadık” dedi ve Anılır’ın doktora tezini kabul eden heyet hakkında da soruşturma açıldığını duyurdu. Anılır’ın internet sitesinde yayınladığı astronot fotoğrafının da fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunu olduğunu belirten Türk’ün, bu okullarla da bir ilişiği olmadığı tespit edildi.

    Türkiye’ye döndü

    2001 yılında kendisiyle Tokyo Üniversitesi’nde eğitim aldığını söyleyen bir Türk okul arkadaşı, “Onun bir yalancı olduğunu herkes bilirdi. Ama yalanlarıyla çok eğlenirdik. Bir keresinde odasında sahte bir NASA kimliği hazırlarken bile gördük. Bu yalanlarının eninde sonunda başına bir bela açacağı belliydi” dedi. Gelişmeler üzerine daha önce Anılır’ı yere göğe sığdıramayan Japon basını özür yazıları yayınladı. Japonya Uzay Geliştirme Ajansı da, Anılır’a ait olmadığını tespit ettiği 4 makalesini kronolojik listeden çıkardı. Anılır’ın kitabını basan yayınevi ise kitabın basımını durdurduğunu açıkladı. Hakkında belgede sahtecilik, intihal ve nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma açıldı. Fahri Büyükelçilik yaptığı Wakayama vilayeti Kushimoto ilçesi verdiği bu fahri elçilik ünvanını geri aldı. Anılır, hakkındaki bu olayların ardından Japonya’dan ayrılarak Türkiye’ye geri döndü.

    Ben zaten bırakacaktım!

    Anılır, kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Ben zaten işi bırakmak için başvurmuştum” ifadesini kullandı: Bir doktora öğrencisi olarak yazdığım ilk tezdi. O yüzden de alıntı yaptığım yerlere numara verip kaynak belirtme olayından haberim yoktu. Basit bir hatamdan kaynaklandı. Zaten işten ayrılmak için başvurmuştum. Astronot fotoğrafı da Houston’da eğlence için yapılmış bir fotomontajdı, biyografimde yer vermek hataydı.

    Anılır’dan inciler

    * Astronotum, olimpiyat şampiyonuyum, yazarım

    * Türkiye’nin ilk resmi astronot adayı olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından NASA’ya gönderildim. 2 yıl astronotluk eğitimi aldım. (Belge ve fotoğrafı sahte çıktı)

    * Beni NASA’ya Türk Hava Kuvvetleri Komutanı tavsiye etti.

    * Türk Milli Kayak Takımı’nda yer aldım. Olimpiyat madalyası kazandım.

    * Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunuyum. (Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık mezunu)

    * 2003 Sapacean Uzay Konferansı’nda bildiri sundum. (Katılımcı bile değildi)

    * Japon Uzay Fiziği Departmanı Başkanıyım. (Öyle bir departman yok)

    * Amerikan Onur Madalyası sahibiyim. (Birkaç bin dolara satın alınabilen bir ödül çıktı)

    * Tokyo Üniversitesi’nin ilk yabancı yardımcı doçentiyim. (Başka birçok yabancı yardımcı doçent görev yapmış)

    Türk basınını da kandırdı

    Anılır, Türkiye’de birçok bilim konferansında katılımcı olarak yer aldı. Birçok TV kanalına röportaj verdi. İşte Türk basınında şimdiye kadar Anılır ile ilgili çıkan haberlerin başlıklarından örnekler:

    * Japonya’daki süper beynimiz.

    * İlk Türk astronot adayı

    * Türk Bilim Adamı’nın Uzay Asansörü: ATA

    * Uluslararası alanda yıldızı parlayan Türk bilimadamı

    * Japonlar’ın Türk samurayı

    * O Türkiye’nin gönüllü turizm elçisi


    VATAN







  • ben ilk defa duyuyorum adını ama tam sahtekarmış
  • Adam aya asansör yapmak için anlaşma yapıp parasını almış ama inşaata başlamamış.
  • ya bu haber bi kac hafta once bi gastede yazıyodu:)) super ya:)) valla helal olsun.
    ama kabak şimdi ordaki türkiye vatandası master ögrencilerine ve akademisyenlerine patlamış. adamlar artık eskisi kadar güvenmiyo bize demişti bikacı roportajda.
  • Bu adamı hiç tanımazdım ben geçen sene. Metrobüste 3 arkadaş konuşuyorduk oradan buradan galiba bilimle ilgili bir şeydi. Yanımızda oturan bir adam atladı "Hangi okulda okuyorsunuz" diye. Sonra da bu adamdan bahsetti. Öve öve bitiremedi. 300 Japon'la geliyormuş Türkiye'ye konferans verebilmek için. Biz de inanmıştık bir güzel. Hatta internette araştırmış ve konusunu açmıştım bu forumda. Bugün sahtekar olduğunu öğrendim. Şoka girmemek elde değil.
  • İnanın ülkemizin en saygın universiteleri bile bu gibilerle dolup taşıyor.
    Hangi listede üniversitelerimizin adını duyduk
    ne ürettiler 70 senedir?
  • rezil ettin bizi doktora da çaktırılırmı gel burdaki bazı proflardan ders al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Bayıldım!
    Özellikle KB'de bir kısımın çok kullandığı bir söz var " ne uğraşıyorsunuz adamla, adamın fikri ile uğraşın " şeklinde. Yani adam şizofren, tonla raporu var, yaptığı çeviriler bilimsel ahlaka uygun değil, çevirilerinde dahi bilimsel yanlış var ve ben bu adamın örneğin "evrim" konusundaki zırvalarını dikkate alıp bilimsel olarak bu zırvaları çürütmeye çalışacağım öyle mi?
    Eminim bu kişininde ( şayet varsa ) bilimsel araştırmaları yukardaki şekilde savunulur!
    Savunmaya bayıldım "alıntı yaptığım yerleri belirtmem gerektiğini bilmiyodum"!




  • Direk hapse atacan, adam açık seçik dolandırıcı.
  • dolap beygiri filminin sonu

    -ulan ömrüm boyunca hep sırtımda taşıdım senin gibileri.
    +yahu kayınço sizin gibi beygirler olmasa bizim halimiz nice olur?

    madem 130 yıllık şerefli bir üniversitesin, adlığın elemanı adam gibi niye incelemiyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099
    madem 130 yıllık şerefli bir üniversitesin, adlığın elemanı adam gibi niye incelemiyorsun?


    Aslında çok basit cevabı, böyle tiplere ve bunları başüstümüzde taşımaya bu millet alışkın, onlar yani Japonlar böyle tiplerle karşılaşmaya alışkın değiller! 130 yıllık Üniversite zaten Türklere karşı tavrını değiştirmiş bu nedenle! Eminim bu vatandaş sahtekarlığını TC'den aldığını iddia ettiği belgelerle yürüttüğünden dolayı dikkati bu güne kadar çekmemeyi becermiştir.
    Herneyse, bu vatandaşla alttakinin attığı palavraların benzerliklerine biraz dikkat edelim lütfen! Alttaki yazı Carbon 14 metodu hakkında önceki günlerde KB'de çıkan bir tartışmaya benim attığım cevaptan kısmen bir alıntıdır, tartışma KB'de bulunabilir aranırsa! Alttakileri iddia eden kişide Evrim'e saldırmak amacıyla bir kitap yazmış ve bu arada Karbon 14 ölçümlerinin toptan yanlışlığını da iddia etmiştir. Aynı kişi Evrim'e saldırdığı kitabı haricinde başka yerlerde ve başka konularda da şu alttakileri iddia etmekte ve savunmaktadır;

    "" 1) Soğuk füzyon gerçektir, standart güneş modeli hatalıdır, güneşte aslında soğuk füzyonla çalışıyor olabilir! ( konudan anlayan arkadaşların buna bir adet diyeceklerinden eminim! )

    2) Bioenerji, ( olduğu iddia edilen ruh ile hastalıkları tedavi etme! İlaç filan hakgetire, yok yani! ), homeopati ( hastalıkları seyreltilmiş sıvılarla tedavi etme) , Iridologi ( iridodiagnoz olarakta bilinir, göz irisinden hastalıklara tanı koyma ) gibi şeyler hasta tedavisinde kullanılabilirler, alternatif tedavilerdir, sağlıklıdırlar, geçerlidirler.
    ( Sıkıysa kanser olunca bu salaklıkları yapsın arkadaşta görelim! )

    3) Psiko kinetik (telekinetik-maddeleri uzaktan akıl gücüyle hareket ettirme yeteneği) ve uzaktan görme ( fiziksel alan dışındaki bir olayı mesela ankarada iken istanbuldaki bir olayı görebilme ) gerçektirler.

    4) Eter ( 19. Yy da ışığın yayılmasını açıklamakta kullanılan bir terim), evreni kapladığı iddia edilen ışıldayan madde gerçektir ama Einstein’in Genel Görelilik kuramı ile çeliştiğinden varlığı açıklanmıyor!

    Web sitesinde beynimizin % 10'unu kullanırız gibi bilinen bilimsel olmayan saçmalıkların hepsi var. " Beyinsiz insanlar aramızda dolaşıyorlar", " güneşteki lekelerle milli piyangodan hangi rakamların çıkacağını nasıl bilirsiniz? vs. ""

    Forumda çok sık karşılaştığım bir olaydır! "Yaa adam şunları yazmış, ben Evrim hakkındaki zırvalarına niçin bakayım" derim karşıdan cevabı gelir " bunları boşver Evrim hakkında şu dediğinde ne yanlış var açıkla " derler!
    İnsaf, yukarda saydığım 4 maddeden birini kabul edene ben niçin "salak" demeyim ki? Ve niçin onun örneğin Evrim konusundaki iddiasını araştırayım ki aslında doğru olmadığını açıklamak için. Bilimsel düşünce bir bütündür ve kişi yukardaki hataları yapıp sonrada başka bir konuda saçma bir önermede bulunuyorsa bu kişiliği ve görüşlerini dikkate almamam için illede Japon Üniversitesinin kararını veya Japonyadan defedilmeyi beklememe gerek yok ki.
    Kısacası tüm arkadaşlar bilimsel tartışmalarda kullandıkları şahitleri ve biliminsanlarını daha dikkatli gözden geçirmeliler bence! Yoksa ortalıktaki Serkan Anılır'ların çokluğu inanılmaz boyutlara ulaşacak!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy


    Bayıldım!
    Özellikle KB'de bir kısımın çok kullandığı bir söz var " ne uğraşıyorsunuz adamla, adamın fikri ile uğraşın " şeklinde. Yani adam şizofren, tonla raporu var, yaptığı çeviriler bilimsel ahlaka uygun değil, çevirilerinde dahi bilimsel yanlış var ve ben bu adamın örneğin "evrim" konusundaki zırvalarını dikkate alıp bilimsel olarak bu zırvaları çürütmeye çalışacağım öyle mi?
    Eminim bu kişininde ( şayet varsa ) bilimsel araştırmaları yukardaki şekilde savunulur!
    Savunmaya bayıldım "alıntı yaptığım yerleri belirtmem gerektiğini bilmiyodum"!



    Acaba mantıklı bi açıklama yaptığını düşünüyomukiç İkokuldaki çocukların elektrik kesildi bahanesi gibi




  • Asansörcüyüm...uzaya asansör ile çıkma projesini okuyunca hababam sınıfından bile komik gelmiş meslektaşlarımdan kimse inanmamıştı bile bu adama.....helal olsun iyi yutturmuş kendini piyasaya...
  • Ben bu habere yorum yapcaktim unutmusum, bizim forumdaki üyeler yemiyor sahte proflari koca üniversite yemis helal olsun.

    quote:

    Anılır’dan inciler

    * Astronotum, olimpiyat şampiyonuyum, yazarım

    * Türkiye’nin ilk resmi astronot adayı olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından NASA’ya gönderildim. 2 yıl astronotluk eğitimi aldım. (Belge ve fotoğrafı sahte çıktı)

    * Beni NASA’ya Türk Hava Kuvvetleri Komutanı tavsiye etti.

    * Türk Milli Kayak Takımı’nda yer aldım. Olimpiyat madalyası kazandım.

    * Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunuyum. (Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık mezunu)

    * 2003 Sapacean Uzay Konferansı’nda bildiri sundum. (Katılımcı bile değildi)

    * Japon Uzay Fiziği Departmanı Başkanıyım. (Öyle bir departman yok)

    * Amerikan Onur Madalyası sahibiyim. (Birkaç bin dolara satın alınabilen bir ödül çıktı)

    * Tokyo Üniversitesi’nin ilk yabancı yardımcı doçentiyim. (Başka birçok yabancı yardımcı doçent görev yapmış)


    Bunlardan kaçı doğru kaçı yalan acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 8 Mayıs 2010; 23:12:42 >




  • bu asansör projesi nasanın yıllar önce ortaya attığı bir proje nettede bulabilirsiniz ama bu adam benim projem diye nasıl tokyo üniversitesine yutturdu hayret ediyorum galiba tokyo üniversitesindeki adamların gazete okuma alışkanlıkları yok yada okuyorlar ama gazetenin haydar düme benzeri eklerini okuyorlar
  • Oha yok artık !

    Dönen tezgahlara bakarmısın ya
  • Türkiyede kitabi olmayan prof.ler var,hiç şaşırtıcı gelmiyor artık bana akademik camiada bunların olması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow006

    Direk hapse atacan, adam açık seçik dolandırıcı.

    adamın bide alay eder gibi bi savunması var; kopyala-yapıştır olduğu anlaşılan teziyle ilgili diyo ki: "ben alıntıların kaynaklarının yazılması gerektiğini bilmiyodum, ondan yanlış anlaşıldım yoksa suçum yok"
  • Bu adamla ilgili ben sanki ilkokul kitabında bi parça olduğunu hatırlıyorum.
    Benden başka var mı bu adamla ve ay asansörüyle ilgili bir okuma parçasını hatırlayan?

  • Arkadaşlar bu adamcağız çabuk enselenmiş bu yüzden lütfen bu kişiyi abartıp örnek almayalım!

    Alttaki kişinin üçkağıtçılığı çok daha uzun sürmüş, ve sayın Serkan Anılır'a 1000 defa fark atar! Prof. Hans Von Eiberg ( ve marifetleri, soyadı Ayberk olarakta geçiyor birçok yerde ) adını gogıllarsanız en kaliteli üç kağıtçımızın marifetlerine ulaşabilirsiniz. ( dikkat edin bir yerlerde hala faaliyete devam ediyor olabilir, dolandırılıp çarpılmayın mübarek ayda )

    Bizim gibi bilim temelli örgütlenmiş toplumsal yaşama sahip olmayan ülkelerde böyle prof'lar asla tükenmezler, adları bazen Harun, bazen Caner, bazen Recep-Bülent olurlar ve onları her gece hep TV'lerde izleriz!

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21367631.asp

    Linki unutmuşum, ekledim!

    " Ayberk’in, 1980’li yıllarda “Arz’dan Arşa” adı altında “atom ve tanecik fiziği, karadelikler, ışınlanan insanlar, kafdağı cinleri, kuantum fiziği, hızır tezkireleri” gibi konularda yazdığı seri kitaplarıyla İslam dini ve bilime ilgi duyan insanlar arasında tanınır oldu. "
    Adamın hayatı roman valla!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 31 Temmuz 2013; 21:12:17 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.