Şimdi Ara

Şerit Ledde Amperin Önemi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilimum elektronikciler filan genelde derlerki 12v olsun amper önemli değil şerit ledin 1 metreyse de 4amperlik trafo verirler 5 metreyse de. o kendi alacağı kadarını alıyor diyorlar.

Ama ben 50 cm lik şerit ledime 4.5 amperlik bir adaptör bağladım ve ısınarak çalıştı bir süre ve bozuldu 1 haftada ledler. hani amperin önemi yoktu; şerit led gerektiği kadarını alıyordu?.

Kimileri diyorki abi biz 100A lık araba aküsüne bağlıyoz yıllarca bişey olmuyor 12 v olsun sorun olmaz bağla istediğin aküye adaptöre diyorlar. benim kafam karışıyor birisi adam gibi aydınlatsa şu olayı.

Hangi elektronikçiye gitsem zaten bende olan amper etkilemez diyorlar. aydınlatsın biri bizleri

• Doğru söylemişler. Şerit ledled kendine yetecek kadar akımı çekerler. I=V/R. Gerilim belli 12V, Direnç de belli. Şerit ledlerin üzerinde direnç bulunur. Siz bir yerde kısa devre yaptırmışsınızdır.
  • İmkanı yok yüksek amperden bir şeyin yanmasının. "Alacaksın uleeen" diye ağzına dayamıyor adaptör amperi. Yük kibarca rica ediyor, kaynak da veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

İmkanı yok yüksek amperden bir şeyin yanmasının. "Alacaksın uleeen" diye ağzına dayamıyor adaptör amperi. Yük kibarca rica ediyor, kaynak da veriyor.

bu dediğini peki her adaptör için geçerlimi dir belki benim adaptörde problem vardı :) ilginç bir adaptördü zaten az biraz invertür görevide görebiliyor usb çıkışı filan olan voltaj ayarlı bi laptop adaptörü hatta bu adaptör bi laptobu haşat etmişti demekki suç adaptörde...
  • Hocam bir aksilik yoksa (voltaj dalgalanması falan) şerit lede 12v 436742389672483 amper adaptör/trafo bile verebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeAvY_CaNNoN

led diğer ampüllerden az enerji tüketir.
    sebebi ısınmamasıdır.
    alet ürün kablo veya elektronik malzeme ısındıkça fazla amper çeker. (örn ufo ısıtıcı)
    şerit ledlerde 3 led arasına 1 direnç konur bu direnç fazla akım çekmesini önler.
    senin anlayacağın önemli olan volttur araba aküsü de bağlasan bir şey değişmez.
    acaba verdikleri trafo mu dandik ti ?

Elektrikli cihazlarin isindikca daha fazla akim cekecegini hangi bilgiye veya kurala dayanarak soylediniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led lambanın yarısı yanmıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.