Şimdi Ara

Şerit Led ve Adaptör Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
16.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • serkanjk kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sizin gibi mutfağa yapmayı düşünüyorum. Ancak bu şipşak düğmesini elektiriğe nasıl bağladınız? Çok güzel olmuş. Prizi meşgül etmeden nerden elektriği öektiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • necii kullanıcısına yanıt
    Trafoya giden elektrigi buzdolabının arkasindaki prizden aldim.0.75 kablonun kirmizi ucunu prizdeki faz kablosuna diger beyaz ucunuda mavi kabloya bagladim kapattim.diger uclarini trafoya kirmizi uclunun diger ucunu faza yani L ye diger beyaz ucunu Notre N ye bagladim.
    Butonu ise arapuar buton olarak geciyor dugmesi 0.75 kabloyu icini acip yerlestirdim butona diger 2 ucunu ise trafoya bagliyorsun,su sekilde kirmizi cizgili olan kismi prizden faza taktigim ucu trafodan cikarip kirmizi uclari birlestiriyirsun diger beyaz ucuda faza L ye takiyorsun.Bilmiyorum karisik mi oldu biraz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serkanjk kullanıcısına yanıt
    Kısaca,trafoyu direkt prizin arkadından bağlantı kurup kapattın. Trafonun diğer çıkışınıda şipşak anahtara bağladın, değilmi hocam? Bu arada trafoyuda iyi gizlemişsin. Sadece şipşak anahtar görünüyor. Güzel ve sade olmuş. İnşallah bende yaparım. Hazır satılanlardan alacaktım, tak çalıştır olanlardan. Ancak her seferinde prize tak çıkar olayı hoş olmaz. Sizin ki gibi yapmam lazım. Trafo kaçlık yeterli mutfağa hocam? Birde tek çiplimi 3 çiplimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafonun diger cikisi degil V+ V- olarak 2 tane yer vardir bu kisimlara led baglanir.L ve N kisimlarina ise prizden kablo cekilip trafoya enerji verilir.Ama dedidigim gibi faz ve nötr yani L ve N kisimlarina cok dikkat edin.prizden cektiginiz kablolari tarif ettigim gibi L ve N ye bagladiktan sonra.butona geçicek olursak onu ayri bi kablo yapip bir ucunu butona bagliyorsun diger karsi uclarini ise kirmizi uclu olani Daha önceden prize bagladigin L faz kablosunu trafodan cikarip butonun dedigim kirmizi uclarina birlestiriyorsun trafodaki bosta kalan L faz yerine ise diger bosta kalan beyaz kabloyu bagliyorsun.
    Ornek olarak su videoyu seyret istersen bu video biraz fazla delmis cok gereksiz seyler yapmis ama en azindan butonu baglamayi cozersin.ben trafoyu mutfak dolabinin ustune koydum gozukmez.
    Trafo ise 8 amperlik bisey yeter sana benimki 10 amper cata marka led 3 cipli gun isigi
    https://www.youtube.com/watch?v=DV8pVwM7gbI&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanjk -- 28 Kasım 2019; 8:12:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Evin salon, oturma odası, banyo ve mutfağında led döşemek için gerekli ayrılmış alanlar vardı. Birkaç gün önce mutfak için 5050 şerit led sipariş ettim.

    Dün montajını yaptım. 4.1 metre şerit led için 5A trafo kullandım. ve AC akımı trafoya taşımak için 0,75 veya daha ince bir kablo kullandım. (kabloyu yeni aldım ama üzerinde kalınlığı yazmıyor, 0,75 e benziyordu.) Basit bir şekilde elektrik verdim ve çalıştı. Sadece elektrik verdiğim ilk 3 led bazen yanmıyor, en son dokunarak yanar vaziyette bıraktım 1-2 gündür sorunsuz yanıyor ama şeritte kırılma var sanırım umarım uzun vadede temassızlık kalıcı olmaz.

    Öncelikle trafoya yerdeyken fiş bağlayarak çalıştırdım. Akım olan hat ve nötr hattı uygun bağlasam da ucunda prize giren fiş olduğundan nötr ve akım olan hattın yeri değişebiliyordu ve buna rağmen yandı. Yani trafoya bağlantı yaparken bu ikisinin karışması pek sorun değil sanırım alternatif akımda.

    Şimdi oturma odası için yine ~4.4 metresi (led) bir trafoda (5A), 11-12 metresi bir trafoda (15-16A) olmak üzere bir planım daha var ancak bu 11-12 metrelik şerit led için 5 metre de değil de 6 metrede bir baştan sondan DC 12V akım beslemesi yapsam sorun olur mu? Bu 12 metrelik şerif ledi nasıl beslemeliyim?

    Mutfak için AC'den trafoya hattı bağladım, Trafodan çıkan DC'yi led'e bağladım basitçe çözdüm. 12 metre için ek besleme gerekecek, lehim, multimetre vb. olmadan. Sağlıklı ek beslemeleri nasıl yaparım. (hallederim çözerim diye düşünüyorum da, kaçırdığım husus olmasın.)

    Mutfakta 5050 led kullandım. 4 metresi asma tavanın alt zeminine yapıştırınca normal mutfak aydınlatmasından az aydınlattı ama yine fena değil. Ben oturma odası için yaklaşık 15 metre led kullanınca çekeceği enerji acayip fazla olacak, acaba mutfaktaki 4 metrelik 3 çipli ledin aydınlatma gücünü oturma odasında 16 metrede tek çiplilerle elde edemez miyim?

    Tek çipli şeritler az ışık gücü haricinde ayrıca daha mı dandikler yoksa aynı kalitede olanları var mı? Tek çipli kullanayım, küçük trafo kullanayım, enerji sarfiyatı az olsun. Zaten 16 metre şerit olduğundan mutfaktaki 4 metrelik 3 çipliden geri kalmaz aydınlatma da.. (yanılıyor muyum)


    Şerit Led ve Adaptör Tavsiyesi
    Şerit Led ve Adaptör Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 2 Aralık 2019; 2:21:10 >




  • Bir soru eklemek istiyorum. Tek trafodan 10-12 metre şerit çekeceğim ve buna sondan da akım vermem gerekiyor sanırım. Bu akımı vereceğim kablo alışveriş sitelerinde satılan ucuz alüminyum 0,75 mm2 kablolar olur mu? Bu kablolar zayıflar biliyorum ama bu işi görecek şekilde kullanılabilir mi?

    18-20 amper 12V trafonun ucuna şerit led bağlayacağım ve trafodan kablo ile şerit lede diğer uçtan akım vermek için alüminyum ucuz 0,75 kablolar kullanır mı? Sınırları neler bu kabloların. (taşıdıkları akımlardan bahseden kaynaklar okudum ama biri pratikte olur veya olmaz derse daha net olacaktır.)
  • Ben şerit led satın alacağım sorunsuz çalışacak bir şerit led önerir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu hortlatayim.
    Ben de tavana gizli serited takmak istiyorum. 17mt kadar led ihtiyacim var. Rgb 3 cipli led almayi dusunuyorum. Kumanda ile parlaklik ve renk degistirebilecegim.
    Piyasada markasi belli olmayan bir suru urun var. Rgb serit led olarak marka oneriniz nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkese merhabalar led arayışı içerisindeyim 5630 ledlerin bazılarında parantez içinde aliminyum yazıyor bu neyi ifade ediyor? birde bar led in şerit ledden farkı nedir? yardımlarınızı rica ederim.

  • Şerit ledin arkasında alüminyum soğutucu olanlar, ledleri tavana astınız, odanın en sıcak yeri tavandır. Ledler kendileri zaten ısınıyor, aşırı ısınınca led çipleri eriyip yanıyor. Alüminyum olduğunda ısınma azaldığından, ısıyı yaydığından çipler erimiyor. Isınmanın büyük kısmı çok uzun led kullandığında akımı taşıyan şeridin içindeki bakırda olur. 25m şeridi tek sıra dizdiniz diyelim, 30 amper akım yarım santimlik bakırdan geçiyor, en baştaki kısım sağlam ısınır, sona doğru serindir ve sönüktür.


    Bar led eğilip bükülemeyen tiptir, şerit led rahatça eğilip bükülür, farklı şekillerdeki yerlerde dönüşler yapılabilir.

  • HakanEr78 H kullanıcısına yanıt
    Peki hocam marka tavsiyeniz var mi serit led icin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok aktif olduğum bir sektör değil. Marka konusu muallak bir şey zaten. Çinlilere üstüne şunu yaz dediğin an marka olayı bitiyor.

  • Merhaba TV ünitesi arkasına led yapmak istiyorum.5 metre 3 çipli gün ışığı şerit led, 10 amper de trafo aldım.Ledlerin tamamını kullanmak istiyorum ama en verimli bağlantı şekli nasıl olur karar veremedim.Tüm ledlerin eşit parlaklıkta yanması için ledlerin sonundan geri besleme yapıyordum fakat burda ledleri çift sıra yapacağım için geri beslemeyi kısacası tüm bağlantıları nasıl yapacağıma karar veremedim.

    Şekilhttps://hizliresim.com/gfrQM8 burada, trafonun belli bir yeri yok her yer trafo için uygundur buna göre en verimli bağlantıyı nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zodyaks34 -- 24 Kasım 2020; 21:17:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2.5 metre mutfak tezgahı için trafolu mu adaptör lumu kullanmak daha sağlıklı. Birde silikonlu kullanıyordum sararma yaptı . Normal LED alsam arada buhardan zarar görür mü . Mevcut LED im 2 metre idi 2.5 amper trafosu var çok ısınıyordu . Düşükmus sanırım 5 amper alsam yeterlimi . 3 cipli almak lazım sanırım. Varmı tavsiye edebileceğiniz marka


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.