Şimdi Ara

Şerit Led için yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, öncelikle herkese merhaba. Masamın altına resimlerde gördüğünüz led sistemini kurdum. Yanlız şöyle bir problemim var. Resimlerde görmüş olduğunuz anahtar eskiden yoktu ve ben her ledi açıp kapamak istediğimde masanın altına eğilip adaptörü fişe takıyordum. Ancak geçen gün elektrikçiden 1.50 tl ye almış olduğum anahtar ile bu duruma çare buldum. Ama içime şöyle bir kurt düştü. Şu anda ben led i açıp çalıştırmasam dahi adaptör hep sıcak oluyor. Tabii el yakar cinsten değil ama ısınıyor genede. Neyse sadede gelirsek bu adaptörün devamlıo prizde takılı durması herhangi yangın , kontak gibi tehlikeler teşkil edebilir mi ? Eğer öyleyse aynı mantık gene her ledi açmak istediğimizde adaptörü tak-çıkar yapıcaz

https://store.donanimhaber.com/4e/b2/de/4eb2de44a7584b03955ad952e19add48.jpg

https://store.donanimhaber.com/7d/29/06/7d29068c679b9d92871ab80e0af0d2c1.jpg
     Şerit Led için yardım lütfen... Şerit Led için yardım lütfen...

• 161907 kullanıcısına yanıt
    Yangın çıkartır demek biraz abartılı olabilir.Ama bu risk herzaman vardır.Sen led leri söndürsende adaptör üzerinde sürekli olarak elektrik olacak ve azda olsa tüketim olacaktır.Ayrıca adaptörün ömrünüde olumsuz şekilde etkiler.
  • Peki bu ledi açıp kapama işini uzaktan yapmak için tek çare uzaktan kumandalı priz midir ? Yoksa daha farklı bir çözüm yolu var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

Peki bu ledi açıp kapama işini uzaktan yapmak için tek çare uzaktan kumandalı priz midir ? Yoksa daha farklı bir çözüm yolu var mıdır ?

Prizde sürekli elektrik olması şartmı?Prize giden elektriği kessen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 161907 kullanıcısına yanıt
    ben şey yapmıştım, tekli prizler var ya hani bir tane sokuyorsun yine bir tane çıkıyor. ne için üretildiğini bilmiyorum ama var öyle şeyler. tekli olmasına gerek yok, küçük bir şey bul yeter sen.

küçük bi uzaktan kumanda devresi ile röle gibi bir şey kullanarak (triac mı neydi sanırım) prizdeki elektriği kontrol etmiştim. en pratik ve zevkli çözüm bu bence. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima için yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    LED HESABI İÇİN YARDIM.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.