Bildirim
seriler sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
cevap 2 mi _____________________________ -
hayır 4müş _____________________________ -
1/n(n+1) 1/n - 1/(n+1) seklınde yazabılırsın taban esıtse carparken usler toplanıyor dolayısıyla (1/1-1/2)+(1/2-1/3),,,, seklınde gıder 1/1 harıcı butun sayılar bırbırını yokeder sonuc 4^1 yanı 4 _____________________________ -
Farkeden birsey yok buldum islem hatasi simdi 1.terim ve ortak fark lazim bize 1 yaz n yerine 4^1/2 olur 4 u 2^2 yazdigin zaman 1.terim 2 olur dikkat ettiysen n e sirali degerler verirsen 1/2 seklinde attirildigini gorursun ortak fark r=1/2 olur cevap 4 _____________________________ -
-
oradaki ifadeyi 1/n - 1/(n+1) seklinde yazarsan hepsi goturur sonunda 4^1den 4 gelir
_____________________________ -
-
-
ifadeyi 1-(1/n)^2 seklinde yazabilirsin.buradan da kare farki olayindan (1 - 1/n)(1 + 1/n) seklinde yazarsin.orada 2den baslayarak yerine koy hepsi birbirini goturur bastaki 1/2 kalir
_____________________________ o sabah mı çıkmıştın bir gün önce mi
bir bıçağın ağzında yürür gibiydin
demirlerin soğukluğu soluk dudaklarında
gözlerinde karanlığı dar hücrelerin
seni görür görmez özgürlüğümden utandım
söyle ne içersin çay mı kahve mi
çok değişmişsin birden tanıyamadım
-
-
anladım hepinize teşekkürler
iyi çalışmalar
quote:
Orijinalden alıntı: swg__gs:)
quote:
Orijinalden alıntı: black milk
quote:
Orijinalden alıntı: levent3333
quote:
anladım teşekkürler arkadaşlar birde şuna bakar mısınız
cevap 1/2 mi?
evet
(n-1)/(n) . (n+1)/(n) diye ayırırsak
1. ifade de 1/2.2/3 ten hep n-1:1 kalacak nler gidecek
2. ifade de (n+1)ler gidecek n:2 kalacak cvp 1/2 anlatamadım çizsem daha iyi olurdu
(n-1)/(n) bu ifade sonsuza giderken katsayı oranından dolayı 1 olmazmı aynı şekilde diğer ifade gibi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achiles1 -- 9 Mayıs 2012; 17:55:46 >_____________________________
-
Evet arkadaşlar cevap bekliyorum.2.sorunun cevabı nedir 1/2 mi yani? _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: zoro11
quote:
Orijinalden alıntı: swg__gs:)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: levent3333
quote:
anladım teşekkürler arkadaşlar birde şuna bakar mısınız
cevap 1/2 mi?
evet
(n-1)/(n) . (n+1)/(n) diye ayırırsak
1. ifade de 1/2.2/3 ten hep n-1:1 kalacak nler gidecek
2. ifade de (n+1)ler gidecek n:2 kalacak cvp 1/2 anlatamadım çizsem daha iyi olurdu
(n-1)/(n) bu ifade sonsuza giderken katsayı oranından dolayı 1 olmazmı aynı şekilde diğer ifade gibi?
hayr aç bi ifadeyi çarp. ayır bulacaksın_____________________________ o sabah mı çıkmıştın bir gün önce mi
bir bıçağın ağzında yürür gibiydin
demirlerin soğukluğu soluk dudaklarında
gözlerinde karanlığı dar hücrelerin
seni görür görmez özgürlüğümden utandım
söyle ne içersin çay mı kahve mi
çok değişmişsin birden tanıyamadım
-
Açık konuşmak gerekirse ben bu sorunun çözümünü anlamadım. _____________________________ -
-
Açık konuşmak gerekirse ben bu sorunun çözümünü anlamadım. _____________________________ -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler