Şimdi Ara

serial portsuz(com port yada rs232 port ) anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu gün yeni bir sistem topladım.hiç düşünmediğim serial port suz anakart almışım.
    yeni aldığım güç kaynağının ve dijital uydu kartımın uzaktan kumandasının bağlantısı serial port dan.anakartta kullanmadığım paralel portu(eski yazıcılar için kullanılan uzun giriş) hiç olmazsa aparat ile serial port olarak kullanabileceğim dönüştürücü bulunur mu?
    çünki makina 24 saat açık,güç kaynağımın elektrik kesildiğinde otamatik sistem kapatma özelliğini kullanmak istiyorum.

• USB-Serial dönüştürücü al.
  • 1.usb-serial dönüştürücüler rs232 aygıtları desteklemiyor muş doğru mu?
    2.eğer bu olmazsa başka çözüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bart1969 -- 18 Temmuz 2007; 22:54:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nokiaxxx

bu işini gorurhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87276&productid=bd45736

1.online alışveriş yapamıyorum.
    2.aleti elime alıp bakmam lazım.çünki güç kaynağının üstü dişi bunun üstü de resimde dişi gibi duruyor.
    3.ütelik bence bu pahalı.çünki resmen com port olmayan bir anakart almakla kendime ekstra kazık atıyorum.3-5 ytl lik serial-paralel port aparat olsa keşke.

• geçen gün pci ide kartlarına bakarken görmüştüm.
    20 ytl gibi fiyatlara pci seri port cihazlar var onlara da bakındım. 2 com port sağlıyorlar çift seri portlu yani işine yarar.
    seri port>usb dönüştürücülerle sorun yaşarsın. ben de ups kullanıyorum anlıyorum derdini. istanbuldaysan yazıcıoğlunda falan illaki bulursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kafil arn

geçen gün pci ide kartlarına bakarken görmüştüm.
    20 ytl gibi fiyatlara pci seri port cihazlar var onlara da bakındım. 2 com port sağlıyorlar çift seri portlu yani işine yarar.
    seri port>usb dönüştürücülerle sorun yaşarsın. ben de ups kullanıyorum anlıyorum derdini. istanbuldaysan yazıcıoğlunda falan illaki bulursun.
    alette topu topu 2 tane pci yuvası var.2si de dolu.
    ya bu ne iş be.ne var küçücük bir com port koysalar.boşta da yeri hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bart1969 -- 19 Temmuz 2007; 2:21:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e artık devir kullanıcaya külfet devri.. ide portlar kalkar seri port kalkar ps2 kalkar firewire aynı şekilde ancak bazı anakart üreticileri ekstradan eklerler.. ama çoğu kullanıcı için birşey ifade etmeyen gigabit ethernet standart hale gelir mesela..
    alternatif bakın illaki bulursunsunuz usb, paralelden dönüştürücü bişeyler alın deneyin olmadı geri götürürsünüz. alırken anlaşın da sonra sorun çekmeyin. en garantisi pci gene de..
  • Anakartın arka tarafında COM Port yok. Peki anakartın üzerinde COM port için çıkış var mı? Varsa buradan bir kablo yardımıyla arka tarafına bir COM port çıkışı yapabilirsin. Bunu için anakartın kullanım kılavuzuna bakabilirsin.
    Mesela benim anakartta bir tane COM port çıkışı var (COM1), diğeri anakart üzerinde (COM2).
  • anakartın üzerinde comport olması lazım model belirtirsen...?
  • anakartın üstünde com port yeri de yok.sistem ayarlarından baktım.com port hiç gözükmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.