Şimdi Ara

Seri üretim otomobille tünel tavanında 360° dönüş: Voyah Passion S'ten ilginç şov

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy şu anda #19
Sayfa: 1
Giriş
  • Seri üretim otomobille tünel tavanında 360° dönüş: Voyah Passion S'ten ilginç şov
    Çinli otomotiv devi Dongfeng’in bünyesinde faaliyet gösteren premium elektrikli araç markası Voyah, fizik kurallarını zorlayan ekstrem bir şova imza attı. Markanın yeni SUV modeli Voyah Passion S, Vuhan'daki kapalı bir test tünelinde tünel duvarı ve tavanı boyunca 360 derecelik tam tur dönme (tunnel loop) testini başarıyla tamamladı.

Voyah tarafından sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre gösteri; hiçbir hile, özel efekt veya ağırlık hafifletme modifikasyonu uygulanmadan, tamamen seri üretim standartlarındaki bir araçla gerçekleştirildi. Bu başarı, dünyada seri üretim bir otomobille gerçekleştirilen ilk 360 derece tünel döngüsü olarak kayıtlara geçti.

Schumacher ve Mercedes SLS AMG reklamına saygı duruşu

Bu ekstrem aksiyon, 16 yıl önce yarış efsanesi Michael Schumacher ve Mercedes-Benz SLS AMG ile çekilen ikonik tünel reklamına açık bir gönderme taşıyor. SLS AMG reklamında gösterinin gerçekliği ve dublör kullanılıp kullanılmadığı yıllarca tartışmalara konu olmuştu. Voyah ise Passion S modeliyle yaptığı bu canlı şovda, seri üretim donanımlarının gücünü hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde doğrudan kanıtladı.

Hafif bir süper spor otomobil olan SLS AMG ile kıyaslandığında; büyük boyutlara ve yüksek boş ağırlığa sahip bir elektrikli crossover ile tünel döngüsü gerçekleştirmek çok daha yüksek hayati risk ve teknik zorluk barındırıyor. Üstelik Voyah Passion S, bu şov sırasında batarya paketini ve tüm akıllı sürüş donanımlarını üzerinde taşımaya devam etti.

Milimetrik Hesaplama: 130 km/s hız ve 16 derece açı

Seri üretim otomobille tünel tavanında 360° dönüş: Voyah Passion S'ten ilginç şov

Tünel içerisinde merkezkaç kuvvetinden yararlanarak yer çekimine meydan okuyan aracın bu manevrayı başarabilmesi için milimetrik bir sürüş hassasiyeti gerekti. Araç, tünel eğimine tam 130 km/s kritik hızla girdi ve eğime tırmanış esnasında direksiyon açısı hassas bir şekilde 16 derece seviyesinde tutuldu. 

637 beygirlik Güç ve 800V altyapı

Voyah Passion S'in tünel tavanında tutunabilmesini sağlayan en büyük etken kesintisiz ve anlık güç üretimi oldu. Çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip araç, toplam 475 kW (637 hp) güç ve 765 Nm tork üretiyor.

Ayrıca Bkz.Yenilenen Ford Explorer ve Capri Türkiye'de: LFP batarya, menzil artışı ve daha güçlü motor

Küresel 800V yüksek voltajlı silikon karbür (SiC) platformu sayesinde %93,8'lik aktarma verimliliği sunan model, akıllı sıcaklık kontrolüne sahip aktif ön ızgaralarıyla tırmanma ve ters dönme anlarında motor gücünde sıfır kayıp yaşayarak aksiyonu başarıyla tamamladı.

Ön satışları geçtiğimiz ay başlayan ve en üst versiyonu yaklaşık 45.600 dolar fiyat etiketiyle sunulan Voyah Passion S'in resmi lansmanı ve nihai satış fiyatı 15 Ağustos'ta duyurulacak.

Kaynak:https://carnewschina.com/2026/08/13/voyah-passion-s-recreates-the-schumacher-mercedes-benz-sls-amg-tunnel-loop-challenge/

• Etkileyici gerçekten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Araç platformdan tavana geçene kadar hareketin g kuvveti ile neredeyse amortisörlerin sınırına kadar zemine yapışıyor tavan hizasına geldiğinde ise yerçekimine yenik düşüp tekrar yükseliyor yani düşüşe geçiyor.
    Ve tam bu arada sahne değişiyor ve kamera arkadan görüntüye geçiyor o da ne bir anda tünelin tavanında dumanlar çıkmaya başlıyor ne tavana teması nede aracı nede lastikleri net şekilde göremiyoruz
    Velhasıl kelam ne o hız ile ne o ağırlık ile ne de o rampanın uzunluğu ile hiçbir şekilde o hareket yapılamaz
    Tabi bizim sazan editörler de herhangi bir fizikten haberleri olmadığı için 10 yaşındakilere özel haber yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fduz -- 13 Ağustos 2026; 23:44:37 >
  • önce kalite lazim ama takla parenda atma cinlilerde önce geliyor

• Baştan sona çakma olmuş Mercedes reklamı ile. Mercedes reklamının gerçek olma ihtimali var ama bu reklam bence sahte. Suv ile yapıyorsun, araba çok ağır. Ara ara kesmişsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birileri TrackMania'yı çok sevmiş zamanında...

• Platform çok kısa. İnsan onu uzatır rahat rahat yapar dönüşü.
    Platform etrafında tavanda farklı lastik izleri var, insan onu siler bari. Daha önce denemiş ve olmamış gibi gösteriyor. Kaç araba pert ettiler acaba!

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • merso reklamı efekt idi bununda videosu çıktı araç düşüyor tavandan aşşağı

x (formerly twitter)
    作家崔成浩 (@cuichenghao) on X
    https://x.com/i/status/2088032574933446793

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 14 Ağustos 2026; 15:9:9 >
    https://www.youtube.com/watch?v=psygQiSHGhs

Düşen araç gri, geçen araç kırmızı.

Denemişler olmamış, birkaç araç pert etmişler denerken. Sonunda olmuş gibi görünüyor.

İmkansız değil sonuçta, geçmiştir biri.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.