Şimdi Ara

Serdar Ortaç tan itiraf. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnsanları çöpe atabileceğini düşünen adamdan ne bekliyoruz arkadaş?


    Her şey tamam da, yaralı müzesi ne lan?   


    ---------------------------


    Bankalar da borç erteleme ve yeniden yapılandırma, kredi ile kredi kapama yapabilirler. Bunu kamu bankası da yapar. Özel banka da yapar. Geçmişte çok uzunca bir dönem böyle konularda debelendim durdum. Defalarca erteledi Finansbank borcumu. 90 gün gecikmede kredim var. Çıkardı yeni kredi verdi, gecikmiş kredimi kapattı falan...  


    Neden yapıyor peki? Çok basit. Üstüne gelirse, parasını alması çok uzuyacak. İcra yollayıp mal sattırmak ne kadar uzun sürüyor biliyor musun? Ek olarak, icra yolladı, işini kitledi. Çek veremiyorsun. Çek veremediğin için mal alamıyorsun. Mal alamadığın için üretemiyorsun. Üretemediğin satamıyorsun. Satamadığın için para alamıyorsun. Para alamadığın için kredini ödeyemiyorsun.  Özetle banka aptal mı? Parasını geri alacağı konusunda bir ümidi varsa, seni iteklemeye devam ediyor uzunca bir süre. Ben bir yandan Finansbank'a borç ödeyemezken, bir yandan finansbank'tan çek karnesi alıp, kullandım. Çek ödeme günü geldiğinde bankaya para yollayıp, "takastaki çekler için bu para, parayı kredi kapamaya kullanırsanız çekim yazılır. Çekim yazılırsa iş hayatım biter" dedim. Paralar da küçük değil. Aylık kredi ödemem 140.000TL. 70 gün gecikmede. 280.000TL gecikmiş taksitli kredim var. Ödemem gereken çek 150.000TL. Böyle paralar. Finansbank yıllarca kolladı beni. Zorunda çünkü. Aksi halde parasını belki de hiç alamayacak.


    Sonunda da aldı parasını. Beni kollamasaydı, ben fabrikayı satamayacaktım. Parasını alamayacaktı.


    ---------------------------


    Şimdi, Serdar'ınki yandaşlıktan değildir demiyorum. Ola da bilir. Hiç şaşırmam. Ama böyle de bir durum var yani. Birini bitirmek, bankanın işine gelmiyor bazen.  


    Gecikmede kredisi olan adama hele ki 90 güne dayanırsa banka borç verir mi? Veriyor vallaha... Düzen dönsün diye veriyor. 90 günü geçtiği an BDDK kuralları gereği icraya vermek zorunda. Ama bir şekilde, al takke ver külah, sana kredi çıkarıp, o kredi ile kredini kapar ise, gecikmen sona ermiş oluyor. BDDK zorunluluğu olan icra yollama zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor. Bankalar, genel merkez izin verdiği sürece bunu güvendikleri müşterilerine yapıyorlar.


    Serdar'a da "Covid bitsin kredisini ittir kaktır öder" gözü ile bakıyorlardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Ocak 2021; 21:5:56 >




  • Meritte durmadan kumar oynar.Sahsina özel makine kapatirlar.Betlerde oyle ufak degil.Masalar zaten oluk.oluk.kaybettigi yerler.Banka krediside gorev zarari olarak halkin hanesine yazilir.Verenleri allah b.lasini versin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sırada aynı ziraat bankası kredilerine mahsuben çiftçiden söke söke aldığı tarım arazisi ve aletlerini satmak için ihaleye çıkıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Ocak 2021; 17:24:56 >
  • Bu sevdalar "tamamen duygusal"

  • Yalakalık nedir? nasıl olunur? ve yararları adı altında güzel bir tez konusu.

  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    İsmi geçen banka tam bir...

    Okuduğum dönemde 280₺ ödemeyi unuttuğum bir borç için beni avukata vermişlerdi. Japona evlat mevlat çekerler.
  • Bende eşimle geçen bu konu yüzünden tartıştım. Muhasebecinin yapmış olduğu 72 TL hata yüzünden yapılandırma bozulup 48bin TL vergi cezası ödedim. Hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmadılar, hatta savcılığa vermekle tehdit ettiler. Olayda vergi kaçırmak değil yanlış hesaplanan yurt dışından gelen gelirler. Farklı şekilde değerlendiriliyormuş. O cezayı ödeyip şirketimi kapattım bir daha da asla şirket açmam. Korona olmasaydı Almanya taşınıyorduk. Şimdi çoçuk oldu gitmeyi kabul etmiyor.
  • ülkeyi ne hale getirdiler...

  • ülkede sanatı bitirdiler nerde eski sanatçılar...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.