Şimdi Ara

serbest şiir diye bir şey var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bügün okulda bir kızla tartıştım bayaa munakaşaya dönüştüğü için bitiremedik hızı mı alamadım buraya yazıyorum .
    Benim görüşüm:
    Serbest şiirleri şiir kabul etmiyorum sadece şairsel nesirlerdir . Şiir kafiyesi ve ölçüsü olan ahenkli bir yazı türüdür. Serbest şiir ölçü ve kafiye kabul etmeyip şiir duyguları ileten yazılardır der. Şimdi sorularım şu .
    Duygu ve düşüncelerimi anlatmak için kaleme aldığım her yazı şiir sayılabilir mi ?
    Mesnevileri örnek verirsek duygu iletme amacı taşımazlar . Leyla ile mecnun mesnevisi gibi olay üzerine kurulanlar vardır . Mesneviler düz yazımıdır ?

Serbest şiirin örneklerini bende severim evet güzel yazılardır burda onu tartışmıyorum . Ancak bence şiir kabul edilmeleri edebiyatımız da çok büyük bir çelişki yaratır ..

Haksızmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 14 Ekim 2010; 13:02:25 >

• Senin duyguların coşkun bir dille anlatıldığı edebiyat eserlerinin genel adı lirik şiirdir serbest şiir sayılmaz bildiğim kadarıyla.

+

Duygu ve düşüncelerimi anlatmak için kaleme aldığım her yazı şiir sayılabilir mi ?
    quote:

Bireysel duyguların içten geldiği gibi, coşkulu, etkili bir dille anlatılmasına da lirizm denir. Sıfat olarak esin dolu, coşkun, içli bir dili bulunan anlamlarında kullanılan lirik sözü, bu niteliği taşıyan düzyazı ürünleri de niteler. Aynı genellik lirizm için de söz konusudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: UmutMK

Senin duyguların coşkun bir dille anlatıldığı edebiyat eserlerinin genel adı lirik şiirdir serbest şiir sayılmaz bildiğim kadarıyla.

+

quote:

Bireysel duyguların içten geldiği gibi, coşkulu, etkili bir dille anlatılmasına da lirizm denir. Sıfat olarak esin dolu, coşkun, içli bir dili bulunan anlamlarında kullanılan lirik sözü, bu niteliği taşıyan düzyazı ürünleri de niteler. Aynı genellik lirizm için de söz konusudur.

Alakayı kuramadım ben çoşkudan bahsetmedim sadece duyguları anlatmasından bahsettim . Serbest şiir bu arada ölçü ve kafiyeyi göz arda ederek yazılan şiir(!)lerdir . Ben sadece bunların şiir olmadığından bahsediyorum . Satirik lirik vs vs şiir türlerinden değil..

Edit: Örnek vermek gerekirse
    quote:

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
    Mısralarımda;
    Dokunabilir misiniz,
    Gözyaşlarıma, ellerinizle?
    Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel
    Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
    Bu derde düşmeden önce
    Bir yer var biliyorum;
    Her şeyi söylemek mümkün;
    Epeyce yaklaşmışım duyuyorum
    Anlatamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 14 Ekim 2010; 13:17:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Aşk ne demek bilen var mı??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.