Şimdi Ara

Serbest Kıyafete Alternatif (MEB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar bildiğiniz üzere, MEB yaptığı anket sonucunda ilk ve ortaöğretim öğrencilerine kısmen serbest kıyafet ile okula gelme hakkı tanıdı. Ve birçok vatandaş, belirli sebepler ile bu karara karşı çıktı. Benim sebebim ise genellikle liselerde öğrenciler arasında zaten olan gruplaşmanın, sosyal sınıf ayrılığına dönüşmesinden korkmam. Ama şunu da düşünmüyorum değil, sonuçta kişinin kendisinde biten bir şey ve birçok lise öğrencisi olgundur, bu yüzden arkadaşlarının durumunu pek yadırgamaz.

Tek tip kıyafet için geçerli bir bahane sandıkları "disiplin" bana hep saçma gelmiştir. Şöyle ki, kravat boğaza kadar çekilmiş, 3 numara traşla okula gelip, tuvalette sigara içen abilerim vardı. Sonuç olarak kıyafet disipline pek etki etmiyor.

Ama ilkokullarda durum böyle değil, en azından onlarda (beşinci sınıfa kadar) önlüğün geri gelmesini istediğimi belirtmeliyim. Onlar için nasıl olsa pek farketmiyor.

6. sınıftan sonra ise işler değişiyor. Benim önerim ise şu;
    Bütün liselerin ve ilkokulların (6-7-8. sınıflar) belirlediği bir üniforması vardır. Benim önerim, bu üniformadaki kıyafetlerin sadece bir kısmının zorunlu olması. Örneğin kışın gömlek ve pantolon zorunlu, yazın ise T-Shirt ve pantolon zorunlu olsun. Kışın ceket (veya kazak, hırka vs.) ve kravat giymek öğrenciye bırakılsın. (ki kimse giymez diye düşünüyorum ) Öğrenci giydiğinde ise dilediği gibi giysin. İsterse aşağıya indirsin, isterse boğazına kadar çeksin kravatı.

Gömleğin düğmelerinin açılıp kapatılmasına da karışılmasın. Ama içe giyilecek şeylere karışılabilir, zira hiçbir İngilizce öğretmeni dersinde f**k yazılı T-Shirt giymiş öğrenci istemez.
    Neden buna karışılmasın diyorum;
    (14 Mayıs)
    Okuduğum lisedeki müdür yardımcısı, geçen cuma günü kızların etek giymesi durumunda (pantolon da giyebiliyorlar) sadece külotlu çorap (pantyhose ) değil de normal çorap (evde giydiğiniz cinsten, en fazla bileğinize kadar gelen) çorap giymesi talimatını verdi.

Şimdi kızlar müdür yardımcısının isteğine () dayanarak, zorunlu bir şekilde, disiplin (!) sağlanması için kısa çorap giyiyorlar da. Neden tüm öğrenciler gömleklerinin düğmelerini açamıyor?

• kimse bişey demiyo bunu giyince

Serbest Kıyafete Alternatif (MEB)
  • Ben derste, öğretmenler için söylemiştim. Bu arada kardeşim soldaki olduğunu belli etmişsin Sedat abi yapmasınlar aman.
  • Çaktırma bilerek koydum
  • güzel demiş seneler önce bu adama uyun

Not:Eski konulara bakıyordum ss deki sağda ki liselinin simitçi bıyınığı görünce haykırarak sandalyeden düştüm diyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.