Şimdi Ara

Serbest kıyafet iyidir..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda sürekli serbest kıyafet ile ilgili konular açıldığını gördüm ve Lise zamanlarımın çoktan geçmiş olmasına rağmen ( )düşüncülerimi paylaşmak istedim.

Genel olarak her şeye muhalif olan bir insanım özellikle son 5 yıldır çıkan her türlü yasa tasarısı ve kanunların altında değişik amaçlar olduğunu düşünüyorum, Konuya gelecek olursak bence son 10 yılda yapılan en güzel düzenlemelerden biri serbest kıyafettir,çünkü öğrencinin diğerlerinden farklı olabileceğini anlamasına yarar bir toplumun parçası olmak zorunda kalmayan öğrenci bir birey olduğunun farkındalığını okulda iken de yaşayabilir, Dışarıda öğrenci diye etiket olmaz.

Ama bu yasa beraberinde büyük sorumluluklar getiriyor bence çünkü okula giren çıkanın öğrenci olduğundan emin olmak artık çok daha zor olacak bunun için her okula fazladan güvenlik görevlileri , girişler için kartlı turnike sistemleri gibi yenilikler yapılması gerekecek
    buda müthiş bir ödenek demek, ama böyle bir ödeneğin öğrenci güvenliği için harcanmasına kimsesin karşı çıkacağını düşünmüyorum.

Maddi durum bence bir bahanedir sonuçta öğrencinin telefonundan ayakkabısından  öğlen yediği yemekten bile maddi durum belli oluyor,
    ayrıca iki öğrenci arasında aşırı derecede maddi bir fark olacağını düşünmüyorum sonuçta her kesimin gittiği okul belli.

Kişisel yorumum ise Liselerde hiçbir şekilde saça-sakala karışılmaması yönünde genç insanlar kendilerini bu şekilde ifade ediyorlar isteyen başörtüsü taksın isteyen küpe taksın mini etek giysin herkes bir bireydir bu şekildeki kısıtlamaların öğrenciye toplum hakkımda ne düşünecek endişesi yarattığını düşünüyorum ve bu ilerleyen yaşlarda güven eksikliği aşağılık kompleksi olarak insanlara geri dönüyor.

Lütfen cevaplarınızı saygı çerçevesinde veriniz diğer tartışmalara örnek olacak bir tartışma yapalım partileri değil bu konu hakkındaki alternatif fikirleri tartışalım.

• sana katılıyorum dostum
    o terleten yırtılan ve 150 liralık saçma sapan okul kıyafetleri yerine kendine 50 liraya güzel kıyafetler alabilirsin
    kendilerini koyunların başındaki yüce çoban sanıyorlar.
  • Kesinlikle katılıyorum size.Bu insanların özel zevkidir , karışılmaması tabii ki daha uygun.Bir sorum olacak hocam , peki ne olacak bir bilgin var mı bu sene için? Yani saç-sakal kesilecek mi yine? Serbest kıyafet yok mu?
  • Tekdüze sistem disiplin vaad eder, kombin sistem ise kişinin hakkıdır ve karar verme yetisini genişletir. Lakin karma olmalı, tek bir sistem gönülleri tatmin edemez, isteyen uniforma giysin isteyen serbest gelsin, kaldı ki serbest bir giyim tarzı olursa forma meşru olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ailemin de maddi durumu pek iyi değil. İki kot pantolon 4-5 tane de t-shirtim var. Onları değiştirip değiştirip giyiyorum. Benim için hiç bir şekilde sorun olmuyor. Kimse de beni kıyafetimle yargılayamaz zaten. Bundan önce beden derslerinde vs. hiç mi anlaşılmıyordu maddi durum. Bir insanın maddi durumunu anlamak istiyorsan okul kantininde bile anlayabilirsin bence bunu.
  • Öğrenci başka okula gitmek için kız tavlamak için serserilik yapmak için yol arıyordu başka birşey değil.Serbest kıyafet çok güzel birşey fakat türkiye bunun için hazır değil.
  • Biz üniversiteye geçtik serbest kıyafet geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • captaincoco C kullanıcısına yanıt
    Bence aklı orada olan öğrenciyi üniforma engelleyemez (Beni engelliyememişti ) ama başka okullara giriş konusunda haklısınız o okula giren başka okulun değil hiçbir okulun öğrencisi olmayabilir buna bir çözüm bulunması şart en iyisi kartlı ya da parmak izli giriş sistemi bence.
  • Katılıyorum lcwde kebap parasına 3-4 tişört alırsın zaten lcwyi herkes giyiyor ayıplanacak birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllarca okulda öğretmenlerimiz: "size (öğrencilerine) baktığımda siyah beyaz bi televizyon izliyor gibi hissediyorum kendimi, üniforma dayatlası olmasaydı da renkli izleyebilseydim" dediler, haklıydılar.

serbest kıyafete destek verdiğimi söylemek zorunda kalmam bile üzücü, üniforma dayatması kadar saçma bişey bu dünyada yok.

kimse maddi durum demesin, maddi durumu kötü olan insan okul dışında dünyada yaşamıyor mu? maddi fark görünmesin diye insanları robotlaştırmak yerine, maddi farkın ayıp bişey olmadığını kafalara sokman gerek. günümüzde öyle şekilci öyle rezil bi nesil yetişiyor ki onlara göre herşey maddiyat. sonra da gelip burda üniforma gerekli diyolar. saçmalık.

kaldı ki bu şekilci nesil üniforma ile de şekilciliğini yapıyo zaten, telefon-saat-çanta vs vs... millet nelere kafa yoruyo nelere...
  • serbest bırakılma düşüncesinin tek sebebi türbanı özgürleştirmek...ama bunu yapmalarının amacı da türban üzerinden prim yapmak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

yıllarca okulda öğretmenlerimiz: "size (öğrencilerine) baktığımda siyah beyaz bi televizyon izliyor gibi hissediyorum kendimi, üniforma dayatlası olmasaydı da renkli izleyebilseydim" dediler, haklıydılar.

serbest kıyafete destek verdiğimi söylemek zorunda kalmam bile üzücü, üniforma dayatması kadar saçma bişey bu dünyada yok.

kimse maddi durum demesin, maddi durumu kötü olan insan okul dışında dünyada yaşamıyor mu? maddi fark görünmesin diye insanları robotlaştırmak yerine, maddi farkın ayıp bişey olmadığını kafalara sokman gerek. günümüzde öyle şekilci öyle rezil bi nesil yetişiyor ki onlara göre herşey maddiyat. sonra da gelip burda üniforma gerekli diyolar. saçmalık.

kaldı ki bu şekilci nesil üniforma ile de şekilciliğini yapıyo zaten, telefon-saat-çanta vs vs... millet nelere kafa yoruyo nelere...

maddi farkın ayıp olmadığını o çocukların arkadaşlarına öğretmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

serbest bırakılma düşüncesinin tek sebebi türbanı özgürleştirmek...ama bunu yapmalarının amacı da türban üzerinden prim yapmak..

Türkiye'nin en büyük ayıplarından biridir devlet eli ile Türbanın yasaklanması. Özgürleştirmek yerinde bir hareket olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

serbest bırakılma düşüncesinin tek sebebi türbanı özgürleştirmek...ama bunu yapmalarının amacı da türban üzerinden prim yapmak..

Türkiye'nin en büyük ayıplarından biridir devlet eli ile Türbanın yasaklanması. Özgürleştirmek yerinde bir hareket olurdu.

Eğer özgür, herkesin kendi kararını kendi verdiği bir ülkede olsaydık, yasaklanması yanlış olurdu.

Ama değiliz. 18 Yaş altındakilerin türban takması yasaklanmalı hatta. Çünkü kendi isteğiyle takmıyor onlar, ailesinin zoruyla takıyor. 4 Yaşındaki çocuğa taktırıyorlar zorla, kendim görüyorum. Bu yüzden yasak olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

quote:

Eğer özgür, herkesin kendi kararını kendi verdiği bir ülkede olsaydık, yasaklanması yanlış olurdu.

Ama değiliz. 18 Yaş altındakilerin türban takması yasaklanmalı hatta. Çünkü kendi isteğiyle takmıyor onlar, ailesinin zoruyla takıyor. 4 Yaşındaki çocuğa taktırıyorlar zorla, kendim görüyorum. Bu yüzden yasak olmalı.

aynısını yazacaktım gerek bırakmadın sağol..

ama bizim gördüklerimiz başkalarına nedense saçmalık olarak geliyor..bi onlar doğru bir onlar haklı.

Treth,seni kastetmedim yanlış anlama

• quote:

quote:

quote:

Velisinin o çocuğu nasıl eğiteceği seni ve devleti ilgilendirmez bu konu aslında o çocuğun velileri dışında kimseyi ilgilendirmez. Çocuk 18 yaşına gelip yetişkin sayıldığında ne yapacağına kendi karar verir o zamana kadar ailesi tarafından eğitilecek ve hayatı şekillendirilecektir.

Senin bu noktadaki önerin olanaksız.

Ayrıca Türban ile aynı sınıfa giren başla bir yasaklama yoktur devlet eli ile getirilmiş.

• quote:

quote:

bir bayan memur veya öğretmen nasıl işe veya derse mini etekle gidemıyorsa türbanlı biride türbanla gitmemeli
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Velisinin o çocuğu nasıl eğiteceği seni ve devleti ilgilendirmez bu konu aslında o çocuğun velileri dışında kimseyi ilgilendirmez. Çocuk 18 yaşına gelip yetişkin sayıldığında ne yapacağına kendi karar verir o zamana kadar ailesi tarafından eğitilecek ve hayatı şekillendirilecektir.

Ayrıca Türban ile aynı sınıfa giren başla bir yasaklama yoktur devlet eli ile getirilmiş.

Türkiye'de ebeveynlerin mantığı

Baba=Padişah

Anne=Hizmetçi

Çocuklar=Köle

Anlayaşında olduğu için dediğin gibi olmaz,hani 25 yaşına gelip ailesinden izin almadan çıkamayan çok insan var.Kız çocukları o konuda rahat olmuyor yani,18 yaşından sonra türbanı çıkartsa kız nasıl dayak yer yobaz babasından.

Ayrıca o çocuğun nasıl eğitileceği herkesi ilgendirir,HAYVAN eğitmiyorsun.Bir baba çocuğunu döverek eğitiyorsa burda sorun vardır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiye'nin %40'ını "Aman yavrum merak etme günahtır" diyen velilerin oluşturduğunu düşünürsen, o velilerin çocuklarını nasıl eğiteceği bayağı da ilgilendirir beni. Bu zihniyetle büyütülen çocukların büyük kısmı kendi başına bir şey beceremeyen, sürekli başkalarına muhtaç olan insanlar olarak yaşıyorlar. Bu insanlardan oluşan bir milletle, bu ülke hiçbir şekilde ilerleyemez. Bunu tarihte açıkça görmüş olmamız lazım sanırım.

Burada karşı olunan şey din değil, din arkasından yapılan cehalet ve yobazlıktır. Türbanı yasaklamak bunu engellemeye yeter mi? Yetmez, ama bu da bir adımdır sonuçta.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiye'nin %40'ını "Aman yavrum merak etme günahtır" diyen velilerin oluşturduğunu düşünürsen, o velilerin çocuklarını nasıl eğiteceği bayağı da ilgilendirir beni. Bu zihniyetle büyütülen çocukların büyük kısmı kendi başına bir şey beceremeyen, sürekli başkalarına muhtaç olan insanlar olarak yaşıyorlar. Bu insanlardan oluşan bir milletle, bu ülke hiçbir şekilde ilerleyemez. Bunu tarihte açıkça görmüş olmamız lazım sanırım.

Burada karşı olunan şey din değil, din arkasından yapılan cehalet ve yobazlıktır. Türbanı yasaklamak bunu engellemeye yeter mi? Yetmez, ama bu da bir adımdır sonuçta.

Kendini o insanlardan üstün mü görüyorsun ? Ben o çocuğun ailesinden daha iyi bilirim benim dedğim gibi mi yetiştirelecek diyorsun?

Sen doğru yolda olduğuna eminmisin bence yanlış düşünceler içindesin.

Ahlaki eğitimi , Dini eğitimi aile verir. Cehalet ve bilim ile ilgili kısım ise okul eğitimi ile giderilir.

Ve baş örtüsü eğitime engel değildir. Eğer senin zihniyetindekiler başı örtülü diye okula sokmamazlık yapmaz ise..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 2 Eylül 2013; 14:09:43 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.