Şimdi Ara

Seoul Hiremco Turbo HD Sinyal Yok Sorunu Çözülemedi ! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
2
Favori
60.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cumhurozan

yani anladığım kadarıyla bu yeni ali chipsetli aletlerin flashı da min 8mb lı olacak.bu yüzden ekimden sonra bu turbo hd leri falan çöpe atıcaz

Alıntı'da kırmızı ile işaretlediğim yerde, belirtmiştim.
    quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

peki bu FX turbo hd modelinde son durum ne?özellikle bu soruyu serkangüzele soruyorum çünkü bu konularda pembe tablolardan çok kara tabloları biz son kullanıcıya anlatan bir arkadaşımız kendisi. yani bu yeni modelde ısınma ,donma,reset sorunları varmı? ve ccamd in stabilite durumu ne alemde? ve bu yeni linux tabanlı sistemler çıkınca bu yeni aletede bu linux desteği verilebilirmi ileride sizce?

Selam,

"Pembe tablolardan daha çok kara tabloları biz son kullanıcılara anlatan arkadaşımız"
    yakıştırmanızdan dolayı sizi kınıyorum !!! Çünkü bu forumda sadece ve sadece kullanıcılara
    hizmet eden birkaç kişiden biriyim. Alıp test etmişim. Kullancıları üzeceğini görmüşüm.
    Doğru bilgiler vermek yerine, çok iyi iş yapar mı deseydim!?

Taaa analog - digital cihazlar zamanından beridir uyduculuk hobimdir. Her yıl uydu
    ekipmanlarına ortalama 300 dolar civarında harcama yaparım. Yurtdışında yaşıyorum.
    Eğitim işi ile uğraşan devlet üniversitesinde maaşlı olarak çalışmaktayım. Deneyimlerimi de
    fırsat buldukça forumdaşlarla paylaşırım.

Sorunuza gelince;

FX serisinin, x3 turbo HD'ye göre artı ve eksilerini bilebilmek için cihazı test etmem gerek.
    Her iki cihazda birebir aynı donanım olduğu için test konusu; sinyal yok sorunu var mı? yok
    mu? sorusuna yanıt aramakla sınırlı olacaktır. Cihaz henüz yeni çıktı, kullanıcı
    yorumlarınada bakmak gerekiyor. Çevremde edinen arkadaşlar olursa, zaten haberim olur.

Cccam sorunu bu seri cihazda aşılamaz! Zira cihazda patch'li Cccam emulatörü hack edilmiş
    bir porgram parçasının cihaz yazılımına ilave edilmiş halidir. Cihaz board'unun Çin'den
    Türkiye'ye satış fiyatı 14 dolar'dır. Şimdi 14 dolarlık bir board'a düzgün çalışan Cccam
    emulatörünün konmasını beklemek hayal olur.

Linux'a gelince;

Bırakın linux'un çalışmasını, cihazın flash bellek kapasitesi, giriş seviyesi cihazların yarısı
    kadardır. (Giriş seviyesi; 8 MB. Seul turbo HD'de ise 4 MB.) Yani segment altı bir üründür.
    Enigma serisi olmayan, yani kendine özgü Linux barındıran HD cihazlarda, flash bellek
    kapasitesi minimum 32 MB.tan başlamaktadır.

Kendine özgü linux'lu yazılımı kullanan cihazların bir çoğuna enigma yazılımı
    yüklenememektedir. Yüklenenlerde ise, enigma serisi yazılım cihazı fil gibi hantal
    kılmaktadır.

Umarım bu mesajımla, ALI çipsetli receiver'lerin ne olup, olmadığı daha iyi anlaşılır.

Saygılar, sevgiler.

Kısaca bu duruma göre, çıkarılması planlanan ve Linux içeren ( Ama kendine özgü olur,
    ama enigma image yüklenebilir olur.
    ) ALI çip'li receiver'lerde minimum flash bellek
    kapasitesi 32 MB. olacaktır. İstisnası, enigma serisi image yüklenilmesi düşünülmüyorsa,
    flash ellek kapasitesi 16 MB.ta olabilir. Ama enigma serisi yazılım yüklenmesi düşünülerek
    hazırlanıyorsa, minimum 32 MB. olacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 16 Eylül 2010; 18:28:52 >

• tkler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslowcat

bu urun sorunsuzsa, dedikleri gibi satici isek ve polemik yapiyorsak sadece su soruma cevap versinler verebiliyorlarsa;
    ayni urunun "daha kaliteli donanimlisini" neden cikardilar?

1 haftadir ses seda yok saksakcilardan :)
    alacak arkadaslar bu veriler isiginda degerlendirme yaparlarsa daha iyi olabilir...
    merih video yu acsin telefonu sorsunlar, turbo hd varken neden "daha kaliteli donanimli" fx turbo hd yi cikardiniz diye...
    ben sordum, kem kum etmekten baska bir sey soyleyemediler...neymis ic malzemeleri daha kaliteliymis...geciniz...turbo hd sorunlu idi desenize kisaca!!!adam gibi!
  • Bu konuya 22 Haziran 2010'da bu başlığın 10 ncu sayfasında değinmiştim.

İlgili mesajımın bir bölümünü alıntı olarak yayınlıyorum. Cihazı edinecek olanlar umarım
    dikkatlice okuyup değerlendirir.

quote:

Neden spesifik problemler bu ALI firmasının ürünlerinde ortaya çıkıyor? Yanıtını da vereyimde konu lastik gibi uzamasın !!! Elektronik komponent üretiminde kabul edilmiş uluslarası standartlar vardır. Bu standartları asgari şartlarda bile olsa karşılamak gerekir... Yoksa sonuç X3 gibi olur. Ayrıca ALI firması uydu piyasasına girerken, en az maliyetle üretilebilecek board'ları tasarladığı yine bu piyasanın duayenlerince bilinmektedir. En az maliyetin içinde ise, minimum donanım gereksinimleri var. Yani X3'ler minimum donanım kapasitesi ile çalışmaktadır. SD X3'e flash bellek takıyorsun, kanal geçiş hızı yavaşlıyor!!! gibi...

• arkadaşlar bu arada dün bi satıcıyı aradım.fx turbo dada ccam donma ve takılmaları oluyormuş.yani bu da kofti çıktı
    ama bu aralar 25-30 gün içerisinde linux lu bi cihazı piyasaya sunacaklarmış.artık onu beklermiyim bilmiyorum.800hd nin klonundaki görüntüyü pek beğenmiyor insanlar.ama sanırım yapacak bişey yok.yeni bootloader li bi klon alıcaz gibi duruyo.bekle bekle nereye kadar
  • fx turbo da artık arkada HDMI yazıyor

acaba serverde donma ve sinyal yok olayı da üst mesajdaki gibimi.
  • quote:

arkadaşlar bu arada dün bi satıcıyı aradım.fx turbo dada ccam donma ve takılmaları oluyormuş.yani bu da kofti çıktı
    ama bu aralar 25-30 gün içerisinde linux lu bi cihazı piyasaya sunacaklarmış.artık onu beklermiyim bilmiyorum.800hd nin klonundaki görüntüyü pek beğenmiyor insanlar.ama sanırım yapacak bişey yok.yeni bootloader li bi klon alıcaz gibi duruyo.bekle bekle nereye kadar

Benim X3 turbo HD'de CCCam de de donma takılma yok. Bana mı rastlıyor bunlar yaa. :) Bu arada linux işletim sistemi olan uydu alıcı 2011 nisanda çıkacakmış. 25-30 gün sonra değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_kaya -- 23 Eylül 2010; 18:57:11 >
  • yeni urun ile ilgili kimseden hala ses seda yok :D
    tf de objektif oldugunu dusundugum birinin yeni urunle alakali yorumu soyle (flash ile ilgili yorumlari serkanguzel_ arkadasimizin yorumlari ile ayni, laf atanlara duyrulur!!!):

"FX TURBO yU kısa zaman 2 saat gibi test etme imkanım oldu...

İzlenimlerim;

+ olarak:
    Görüntü kalitesi SD ve HD çok iyi
    Fiat diğer bu tarz cihazlara göre iyi
    Uydu taraması hızlı ve iyi
    Uydudan orJinaL yazılım desteği var şimdilik....
    CCCam lı yazılım desteği de var USB den olmak kaydıyla.
    KASA kibar ve güzel duruyor kişiye göre değişir..

- olarak:
    CCCAM desteği var ama sorunlu donmalar çok.
    şimdilik 4 server giriliyor sanırım.
    Menü biraz basit geldi daha şık yapılabilir
    Sİnyal algılama sorunu var algılama da bazen kanal 2-3 saniye gecikmeli oluyor..
    başka marka cihaz ile de aynı uyduyu test ettim onun için belirtiyorum.

NewCamd yaygın olmadığı için bakmadım ama sorunsuz olduğunu biliyorum..
    Isınma da az oldu ama kullanım süresi ile değişebilir..
    Kayıt yapma imkanım olmadı
    SONUÇ : Yazılımlarla iyileştirmeler gerekiyor Flash çok yetersiz
    onun için de çok fazla bir şey istememek daha doğru da olabilir...
    Aklıma gelenleri ifade ettim..."

sonuc olarak turbo hd nin "daha kaliteli donanimlisi" olarak cebimizi soyuslemeye cikarilmis bu urun, benzer problemleri gosterecek gibi duruyor (zaman umarim haksiz cikarir beni!)

• ya haci sen bikmadin usanmadinmi
  • Merak etme, Seul HD serileri piyasanın en ucuz cihazları değil artık !...

Botec v.s. markalarda ucuz HD serisi cihaz çıkarmaya başladılar... Hemde 159 TL'ye varan
    fiyatlarla satılmaya başlandı... Gerçi sunduğu vasat görüntü kalitesi açısından seul'den
    farkı yok ya...

En azından ucuz HD cihaz arayanlar, seul'ün sinyal yok sorunu ile boğuşmayacak.
  • yeni problem:
    ccam/newcamd kullandigimda alet ya kendinisini kapatip aciyor ya da donup kaliyor...her ikisinde de olusuypr bu problem..aslinda basligi degistirmek lazim sinyal yok sorunu yerine genel sorunlar falan denmeli, o kadar coklasti ki!
  • quote:

yeni problem:
    ccam/newcamd kullandigimda alet ya kendinisini kapatip aciyor ya da donup kaliyor...her ikisinde de olusuypr bu problem..aslinda basligi degistirmek lazim sinyal yok sorunu yerine genel sorunlar falan denmeli, o kadar coklasti ki!

Cihazın flash bellek kapasitesi full dolu...

Zaten firmanın verdiği yazılımlarının boyutuna bakınca da hemen görebiliriz...

Probleme gelmeden önce ön açıklama ile sorunun kaynağını tespit edelim.

Cihaz çalışırken, ihtiyaç duyduğu verileri flash bellekten alıp, tampon belleğe(RAM) yükler
    ve kullanıcının verdiği komutları yerine getirmeye çalışır... Bu komutlu işlemleri yaparken,
    flash belleğin gerekli hücrelerine koşullandırılmış voltaj gönderilmiş olur.

Flash belleğin full kapasite dolu olması, RAM'a veri aktarımında aksamalara yol
    açabilmektedir. Çünkü Flash belleğin kendi içinde çalışma prensibine göre yani verilen
    komut gereği, ilgili verinin öncelikle flash bellek içinde tampon çalışma bölgesine, oradan
    da genel tampon birimine(RAM) taşınması gerekmektedir. Yani bu çalışma prensibi tüm
    flash bellek (çakan bellek)'li cihazlar için genel bir çalışma prensibidir.

Çalışma prensibini bu şekilde açıkladıktan sonra tekrar X3 turbo'daki probleme dönecek olursak;

Flash belleğin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle, flash bellek içinde tampon bölge
    oluşturulamamaktadır. Bu nedenle flash belleğinin aşırı yüklenmelerinde, cihazın kendini
    resetlemesi normaldir. Yoksa cihaz kilitlenip işlem yapamaz yada bellek yanabilir.

Çözüme gelince;

* Ya cihazın 4 MB olan flash bellek kapasitesi, 8 MB.a çıkarılacak, yada tampon belleğin
    kapasitesi yükseltilecek... Board dizaynı gereği bu revziyon genelde mümkün olmakla
    birlikte, Kore'li ana üreticiye külfeti ağır olacağı için pratikte mümkün görünmemektedir.

* Bir diğer çözüm şekli ise, cihaz yazılımına dahil edilmiş camd v.s. bir çok uygulamaların
    kaldırılarak flash bellek kapasitesinin rahatlatılmasıdır.

Sonuç olarak; ALI çipset'li cihazların sorunlarının tartışıldığı ilgili başlıklarda, bu kapasite ile
    ilgili sorunları defalarca açıkladım, açıklamaya da devam ediyorum.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

yeni problem:

10 ay newcamd kullandım Böyle bir problem ile karşılaşmadım. Ancak 3 yazılımdır var olan CCCam kullanmaya başladığımda serverına donma veya kilitlenme problemleri ile karşılaştım. CCCam yapısı gereği zaten çok bellek harcayan bir paylaşım türü olduğu için belleklerin yetmemesi normal. NEwcamd ile paylaşım direktir. CCcam ile hop1, hop2, hop3 olarak uzayıp gittiği ve yüzlerce kart paylaşım ile geldiğinden dolayı donmalar ve kilitlenmeler olmaktadır.

ALI'ler için özellikle (hiremco) yine en iyi paylaşım olayı NEWCAMD olarak görünüyor.

Edit: Imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_kaya -- 4 Ekim 2010; 16:41:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

yeni problem:

10 ay newcamd kullandım Böyle bir problem ile karşılaşmadım. Ancak 3 yazılımdır var olan CCCam kullanmaya başladığımda serverına donma veya kilitlenme problemleri ile karşılaştım. CCCam yapısı gereği zaten çok bellek harcayan bir paylaşım türü olduğu için belleklerin yetmemesi normal. NEwcamd ile paylaşım direktir. CCcam ile hop1, hop2, hop3 olarak uzayıp gittiği ve yüzlerce kart paylaşım ile geldiğinden dolayı donmalar ve kilitlenmeler olmaktadır.

ALI'ler için özellikle (hiremco) yine en iyi paylaşım olayı NEWCAMD olarak görünüyor.

Edit: Imla

eywallah patronda newcamd de de yapiyor ayni seyi :(

• quote:

quote:

yeni problem:

Cihaz çalışırken, ihtiyaç duyduğu verileri flash bellekten alıp, tampon belleğe(RAM) yükler
    ve kullanıcının verdiği komutları yerine getirmeye çalışır... Bu komutlu işlemleri yaparken,

açabilmektedir. Çünkü Flash belleğin kendi içinde çalışma prensibine göre yani verilen
    komut gereği, ilgili verinin öncelikle flash bellek içinde tampon çalışma bölgesine, oradan
    da genel tampon birimine(RAM) taşınması gerekmektedir. Yani bu çalışma prensibi tüm

Çalışma prensibini bu şekilde açıkladıktan sonra tekrar X3 turbo'daki probleme dönecek olursak;

Flash belleğin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle, flash bellek içinde tampon bölge
    oluşturulamamaktadır. Bu nedenle flash belleğinin aşırı yüklenmelerinde, cihazın kendini
    resetlemesi normaldir. Yoksa cihaz kilitlenip işlem yapamaz yada bellek yanabilir.

Çözüme gelince;

* Ya cihazın 4 MB olan flash bellek kapasitesi, 8 MB.a çıkarılacak, yada tampon belleğin
    kapasitesi yükseltilecek... Board dizaynı gereği bu revziyon genelde mümkün olmakla
    birlikte, Kore'li ana üreticiye külfeti ağır olacağı için pratikte mümkün görünmemektedir.

* Bir diğer çözüm şekli ise, cihaz yazılımına dahil edilmiş camd v.s. bir çok uygulamaların

Sonuç olarak; ALI çipset'li cihazların sorunlarının tartışıldığı ilgili başlıklarda, bu kapasite ile

Saygılar, sevgiler.

Peki hocam 8mb flash bu iş için yeterliyse-ki siz yukarıda flashı 8bm ye çıkarmalarının işi çözebileceğini söylemişsiniz-o zaman baff hd 2000 denen alette bu sorunu çözmüş olmalılar.çünkü onlarda 8mb flash var?

• Baff'ta da flash bellek kapasitesi 4 MB.tır. Geçmiş mesajlarımı incelerseniz, görebilirsiniz.

Web'de satış yapan bir sitede flash bellek kapasitesi 8 MB. diye belirtilmiş. Bu satış sitesinin verdiği bilgiye de bazı üyeler inanmış görünüyor.
  • quote:

Baff'ta da flash bellek kapasitesi 4 MB.tır. Geçmiş mesajlarımı incelerseniz, görebilirsiniz.

Web'de satış yapan bir sitede flash bellek kapasitesi 8 MB. diye belirtilmiş. Bu satış sitesinin verdiği bilgiye de bazı üyeler inanmış görünüyor.

BEnde bir çok yerde 8mb diye gördüm. Daha iyidir diye bekliyordum ki turkey forumda BAFF 2000 hd CCCam kullanırken iki servera bağlandığında reset atıyor diye problemlerden bahsetmişler. Bu ALI'nin yetersizliği herhalde. Bakalım daha neler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_kaya -- 6 Ekim 2010; 11:24:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

Baff'ta da flash bellek kapasitesi 4 MB.tır. Geçmiş mesajlarımı incelerseniz, görebilirsiniz.

BEnde bir çok yerde 8mb diye gördüm. Daha iyidir diye bekliyordum ki turkey forumda BAFF 2000 hd CCCam kullanırken iki servera bağlandığında reset atıyor diye problemlerden bahsetmişler. Bu ALI'nin yetersizliği herhalde. Bakalım daha neler olacak.

Yetersizliğin sebebini burada açıklamıştım;
    quote:

Çözüme gelince;

Saygılar, sevgiler.

• Buyurun işte !!! Seul'un TF'deki adamı bile donanım yetersizliğini kabul etti.

quote:

Orijinalden alıntı: fenerlik

Restart zaten Bellek yetersizliğinden veya işlemcinin yetersizliğinden oluyor. restart atınca belleğin boşalarak sıfırlanması performansın artmasına katkıda bulunuyordur.
  • quote:

Buyurun işte !!! Seul'un TF'deki adamı bile donanım yetersizliğini kabul etti.

quote:

Orijinalden alıntı: fenerlik

Restart zaten Bellek yetersizliğinden veya işlemcinin yetersizliğinden oluyor. restart atınca belleğin boşalarak sıfırlanması performansın artmasına katkıda bulunuyordur.

olamaz serkanguzel_ hocam, biz saticiyiz ve urunu kiskandigimiz icin kotuluyoruz...
    hala bu iddiada olan var mi merak ediyorum...yatsiya kadar yanar derler boyle de cikar iste...zamaninda o kadar soylendi sorunlari ama hep topu taca atmaya calistilar, yok sundandir yok bundandir diye...

kartpaylasimli yazilim desteginin neden verilmek istenmedigini de simdi daha net anlamis olduk ayrica ;)...

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.