Şimdi Ara

Sensörlü lamba hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşkar şu sensörlü lambalar ısıya duyarlı mı yoksa harakete duyarlı mı çalışıyor.

Problemim şu evimizin bahçesinden girince girişe kadar çok karanlık bi tane sensörlü lamba aldım taktım fakat gece boyunca devamlı yanıp sönüyor. Önünde ağaç var yaprakları kımıldadıkça mı yanıyor acaba ağaç 3 4 metre ilerde ama. Başka haraket edecek birşey yok önünde. Gündüz e alıp denedim uzaktan gene yanıyor sönüyor bi 10 sn sonra grne yanıyor veya 15 sn sonra hatta 2 3 saniye sonra bile tekrar yanıyor. Yok mu sadece insan hayvan görünce yanan bir sensörlü lamba acaba ? Bide diyorum ki acaba benim taktığım bozuk mu ondan mı öyle yapıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan vücudunun yaydığı ısıyı algılar. Tabi sadece insan değil hayvan da olabilir. Pir sensörler bu şekilde çalışıyor. Sizdeki arızalı olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada teknik terimler den anlatmaktansa lambayı siz taktığınıza göre, tekrar yerinden söküp kablo uclarına erkek fiş ekleyip prize takıp test edebilirsiniz. mutlak sonucu verecektir.

• Hareketi değil ısıyı algılar. Eskiden ambalaj üzerinde yazardı "ısı veya akkor lamba görecek şekilde montaj yapmayın". Bu demek ki gündüz güneşten ısınan taş, kaya, mermer, demir vb. mazlemeler yanlış algılayıp çalışmasına sebep olur.

Arkadaşların önerdiği gibi evde kapalı ortamda test edebilirsiniz, tabi gözönünde ısı kaynaklarını bulundurun buna göre testiniz yapın. Fazla teknik tabir kullanmadan anlatmaya çalıştım kolay gelsin.

• o sensörde gece gündüz ve hassasiyet ayarı olmalı onu ayarlayın.

• geçende apartmanda merdiven boşluğundaki pencere açık olduğu için lamba sürekli yanıp sönüyordu kapattım düzeldi hassasiyeti çok düşüktü bilmiyorum.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

Gece gündüz ayarı var ama o neyi ayarlıyor bilmiyorum. Yani gece gündüzü ışığa göre ayarlıyorsa hassasiyet ile alakası olmaz diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı led lamba. Yardım.
    7 yıl önce açıldı
    LED besleme hakkında...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt

gece çalışır gündüz çalışmaz, hassasiyet yada yakınlık vara yoğa çalışmaz kurculaman lazım

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Sürekli çalışsın veya geceleri çalışsın ayarları onlar. Birde ışık zaman ayarı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.