Şimdi Ara

Sensörde ki Lekeyi Temizledim ( sonuçlar aşağıda )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar makinemin sensöründe leke var. Dust-aid aldım ancak o tozları alıyor sadece. Lekeyi çıkarmıyor.

Aşağıdaki üründen alıyım diyorum ama o da tek kullanımlık. Benim sensördeki leke kolay çıkmayacak gibi duruyor. Sensöre baktığımda lekeyi görüyorum. Sizce neyle sensördeki lekeyi temizleyebilirim? İyi bir temizleyici lazım...

http://www.kamerithalat.com/?ynt=urun&eyl=detay&id=1386

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 8 Aralık 2011; 21:28:14 >

• http://www.labmalzemeleri.net/urun.php?products_id=663

Bununla sensördeki lekeyi çıkarabilir miyim? Kulak pamuğuna azcık damlatsam nasıl temizlerim? Hiç sensöründe leke olupta temizleyen yok mu?

Veya aşağıdaki ürünün yanında verilen sıvıyla temizleyebilir miyim? İçeriği nedir?

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/narita-vcd-dvd-lens-temizleme-seti-46639653?pnv=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 6 Aralık 2011; 0:24:29 >

• İstanbul'daysanız Hayyam'da Hayyam foto tekniğe götürün hiç risk almadan. Tecrübesiz ve bilgisiz ellerde sensör temizliği katliama dönüşüyor bazen Sanırım biri silmeye kalkışmış bile lekeyi, yatay olarak yayılmış.

İlla evde yapcaksanız sensor swab alın set halinde.
  • Ayrıca illa evde kendiniz yapacaksanız youtube'daki temizlik videolarını mutlaka izleyin yada videolar ile beraber yapın
  • Zaten sensörü temizleyebiliyorum ancak leke çıkmıyor.

Hangi kimyasal malzemeyle temizleyebilirim?

http://www.labmalzemeleri.net/index.php?cPath=89

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 28 Mayıs 2012; 18:28:40 >
  • Eğer daha önce yapmadıysanız temizlemenizi tavsiye etmem daha kalıcı hasar verebilirsiniz makineye. Bir servise göstermeniz daha doğru olur.

Eğer kendiniz yapmaya çalışırsanız da kesinlikle kulak temizleme çubuğu kullanmayınız, bu iş için en ideal malzeme hakiki güderi, yağsız güderi diye de geçiyor. kapalıçarşıda bulunabiliyor, marketlerde oto temizlik reyonlarındaki güderi diye satılan bezleri kastetmiyorum.

Güderiyi penset'in (tamircilerin kullandığı uzunca cımbız gibi birşey) ucuna, pensetin uç kısmı bir-iki santim geride kalacak ve sensöre değmeyecek şekilde sarıyorsunuz, Sensöre hohlayarak buhar tabakası oluşturup ortadan kenara doğru dairesel hareketlerle fazla bastırmadan siliyorsunuz. sensörün üzerine bir kimyasal sıkmayın sakın, sert bir cisimlede silmeye kalkmayın, özellikle kulak temizleme çubuğu çok tehlikeli, ıslanınca geriye sert bir çubuk kalıyor.

Edit : ben cevap yazana kadar yazdıklarımın bazıları geçersiz kalmış. Kapalıçarşı, ilk temizleme vs. gibi. Kimyasal konusunda bir şey diyemeyeceğim, çok dikkatli olun kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furai -- 6 Aralık 2011; 0:46:37 >

• Teknik servisler uzaydan malzeme getirip kullanıyorlar sanırım. Şu bez + şu kimyasal sıvıyla temizleyebilirsiniz diyebilen yok... Ya 230 dolara set alinde alacağız ya da servise para vereceğiz anlaşılan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 6 Aralık 2011; 0:52:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2_Times

Teknik servisler uzaydan malzeme getirip kullanıyorlar sanırım. Şu bez + şu kimyasal sıvıyla temizleyebilirsiniz diyebilen yok... Ya 230 dolara set alinde alacağız ya da servise para vereceğiz anlaşılan...

sensör zırt pırt kirlenmez zaten diye düşünüyoru.Bende makine var 6 aydır toz bile göremiyorum.Gerçi fazla çıkarmadım ama lens değiştiriyorum. Temizletmeye vereceğiniz parada sanırım 40-50 TL gibi bişeydir.O malzemeyi alsanız 300TL ye zaten oun fiyatına 6 defa temizletirsiniz.O da en erken 3 sene olur herhalde .Koly gelsin, sinir bozucu bir durum gerçekten.
  • Evet, kısık diyafram da çok belli oluyor. Özellikle gökyüzünü çekerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 28 Mayıs 2012; 18:29:06 >
  • kimse senin kötülüğünü istemiyor emin olabilirsin, eğer sadece toz olsaydı sensörü temizleme sebebin bu kadar servis diye ısrar etmezdik fakat sensörde, hemde gösterdiğin ebatta, bir lekeden bahsediyoruz. kendinde yapabilirsin neticede servislerde bu işi makineler yapmıyor, fakat hem sık yaptıkları için daha tecrübeliler hemde sensöre zarar verilirse bir güvenceniz olur. Yine de kendiniz yapmak istiyorsanız bahsettiğim güderiden temin edebilirseniz toz bırakmadan en iyi temizliği sağlıyor.
  • İzopropil alkolle temizleyen çok fakat burda devrelere ve sensör üzerindeki filtreye zarar verebilme gibi durumları var... Alkol kullanılacaksa izopropil kullanılmalı, tabi alkol kullanılmasını gerektirecek kadar inatçı bir tozsa. Kulak temizleme çubuğu sakın kullanmayın; lekeyi yayar ve kendi liflerinden de yeni zerrecikler oluşturur. Penset + kağıt havlu + izopropil alkolle temizlendiğini de gördüm fakat ne kadar sağlıklıdır bişey diyemem.

Bu arada yeni gördüm; ilk linkte verdiğiniz ıslak swablerden önermiştim ben set derken. Bir de kuru alırsanız bal dök yala olur bence
  • Cevaplar için teşekkürler. Kararsız kaldım şu an.
  • her kullanıcının sensörünü kendinin temizlemesi taraftarıyım ama bu uç bi örnek.
    o leke temizlenmeye çalışılmış ama başarılamamış gibi duruyor.bence asla kendiniz denemeyin.
    nazmi kılıçere kargolayın temizlesin geri kargolasın
    30 lira filan ücret talep eder
    bu kadar minik rakamlar için 5d yi çöpe atmayın
  • Evet.

Bana gönderebileceğim yerlerin sitesini verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 28 Mayıs 2012; 18:29:56 >

• Şahsen cihazların optik kısımlarına kullanıcının müdahele etmesini pek doğru bulmuyorum. Biraz masraflı olsa da teknik serviste çözüm aramak en akıllıcası.
  • Arkadaşım, hızlı tren ile eskişehir-ankara 1 buçuk saat. Atla gel, kızılayda izmir caddesinde tripod fotoğraf var, orada Ali Değer var, Türkiye çapında tanınan bir Slr ve D-Slr tamircisi bu adam. Ona teslim et makinayı, sanıırm geçen sene 40tl idi sensör temizliği. Gerisini de düşünme. Yol bilmiyorsan, bulamam edemem dersen uygun bir zaman ayarlayalım ben alayım seni tren garından götüreyim oraya. Hiç sorun değil, haber ver yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csmx

Arkadaşım, hızlı tren ile eskişehir-ankara 1 buçuk saat. Atla gel, kızılayda izmir caddesinde tripod fotoğraf var, orada Ali Değer var, Türkiye çapında tanınan bir Slr ve D-Slr tamircisi bu adam. Ona teslim et makinayı, sanıırm geçen sene 40tl idi sensör temizliği. Gerisini de düşünme. Yol bilmiyorsan, bulamam edemem dersen uygun bir zaman ayarlayalım ben alayım seni tren garından götüreyim oraya. Hiç sorun değil, haber ver yeter.

bu bilgi çok işime yaradı teşekkürler.Ben orayı biliyodum ama teknik yeterliliklerini bilmiyodum.
  • Adres için teşekkürler, leke çıkmazsa oraya giderim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 7 Aralık 2011; 20:20:20 >
  • http://forum.objektiffoto.com/sensor-temizligine-para-vermeyin-t15671.html

Spatula yerine suluboya fırçası, yüzeyde kalıntı bırakmayan not kağıdı yerine Lens Tissue kağıdı kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 28 Mayıs 2012; 18:30:54 >
  • Eline sağlık, bilgilendirme için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.