Şimdi Ara

Sennheiser Mx500-Px200 kararsız kaldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,Sennheiser mx500 ve px200 kulaklıklardan birini almayı planlıyorum...Mx500 35 lira,px200 ise 100 lira civarı...Özellikle her iki kulaklığı da denemiş,kullanmış arkadaşlara soruyorum...Px200 ve Mx500 arasındaki fark "Vay be" dedirtecek derecede mi? Çünkü px200'ün frekans aralığı mx500'e göre epey geniş geldi teknik bilgilerini okuyunca bana...Ne önerirsiniz?

• Eğer Kaliteli Müzik (MP3 192-320kb) dinlersen kesinlikle aralarındaki farkı anlarsın.
    Ama eğer Ses Izolasyonu ve dışarıya ses gitmemesi önemli diil diyosan, kesinlikle PX100 al !
    Ses Kalitesi çok daha iyi PX200'den
  • Katılıyorum PX100 çok daha iyi bir kulaklık.. Zaten yorumlara da şöyle bir bakarsan fark edersin.. Mx 500 hiç tavsiye etmiyorum ben aldım ve en fazla 2 kere kullanmışımdır.. Kesinlikle MX 500 ü ele.. PX200 yerine de PX100 ü düşün.. Hem ses kalitesi çok daha iyi hem de fiyatı daha uygun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 26 Ocak 2006 14:27:24 >
  • px200 kullanıyorum, sitede sennheiser başlıklı konularda yorumlarımı okuyabilirsin
    Saygılarımla...
  • PX100 al müthiş bişi burdaki ilgili topiclerdeki yorumlar da güsel
  • neyle kullanacaksın bu kulaklığı düşük güçlü bir mp3 playerda kullancaksan mx500 ü tavsiye ederim çünkü px200 ün sesi çok düşük kalcaktır bu cihazlarda, discman veya ipod gibi yüksek ses çıkışlı bir cihazda kullacaksan kesinlikle px200
  • Zen Touch'la kullanacağım...Sanırım mx500'ü elemek zorundayım...Pek px100'deki dışardan ses alma olayı ve dışarı ses verme olayı ne derecede? Tam sesle dinleyince mesela Creative'in orijinal kulaklığı kadar ses veriyor mu dışarı...Bir de sanırım Px100'ün ses kalitesi px200'den daha iyiymiş...Gerçekten çok kararsızım...İstanbul'da olsam Metan'da deneme şansım olurdu ama ne yazık ki Samsun'da yaşıyorum...Ve burada Sennheiser kulaklık bulabileceğimi sanmıyorum :((((
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: johnmalkow

Zen Touch'la kullanacağım...Sanırım mx500'ü elemek zorundayım...Pek px100'deki dışardan ses alma olayı ve dışarı ses verme olayı ne derecede? Tam sesle dinleyince mesela Creative'in orijinal kulaklığı kadar ses veriyor mu dışarı...Bir de sanırım Px100'ün ses kalitesi px200'den daha iyiymiş...Gerçekten çok kararsızım...İstanbul'da olsam Metan'da deneme şansım olurdu ama ne yazık ki Samsun'da yaşıyorum...Ve burada Sennheiser kulaklık bulabileceğimi sanmıyorum :((((

sana bir link verecem oradaki demoyu dene;

ilk baştaki kulaklık normal kulakiçi kulaklık
    ikinci kulaklık px200 (noise guard=noise cancelling)
    üçüncü ise shure e serisi

http://www.shure.com/soundlab/VirtualSoundLab.html

city street ten başla ve sesleri nasıl engellegiklerini gör

• Ikinci kulaklık aslında tam olarak PX200 gibi bir kulaklık değil, sennheiser'ın PXC serisi veya bose quiet confort, veya AKG 28 NC gibi bir kulaklık.

birincisi ise standart earbudlar

üçüncüsü ise hemen hemen 100$'ı geçen her kulaklık için geçerli (IEM).

tabii bu dışardan ses alma şeyi kulaklıkların uçlarına görede değişiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melik

Ikinci kulaklık aslında tam olarak PX200 gibi bir kulaklık değil, sennheiser'ın PXC serisi veya bose quiet confort, veya AKG 28 NC gibi bir kulaklık.

birincisi ise standart earbudlar

üçüncüsü ise hemen hemen 100$'ı geçen her kulaklık için geçerli (IEM).

tabii bu dışardan ses alma şeyi kulaklıkların uçlarına görede değişiyor.

pxc modellerini yeni öğrendim...Onlar daha mı iyi px200'den veya px100 den...
  • melik verdiğin linkteki teste bakarsak kulak içi kulaklıkla müziğin sesi duyulmuyor gibi gösterilmiş ama hiç te öyle değil
  • sonuçta orda biraz abartı var doğru . Hemen dibinde bir ambulans ötüyor ve sen caz müzik dinliyorsun , ama ortalama bir şehir gürültüsünde ya da bir ikarüs otobüsteyken müzik dinlemek açıkcası hiçde keyifli değil ; özellikle rock türevleri dışındakiler pek de kolay kolay dinlenmiyor , radyo biraz daha gürültülü geliyor bende ama sesi de çok açıp uzun süreli dinlemek kulaklık cidden çok yoruyor
  • Şimdi arkadaşlar,soracağım sorur tekrardan benzer olduğundan başka konu açmadım ki forumda kirlilik yaratmasın diye...
    Sennheiser Mx500 aldım,1-2 haftadır güzelce kullanıyorum,bayağı saat burn-in yaptım,Zen Touch'ıma takıp kullanıyorum...Mx500 gerçekten fiyatına göre çok iyi bir kulaklık,sesler oldukça berrak,ama nasıl desem,kulağıma takınca ilk takışta da şimdi burn-in'den sonra da "Vay be,adamlar ne kulaklık yapmış..." diyemedim...Yani iyi bir kulaklık ancak dediğim gibi yani...Gelelim bu mesajı niye attığıma,Mx500'ümü çok beğenen bir yakınıma hibe ettim Şimdi yine yeni bir kulaklık peşindeyim,yine sennheiser olacak ve muhtemelen Px100 ya da Px200 olacak...Soracağım sorulara gelirsek eğer :

1)Px100 gerçekten Px200'e göre daha iyi mi ses veriyor

2)Px100'ün dışardan aldığı ve dışarı verdiği ses seviyelerini Mx500'le karşılaştırırsak sonuç nedir...? Rahatsızlık verecek kadar ses alıyor mu?

3)Benim için en önemli soru,Px100 ya da Px200 tavsiye ettiğiniz herhangi biri,mesela Px100'ü alsam,kulağıma ver Zen Touch'a taksam,minimum 192 kbps'lik yüksek kaliteli bir mp3 açsam,Mx500'de asla diyemediğim "Vay Be..." cümlesini kurdurabilir mi bu kulaklık bana...

4)Son olarak tavsiyeniz bu ikisinden hangisi olurdu...

5)Bu kulaklıklar Ideefixe'de bayağı uygun,ordan mı alayım yoksa Hepsiburada'dan mı sizce? Ideefixe güvenli ve hızlı mıdır?

6)Mx500,Px100,Px200 cihazlarını kullanmış birbirleriyle karşılaştırmış arkadaşlardan özellikle cevap bekliyorum.

7)İlginiz,sabrınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• Bende mx400 mx500 ve px100 var. İlk olarak şunu söyleyeyim px100 diğerleriyle kıyas kabul etmez. Bu kulaklığı takınca gerçekten vay be adamlar ne kulaklık yapmış diyebilirsin ben öyle shure falan dinlemedim ama şimdiye kadar dinlediğim en iyi kulaklık açık ara fark ile bu ve müthiş bir ses veriyor. Gelelim bu kulaklığın dezavantajlarına:
    1) dışarıdan ciddi şekilde ses alıyor ve dışarıya da ciddi ses veriyor (mx500'den en az 2 kat fazla) ben bu kulaklıkları zaten ev kullanımı için almıştım ve dışarıda kullanmıyorum ki pek kullanılacak gibi değil sesi kısarsan yeteri kadar keyif alamazsın açarsan da yanındakiler dönüp garip garip bakıyor
    2) Bu aslında kötü birşey değil ama bana biraz fazla bass veriyormuş gibi geliyor ama bu birçok kişi için aranan özellik zaten sadece benim dinlediklerime çok uymuyor (rock, jazz) yine de arada bir bol basslı bir pop şarkısı açıp kulaklığın keyfini çıkarıyorum
    px200'e gelince onun dış ses izolasyonu biraz daha iyi bildiğim kadarıyla ama yine de dinleyen birinden fikir almalısın zira sesi px100 kadar iyi ise ve izolasyon da sağlıyorsa hiç düşünmen gerekmez. Benim önerim mp3 player'a bağlayıp dışarıda ve özellikle otobüs, dolmuşta v.b dinleyeceksen px100'ü listeden çıkar. Ama ses olarak tekrar söylüyorum harika

Son olarak ideefixe.com'un fiyatları gerçekten oldukça uygun ve teslimatta problem çıkmıyor ben px100'ü oradan aldım ve hiç problem yaşamadım ama eline geçmesi 4 günü buluyor. Ben cumartesi sipariş verip çarşamba almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alport -- 13 Şubat 2006 15:16:09 >

• Cevap için teşekkürler,Px200'ü de diğerleriyle birlikte denemiş arkadaşlardan da cevap bekliyorum...Px100'ü sanırım eliyorum,Px200 nasıldır peki? yukarda belirttiğim "Vay be" faktörü onun için de geçerli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 13 Şubat 2006 15:56:13 >
  • Ben HD202 aldım px100 almadığıma pişman oldum. Çok talep olduğundan mıdır, sevgililer günü olduğundan mıdır ideefixe de fiyatı artmış zaten.
  • Sennheiser MX500 ün güncel fiyatını bilen biri varmı acaba aranızda beyler ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: johnmalkow

Merhaba arkadaşlar,Sennheiser mx500 ve px200 kulaklıklardan birini almayı planlıyorum...Mx500 35 lira,px200 ise 100 lira civarı...Özellikle her iki kulaklığı da denemiş,kullanmış arkadaşlara soruyorum...Px200 ve Mx500 arasındaki fark "Vay be" dedirtecek derecede mi? Çünkü px200'ün frekans aralığı mx500'e göre epey geniş geldi teknik bilgilerini okuyunca bana...Ne önerirsiniz?

Sadece yapı farkından dolayı bile hissedilir ses kalitesi farkı olacaktır.. Mx serisinin sesi kesinlikle tatmin edici degil..

Ses kalitesine onem veren biri ya boyutuna bakmadan buyuk kulaklık kullanacak yada ciddi paralar verip izolasyonlu kulakici kulaklık alacak...
  • quote:

Mx serisinin sesi kesinlikle tatmin edici degil

tatmin olmayan sadece sensin soultrap milletin kulaklığa tonlarca parra baYILACAK parası yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.