Şimdi Ara

Sennheiser HD 599 veya alternatifler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde her ikisi de alanında başarılı Sony WH-1000XM3 ve Steelseries Arctis Nova Pro Wireless gibi kulaklıklar var ama bunlar flat kulaklıklar değiller, kabloyla kullandığımda dahi elimdeki DSD ve 24/96 flac kayıtlar yeterince memnun etmiyor. Dolayısıyla sırf evde müzik dinlemek için açık arkalı bir kulaklık arayışına girdim.


    Audioengine D1 32-Bit DAC’ım var. Öncelikle Beyerdynamic DT 990 Pro düşündüm ama hem 250 ohm olması (layığıyla sürebilmek için daha üst seviye bir DAC gerekebilir) hem de kablosunun değişmemesi nedeniyle onu eledim. Audio Technica ATH-M50X de seçeneklerden biriydi, sürmesi de kolay olacaktı ama o da kapalı tipte bir kulaklık. Kablosu değişse de kendi özel bir kablosu var gibi, universal 3.5mm değil gibi. Bir de malzeme kalitesi çok tatmin etmedi. DT 990 kadar da konforlu durmuyor, bunu da ondan eledim.


    Üsttekileri eleyince Sennheiser HD 599’a rastladım. Belki tam bir stüdyo kulaklığı seviyesi olarak geçmiyor ama hem konforlu görüntüsü, hem çıkarılabilir kablosu, hem de olumlu incelemeleriyle ilgimi kazandı. Fiyatı da yer yer 3999’a kadar iniyor. Rtings incelemesinde 300 ohm’luk stüdyo seviyesi ağabeyi HD 600’den farkının da çok az olduğu görülüyor, biraz midlerde fark var gibi. HD 600 bunun 3 katı fiyatı ve universal olmayan kablosuyla uç bir seçenek, sürmek için de ekstra DAC masrafı ister. Üçte biri fiyatına tipi de şık (fildişi olanı) HD 599’u olanı alıp geçeyim dedim ama şunu da değerlendir dediğiniz varsa almadan önce ona da bakayım diyorum.


    Söylediğim gibi aradıklarım:

    - Konfor (Suni deri değil kumaş veya kadife, en kötü ihtimal değişebilir yastıklar)

    - Değişebilir kablo (o kablo bozulacak her türlü, atar yenisini takarım uğraştırmaz)

    - Bastan ziyade mid ve tizlerin güçlü olması (elektronik/synthpop/shoegaze ağırlıklı dinliyorum)

    - Sürmesi zor olmayacak empedans seviyeleri

    - Maks. 5-6K bütçe


    Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben de uzun zamandır benzer özellilklere sahip kulalık arıyorum, HD555 ve HD569 kullandım, HD599 iyi gibi ama AKG 702yi alabilirim.

    aradıklarınızın çoğu bunda varmış, rahat ve hafif, çok güçlü olmayan bass, "Mids and highs sound great" demişler aşağıdaki incelemede, değişbilir kablo ama (kutu içerisinde var mı yoksa ayrı mı gerekiyor bilemedim)

    fiyatı kargo gumruk vs dahil 5500 civarında. padleri değişebilir ama telefon için amfi gerekebilir.



    https://www.amazon.com.tr/Audio-K702-Channel-Studio-Headphones/dp/B001RCD2DW/ref=sr_1_18?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=akg%2Bheadphones&qid=1695547470&s=electronics&sr=1-18&th=1


    inceleme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 24 Eylül 2023; 12:38:0 >




  • Statistik S kullanıcısına yanıt

    AKG'nin yıllar önce bir kulak içi modelini kullanıp çok beğenmiştim. Dediğiniz gibi aradığım özellikler bakımından HD 599'a çok benziyor. Biraz yastıkları büyük gibi ama yorumlarda aşırı konforlu demişler. Tek dezavantajı 1,5K kadar pahalı HD 599'dan. Fakat buna değecek bir fark olduktan sonra fark mühim değil. İncelemeye başladım, teşekkürler.

  • Şöyle bir karşılaştırma var bir bakın derim.


    Ben de DT 770 Pro 80 ohm aldım 2 hafta kadar önce oldukça memnunum kendisinden. Konfor açısından DT 990 Pro da benzerdir diye tahmin ediyorum ancak kriterlerinize uymuyor gördüğüm kadarıyla.


    Ekleme: Söylemeyi unuttum, DT 770 Pro'yu Audient ID14 ile kullanıyorum.



    rtıngs.com
    AKG K702 vs Sennheiser HD 599 Side-by-Side Headphones Comparison
    https://www.rtings.com/headphones/tools/compare/akg-k702-vs-sennheiser-hd-599/332/408?usage=19&threshold=0.01



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 24 Eylül 2023; 14:32:30 >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Bu siteden hemen her üründe çokça faydalanıyorum, karşılaştırmayı da inceledim, AKG’nin sahnesi ve mid performansı daha iyiyken, Sennheiser da tizlerde üstün duruyor. Fakat incelemeden anladığım kadarıyla iki kulaklığın da ezici bir üstünlüğü yok gibi birbirine. Bu yönüyle daha konforlu ve uygun fiyatlı duran HD 599 sanki ağır basıyor gibi.


    DT 770 Pro 80 Ohm aslında düşündüğüm kulaklıklardan biriydi. Closed olmasına rağmen almayı da düşünüyordum ama kablosunun çıkarılamamasından ötürü elemek durumunda kaldım. Açıkçası alıp evladiyelik kullanmak istiyorum (bu yüzden şeytan da parayı basıp HD 600 almam için dürtüyor) fakat bunun için olabildiğince modüler olması lazım kulaklığın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5xx seriisinden çok memnunum, ve benim kafa yapima en uygun kulaklık diyebilirim ama değişiklik olsun diye akg 702 düşünüyorum, rahatlık açısından kağıt üstünde 599 üstün gözüküyor, basınc gücü ve ağırlığı daha az ve malzeme kalitesi daha iyi, bir de kafa bandı da biraz soru işareti iste(AKGnin), rahatlık açısından. Bilemedim, bir yerde denemek istiyorum ama öyle bir yer yok sanırım, Saturnda 10 sene önce ne guzel HD500yi denedim oyle aldım. Mediamarkt olunca tam çöp mağazasi oldu.
    HD600 efsane zaten zorlasan pişman olmazsın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 24 Eylül 2023; 22:5:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statistik S kullanıcısına yanıt

    HD599 bana da çok konforlu ve ergonomik gibi göründü, daha önce de çok satmış HD598’in yenilenmiş modeli olarak geçiyor. Bir de DT 770, M50X gibi modelleri gördükten sonra fiyatı makul geliyor. Geçen haftaya kadar 3999’muş fiyatı, birkaç gün önce 4750’ye çıkmış Amazon’da. Tekrar düşerse alıp geçeceğim de o zamana kadar başka modelleri de araştırıyorum. Mesela HD560S modelini yeni gördüm, 6K’ya kadar düşerse onu da değerlendirebilirim.


    HD600’ün çok fazla methini duydum, neredeyse endüstri standardı olmuş. DAC’ım besleyebilir mi o kısmı şüpheli ama 10K civarı bir fiyata görsem dayanamayıp alırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jarmusche -- 25 Eylül 2023; 7:55:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben akg nin sanırım k271 studio ve mkII modelini kullandım.zaten bu modelini en çok broadcast alanında kullanırlar.genellikle post production ve ses alma işlemlerinde kullanılır.sesi isteğinize yakındı.

    ancak bunun dışında size çok beğendiğim ve asla satmadığım diğer bir kulaklığı tavsiye ederim.özellikle tiz seslerde çok başarılı diğer frekanslarda muhteşem..sony mdr-1a kulaklık deneyimlemeni tavsiye ederim..

  • ubtatto U kullanıcısına yanıt

    Geç bir cevap oldu kusura bakmayın. Geçenlerde Drop sitesinde Sennheiser HD 58X Jubilee modeli 139 dolara inmişti (kargo dahil 154 dolar) ve onu sipariş verdim. 4200 TL gibi bir fiyata geldi, tabii daha gümrük masrafı da çıkacak. %40 çıkarsa 5800 TL gibi bir fiyata almış olacağım ama %20 hesaplandığı da oluyormuş. 5800 TL bile olsa iyi bence, HD 660S seviyesi bir kulaklık olduğu söyleniyor incelemelerde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.