Şimdi Ara

Sennheiser CX300'üm Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün itibari ile Senheiser CX300 kulaklıkğımda bir sorun olmaya başladı.Okuldayken mp3 ve kulaklığı arkadaşa vermiştim dinlemek için almıştı.Dinledikten sonra getirdi bana . Ben taktım dinlemeye başladım. Yanımdaki arkadaş uyardı dedi çok ses geliyor.Bende dedim ne alaka kulağıma gelmiyor o kadar ses dedim.Gerçektende gelmiyordu.Sonra farkettimki sol kulaklıktan az ses geliyor.Ama nedense kulak dışında ses farkı yok diğer kulaklıkla ama kulağa takınca hiç ses gelmiyor. Şimdi eve geldim iyice inceledim ve anladımki hoparlörü yerinden oynamış sanırım ,çünkü kulağa giren kısımdan değilde arka tarafından sesi geliyor hoparlörün.

Resimle göstereyim:
    Normalde resimde mavi ile gözüken yerden çok ses çıkmas lazım çünkğ orası kulağa giren taraf. Ama bozuk olanda ordan hiç ses gelmiyor ses tam tersine resimde kırmızı görünen yerden çıkıyor. Yani her iki kulaklığında kulak dışında verdiği ses miktarları şiddetleri aynı.Yani jackte ve hoparlörlerin mekanik kısmında bir sorun yok sorun sadece ses veren hoparlörün yönü. Bunu kendim nasıl düzeltebilirim?İçini açabilirmiyim ?Hiçte açılabilecek birşeye benzemiyor ama. Çünkü bunu ben kadıköyde bi dükkandan almıştım orasıda yurtdışından getiriyor malı türkiyede garantisi olması için metan logosu şart bendede o logo yok.

• Garantiye gonderme vakti gelmis sanirim. Degisim yapmasalar bile tamir etmeden yollamazlar kulakligi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Garantiye gonderme vakti gelmis sanirim. Degisim yapmasalar bile tamir etmeden yollamazlar kulakligi

Kardeş garantiye göndermek istiyorum ama nereye yollayacağım? Metan logosu yok , yurtdışından getirtilmiş bi mal bu. Yurtdışında hangi adrese yollayacağım? Acemiyim bu konuda. . Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Bu arada kulaklık orjinal.Ama kesin emin olmadan gönderme derseniz resim atayım. Bu arada kulaklığı alalı 1 seneden fazla oluyor ama daha kulaklıkta herhangi bir deforme eskime yok.Sennheiser logosu ilk günkü gibi, metal halkası falan sağlam , ilk günkü parlaklığında işte.

Resimi bu: (makinem bozuk olduğu için şuan resim çekemedim.Bu resmide bi ay önce çekmiştim.Ama kulaklıklığın şimdiki hali ile bu halii arasında hiç fark yok.Logo halen ilk günkü gibi duruyor. Ses kalitesi falanda süper. %99 orjinal heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 23 Şubat 2009; 17:11:56 >

• yurtdışından geldiyse sen o kulaklığın üstüne bir bardak su iç ama önce sennheiser'ın türkiye dağıtımcısını telefonla ararsan şimdi tam olarak aklıma gelmiyor belki sana yardımcı olabilirler olmazsa bir elektronikçiye götür derim elektronikçide yaparlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadirguven

yurtdışından geldiyse sen o kulaklığın üstüne bir bardak su iç ama önce sennheiser'ın türkiye dağıtımcısını telefonla ararsan şimdi tam olarak aklıma gelmiyor belki sana yardımcı olabilirler olmazsa bir elektronikçiye götür derim elektronikçide yaparlar

Anladım Metanı ararım yarın. Ordan bir sonuç çıkmassa(büyük ihtimal onlardan almadığım için uyuzluk yapıp kabul etmezler.Yada yüksek miktarda tamir ücreti alırlar) elektronikçiye götürürüm.Yalnız bu kulaklığa zarar vermeden içini nasıl açacaklar?
  • Son umut Metan'la görüş.. Belki küçük bir jest yaparlar eskiden olduğu gibi..
    Tamir ihtimali yok gibi birşey.. Metan bile tamir yapamazken herhangi bir elektronikçi hiçbirşey yapamaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Metan'ı aradım.Sağolsunlar ilgilendiler. Konuştum adamlarla.O kapsülü açıp tamir etme imkanımız yok dedi , muhtemelen bi parça bozulmuştur yedek parçasıda yok bunların dedi.Ama o kapsülü kesip yerine aynı modelden başka kapsül takarız dedi. O zamanda yamanmış gibi görünür dedi.AMa isterseniz yapabilirizdedi.Yada aynı kapsülden verelim siz kendiniz açıp tamir etmeye çalışın falan dediler.Baya ilgilendiler yani. Bu konuda sevindsim.Ama tamir etmeyeceğim sanırım şuan kendim girişcem kulaklığa , hiç sonuç alamassam CX200 Street 2 alacağım.
  • Beyler kulaklığı tamir ettim . Şuan çok mutluyum. Kapsülü söktüm(metal hlakaya mininmum zarar vererek çıkardım sonra baktım hoparlörün arka kısmı çıktı işime yaramayan taraf yani. bİRAZ OYNATTIM BAKTIM FALAN SONRA KAPADIM KAPSÜÜLÜ ARTIK GÖZ ÇIKARDIĞIM İÇİN KULAKLIĞI METAL FİLTREYİ SÖKTÜM ÖNDEN SONRA ALETE Bİ TAKTIM KULAKlıktan bangır bangır ses geliyor. Diğerinin de ızgarayı söktüm.Ses kalitesi ve şiddeti dahada arttı.Şimdi bi karı çorapı takıcam . Mis gibi olcak.
  • Karı çorabını takarkem birden gözüm raftaki kulaklık süngerlerine üşüştü.Önceki philips kulaklığımdan kalma , saklıyodum bi kenarda.Onu kestim biçtim ve taktım cx300 e. artık daha güzel oldu. herkese tavsiye ederim.Metal filtreyi sökünce ses kalitesi ve şiddeti artıyor bassları daha iyi hissediyorsunuz.tizler midler halen daha çok net ve berrak.Brde o metal filtrenin arka tarafı resmen kulak sıvısı dolmuş bende(temizliyodumbide belli aralıklarla üzerinde hiç kir tutmuyodum).siz düşünün gerisini. eğer kulaklığını gözden çıkardı iseniz orjinalliği bozulsun mühim değil derseniz ve sesde kötü gteliyorsa şuanki hali ile o metal filtreleri çıkarıp deneyin birde.
  • hadi bakalım problemin çözüldüyse ne mutlu sana :))
  • güle güle kullan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.