Şimdi Ara

Sennheiser CX300 II Sahte-Orjinal Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar piyasada 20-30 milyon gibi komik rakamlara satılan sahte CX300 II kulaklıkların kopya olup olmadığını nasıl anlarızın yanıtı vermeye çalıştım biraz.
    Tabi ince bir kulak yapısına sahip olan tecrübeli kullanıcılar dinler dinlemez farkı ayrıştırabilirken ilk defa kullanacak olan kişiler ayrıştıramamaktalar.

CX300 II yüksek ses seviyesine sahipken ayrıca yüksek bas vaadetmektedir.

Aşağıda adım adım sahte orjinal karşılaştırması yeralmaktadır.Soldaki resimler daima sahte, sağ kısımda bulunanlar ise daima orjinaldir.(sadece 4. adım hariç)

1- Silikon kulaklık uçlarını çıkardıktan sonra kulaklık plastiğinin şekli sahte pürüzlü ve tam şekil verilememiş durumda.Orjinalde ise pürüzsüz ve tam şekil verilmiş

2- Kulaklık höperlörünü koruyan metal ızgara sahtede aralıklı ve sık değilken orjinalde aralıklar pek gözükmemekte.

3- Kulaklık arkasındaki S logosu tam orta hizada olmalı.Aşağıdaki sahtede biraz soldan sağa doğru (saat yönünde) çevirlmiş gibi.

4- (sadece bu adımda soldaki resim orjinal ,sağdaki resim sahte kulaklığa aittir) Sahte kulaklıkta R logosu tam orta noktada bulunması gerekirken biraz sağ aşağı kaymış durumda,orjinalde ise tam orta nokta hizasında durmakta.

5- En kolay ayırt edilebilen kısım ise kulaklık kılıfları.Bariz bir şekilde orjinal ile sahte ayrıştırılabilmektedir.

*Renk kombinasyonu dikiş şekli ve aralıkları tamamen farklıdır.

* Ucuz kopyalarda kulaklık arktasındaki S logosunun buludungu yuvarlak metal kalitesiz yapışkan malzeme kullanıldığından bir süre sonra yada hafif bir baskı sounucunda yerinden çıkmakta.

Örnek bir kopya:

*kablo ayıracı üzerindeki plastik birleşim yerleri gelişi güzel yapılmış uçlarındaki plastik fazlalıklarının temizlenmesi unutulmuş:)

*Çanta üzerindeki S logosu ile dikiş arasındaki mesafe (B kısmı yaklaşık 0,8cm olmalı) normalde dikiş ile çanta kenarı arasındaki(A kısmı yaklaşık 1,2cm olmalı) mesafeden daha dar olması gerekirken tam tersi daha uzun bırakılmış

*Kılıf kenarindaki sennheiser yazısı gittikçe içe doğru kaymakta.

20-30 milyona satılan bir cx300II aldıysanız geçmiş olsun 5-10 dolarlık bir kopya aldınız demektir.
    Bu tip kopyaların kategorisi bulunmaktadır.Normal kopya,mükemmel kopya,süper mükemmel kopya olarak kategorilenmekte ve 5 dolar ile 15 dolar arası satılmaktadır çinde.
    Aşağıdaki linkte (toptan) sahte satan satıcıların bulunduğu çin sitesinde 5-10 dolara toptan bol bol sahte kulaklık satın alabilirsiniz :=)

http://www.china-wholesale.com/search/cx300+II-----1-31----1.html

• Digitaldelisi'nden aldığım Cx300-II tamamen orjinalmiş demekki.
    Zaten orjinalin kalite farkı görülebiliyor.
    İlk eline aldığın anda o hissi veriyor sana.

Yalnız ben silikonun arkasındaki demirle onun arkasındaki yapının arasında neden açıklık var onu anlamış değilim.
    Bu tüm Cx300-II'lerde böyle yanılmıyorsam. Bilgisi olan var mı ?
  • Burdaki fake olan gerçekten kötü kopyalardan biri.. Bunlardan çok daha iyi kopyalar var..
  • Belki de kötü bir sahte evet.
    Ben zaten sahte olana değil orjinal olan Cx300 II'ye göre yaptım karşılaştırmamı.
    %100 orjinal çok şükür.
  • Aynen bunlarin cok daha iyi kopyalari var genelde fake-orjinal ayrimi yapilan karsilastirmalarda en kotu kopyayla karsilastiriliyo. Su zamanda anlamanin pek bir yolu da yok artik. Anca belli basli guvenilir sitelerden alis-veris yapmak. Sennheiser ve Sony icin ebay ve gittigidiyordan uzak durmak yeterli.

Aslinda sabit bir baslik olsa ebay ve gittigiyordan alinmicak modelleri yazardik ve surekli bu fake midir adi altinda acilan topicleri engellemis olurduk hala gittigidiyordan cx1000 aldim bu sahte midir basliklari bulunmakta. Bazen can SIKICI oluyo bu topicler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Hundred -- 12 Aralık 2009; 13:59:31 >
  • Elbette yaratıcılıkta sınır yok gün geçtikçe kopyaları daha anlaşılmaz yapıyorlar ve artık çok küçük detaylar belirleyici olabiliyor,en kesin yöntem kulaklığın içini açıp kablo özellik ve bağlantılarına bakmak olacak ki kulaklığı feda etmek isterseniz tabi
    Ben sadece elden geldiğince elle tutulabilir farklılıkları aktarmaya çalıştım.Ayrıca 1.-2.-3.-4. resimler 15 dolarlık kaliteli bir kopyaya aittir.
    Daha çok farklılıkların tesbiti için piyasadaki tüm sahte kulaklıkları incelemek gerekli.Tabi ki bunun için vakit ve nakit gerekli:)
  • bilgilendirme için tşk
    orjinal-sıfır cx300 olmak isteyenler pm atabilir 60 liradır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: helluri

bilgilendirme için tşk

Garantili mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: helluri

bilgilendirme için tşk

Garantili mi?

turkiye garantisi yoktur
    bu arada model cx300-II dir
  • Bilgi için teşekkürler.
  • Orjinal olduğunu nerden bilicem ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

Orjinal olduğunu nerden bilicem ?

konuyu daha fazla kirletmeyelim p.m den cevap yazdım
  • EP-630 için bilgi rica edebilrimiymmm Real-Fake
  • Güzel karsilastirmissin tesekkurler
  • quote:

Digitaldelisi'nden aldığım Cx300-II tamamen orjinalmiş demekki.

Yalnız ben silikonun arkasındaki demirle onun arkasındaki yapının arasında neden açıklık var onu anlamış değilim.

O arkadaştan ben de kulaklık aldım (CX300).Orijinalliğine emin olabilirsiniz.

Ne yazık ki kulaklığı bir yere takınca bozdum,yazık oldu.Bir daha alacağım sanırım,çok ilgili bir arkadaş;ama kargo firmasıyla anlaşsa iyi olacak,Bursa-İzmir 7 TL tuttu.
  • quote:

Digitaldelisi'nden aldığım Cx300-II tamamen orjinalmiş demekki.

Dostum bu kulaklığın hava girişleri gibi birşey ve ses kalitesinin artmasına yardımcı oluyor.Diyafram arkadan hava aldığı için bass,tiz ve midleri daha iyi veriyor.Ben bi keresinde o aralıkların üzerine bant gerdim acaba ses nasıl olacak diye.Ses cidden çok değişti,herşey boğuldu basslar söndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-testers -- 5 Mart 2010; 22:08:40 >
  • Arkadaşlar sahte orjinal ayrımı için güncel bir ipucu daha!!!!

• @MuttFTS. ye ben de katılıyorum piyasada o kadar iyi sahteleri var ki bu kadar rahata anlaşılmıyor hatta ebay da bu karşılaştırmaları koyarak satan fake ler var
    yani hiç orjinal diye kendinizi kandır mayın
    kendinizi kurnaz zannetmeyin
  • Bu konu iyi olmuş çünkü çok darbe alan vardı bu sahte ürünlerden.
  • Acaba Eco paketlerde de böyle bir sorun olabilir mi? Bir fikriniz ya da bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.