Şimdi Ara

Sene 1985 Kupon ile skoda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk okula gittiğim dönemler yıl 90 li yıllar olması lazım, gazetede konuşan databank veriyor kampanya ile. Hem hesap makinesi hem sözlük. Sevinçten çıldırıyorum. Hergün o gazeteyi alabilmek için büyüklerden binbir türlü zorluklar ile harçlık alıyorum. Gazeteyi bulmak için yeri geliyor 7 mahalle dolaşıyorum. 2 ay falan bu şekilde binbir hevesle o gazeteleri topladım. Kuponları makasla keserken ellerim titrerdi, yanlışlıkla çizgi dışından keserim kupon geçersin sayılır diye.

Neyse gün geldi çattı, koştum elimdeki kuponlar ile yaysat bayine, kuponları uzattım. Daha gelmedi 2 hafta sonra anca gelir dedi orada ki asık surat. 2 hafta boyu içim içime sığmadı. Koştum tekrar bayiye. Elimizde kalmadı dediler bu sefer.

Sonra da defalarca gittim ama yok. En son yaysat bayi kapanmıştı.

O hayal kırıklığımı 32 yaşına geldim unutamam. O minicik ellerle kupon uzatıp databank bekleyen o küçük çocuk aklıma geldikçe duygulanirim.

Uzun süre kendimi enayi gibi hissetmek mi üzdü yoksa kuponu biriktirirken geceleri uyumadan hayal kuran o küçük masum düşlerim mi üzdü bilmiyorum.

Şuan bir sözlük 3-5 saniyede telefona indiriliyor. 90 lar çok acaipti. 90 larda çocuk olmak ayrı güzeldi. Kendimi şanslı son jenerasyon olarak görüyorum. Korebeler yakan toplarla mahalle kültüründe büyüyen ağaç tepelerinde meyve yiyen son jenerasyon bizdik sanırım. Çocukluğunu internet kafelerde geçiren gençleri görünce çok üzülüyorum. İnternet ve pc bu kültürü öldürdü bana göre. Sokakta başka mahalle takımı ile yapılan maçta milli maç heyecanı yaşayan çocuklardık biz

• Itiraf ediyorum ben de yeni yuzyil gastesinden karton bebek alip yapardim Bebegin adi ayseguldu saniyorum. Tabi evler, kasabalar da vardi. Sadece bebekler degildi
    Artık güzel anılarla geride kaldı huzur,güven,anlayış,dayanışma,insanlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 20 Mayıs 2017; 13:35:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kupon furyası en son ılıcaklar akşam gazetesinde binlerce kişiyi dolandırıp vaat ettikleri televizyonları vermeyince tepkiler üzerine bitirilmişti. iyi de olmuştu. çünki son zamanda işi iyice dolandırıcılığa vurmuşlardı asıl gazetenin yanında ek uyduruktan bir gazete daha satıyorlardı onda sadece kupon oluyordu ve fiyatları da pahalıydı. daha önceki dönemler gibi normal gazeteden kupon çıkmıyordu.(yada daha ucuz şeylerin kuponu çıkıyordu tam hatırlamıyorum.) bir de sabah gazetesinin efsanevi dev teyibi de hala unutulmayanlar arasındadır.

Okuldan eve kosa kosa gelirdim.

Hafta sonlari tv guide'lara bakarak hangi gun hangi saatte ne var ogrenirdik. O zamanlar internet yok tabi. Bende amiga 500 vardi ( havami da atayim :) )

90'larda ise ana britanica, meydan larousse gibi ansiklopedileri super kuponsuz aldik.

96 da ise aksam gazetesi 365 kupona 37 ekran akai tv vermisti. Onu da aldik.

• yaşlandığımızı kanıtlayan bir konu olmuş.yazanlar sanırım 35 ve üzeri.milliyetin karton maketleri,kupon ve belli bir miktar parayla verilen bsayarlar,fiat uno ve şahin arabalar,ansiklopediler,tabaklar.müzik setleri,tvler...daha sonraki dönemlerde star gazetesini başlattığı cep telefonu furyası...cidden güzel günlermiş.şimdiyle kıyaslayınca,daha bir insancılmış herşey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Kuponla meydan larousse almıştık,karton evler yapardık,futbolcu kartları vardı hatta omo matiklerin içinden misket çıkardı.Taso falan vardı ah ulan ah

Simdiki cocuklari 2 sokak oteye okula kimse gonderemezken biz 5 sokak asagidaki okula siyah onluklerle gidip gelirdik

Vestel cd çalar almıştım en son 1 milyon olan gazete sonlara doğru 2.5 milyon liraya kadar çıkmıştı.

sonlara doğru şahin uno ve tipo vermeye başlamışlardı çekilişsiz herkese

Orijinalden alıntı: Barracud@

O zamanlar milli piyango idaresinden izin, noter vs. yoktu. Bazı kişilere para verip, arabayla fotolarını koyup, bunlara çıktı diye yayınlıyorlardı.

Amcama çıkmış uydurmayalım.

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

2000 lerden önce hayat daha güzeldi; sanki insanların daha çok boş vakti vardı.

mahalleler, komşuluk son demlerini 2000 lerde yaşadı ve bitti bence.

sokaklar da oynayan son çocuklarda o devirlerde di; şimdi sitelerin suni çim sahalarında vakit öldürüyorlar;

kimse o gizemli koruluğa yada "perili" eve girmiyor artık.

hayırlı günler.

Zenginde fakirde aynı sokakta Aynı apartman da kalırlardı. Rezidans kavramı yoktu. Ta ki Ali Ağaoğlu diye biri çıkıp zenginleri mahallesinden rezidansina çekene kadar.

Walkman diyince icim bir tuhaf olur. O kasetler elden ele dolasir herkes dinlerdi. Walkman'in pili hemen bitmesin diye Faber Castell kalemle az kaset sarmadim. Mega Bass pilden yemesin diye kapattigim gunler geldi gozumun onune.

Simdikiler bilmez o zamanlar Aiwa cok bilindik bir firmaydi ve Sony gibi kaliteli isler cikarirlardi. Blaupunkt da keza oyle.

Cine 5'in sifreli yayinlari bozdu 90li gencligin gozlerini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Internet falan nerde o zaman bi tetris almıştık 3 oyunluydu.Halen evde durur ve çalışıyor ne yalvarmıştım babama alsın diye.Internet denen zıkkım ortaya çıktı herşey bozuldu.Arabaların yanından gecerken on camdan iceri bakmaya çalışıyorduk kadranda son hız ne acaba diye

Orijinalden alıntı: mamlamoz

İlmihaller, ansiklopediler,beldesan veya beldeyama bisiklet dahi verirlerdi ben ise ingilizce egitim seti ve sözlük icin kupon biriktirip bufeye adimi yazdirmistim ve 15 gun sonra almistim eksik kuponlar icin de yedek kuponlar verilirdi bence devlet hem gazete kültürünü bitirdi hemde o kupon biriktirme heyecanını öldürdü ayrıca hafta sonları örgü ekleri yemek tarifi ekleri araba posterleri,oyuncak maketler v.s de gastenin yanında hediye olarak verilirdi ama öğleden sonraya kalmazdı kupon biriktirme zevkmizi elimizden alanlara

yedek kupon olayını hatırlattığınızda duyguladım anılarım depreşti.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.