Şimdi Ara

Sendit Postaya vermiş Wotlk i (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
6.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tristam

quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

Sendit uk içinde 10 gün, dışında 15 gün içinde kargonun ulaşacağını belirtiyor sipariş verirken. Sözleşmede 15 artı 38 yazsa bile sipariş sayfasındaki ifade yüzünden sorumluluk altındadır. Tüketiciyi yanıltıcı bilgi ve reklamdan daha büyük sorun yaşar. Bu yüzden arkadaşın girişimi sonuç verecektir. Zaten bu gibi durumlarda tüketici aleyhine karar veren bir heyet daha duyulmamıştır.

http://www.sendit.com/sendit/deliveries.info?q=deliveries1&queryType=2

For deliveries outside the UK we allow up to 30 days for delivery to account for any postal delays that we may not be aware of.

Araştırmadan konuşmayalım.

For deliveries outside the UK remember to add postage time (15 working days) to obtain a complete estimate of when you can expect your item to be delivered.

Haklısın araştırmadan konuşmamak lazım.

• valla allahtan kaza ile wow eu dan account upgrade yapmışım. naxx sartharion temizledim bile. hala dvd ortalıkta yok.

mesaj attim nabalim die sendite. muhtemelen şu akdar gün süre verin dicek. iyi hoş tamam.

ama üst mesajlarda geçen "first class mail" olmamış :p

quote:

quote:

Sendit uk içinde 10 gün, dışında 15 gün içinde kargonun ulaşacağını belirtiyor sipariş verirken. Sözleşmede 15 artı 38 yazsa bile sipariş sayfasındaki ifade yüzünden sorumluluk altındadır. Tüketiciyi yanıltıcı bilgi ve reklamdan daha büyük sorun yaşar. Bu yüzden arkadaşın girişimi sonuç verecektir. Zaten bu gibi durumlarda tüketici aleyhine karar veren bir heyet daha duyulmamıştır.

http://www.sendit.com/sendit/deliveries.info?q=deliveries1&queryType=2

For deliveries outside the UK we allow up to 30 days for delivery to account for any postal delays that we may not be aware of.

Araştırmadan konuşmayalım.

For deliveries outside the UK remember to add postage time (15 working days) to obtain a complete estimate of when you can expect your item to be delivered.

Haklısın araştırmadan konuşmamak lazım.

Arkadaşım yazının devamını okumuyor musun? Farklı yerlerde yazmıyor ki, aynı sayfa... Görmemek için kör olmak lazım.

Biraz İngilizce biliyorsanız orada ne demek istediklerini anlarsınız. Normal şartlar altında ürünün 15 iş günü içinde elinize ulaşmasını bekleyebilirsiniz, bu süre elimizde olmayan gecikmelerden dolayı (PTT'den dolayı) 30 güne kadar uzayabilir." diyor. Arkadaşın durumunda henüz 15 iş günü bile dolmamışken siz neden heyecan yapıyorsunuz anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristam -- 27 Kasım 2008; 7:45:57 >

• Bende tam olarak 2hafta önce senditten oyunu sipariş ettim (13Kasım) ve bugün ne oldu bizim paket nerde kaldı diye attığım mesajın karsılıgında paketin bir takım IT sorunları yuzunden yola cıkamadıgını henuz daha bugun gonderdiklerini soylediler. Ben ilk haftanın ardından deliler gibi posta kutusunu yoklarken adamlar daha paketi bile yollamamıs. Bundan once bir kaç sey daha almıstım makul 12-15gunde geliyordu ama bu sefer sendit bozguna ugrattı beni. Eger su andan itibaren alacak olanlar varsa yakınlardaki mediamartka bimekse bakmalarını tavsiye ederim 10-15milyon için rezil olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogen -- 27 Kasım 2008; 17:37:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rogen

Bende tam olarak 2hafta önce senditten oyunu sipariş ettim (13Kasım) ve bugün ne oldu bizim paket nerde kaldı diye attığım mesajın karsılıgında paketin bir takım IT sorunları yuzunden yola cıkamadıgını henuz daha bugun gonderdiklerini soylediler. Ben ilk haftanın ardından deliler gibi posta kutusunu yoklarken adamlar daha paketi bile yollamamıs. Bundan once bir kaç sey daha almıstım makul 12-15gunde geliyordu ama bu sefer sendit bozguna ugrattı beni. Eger su andan itibaren alacak olanlar varsa yakınlardaki mediamartka bimekse bakmalarını tavsiye ederim 10-15milyon için rezil olmayın.

Ben de aynı durumdayım. 24kasımda mail attım, siparisim nerede diye, bugun yola cıktı kusura bakmayın. Sanırım senin gonderin de şikayet ettiğin gün yola cıktı.

Hala oyunu eline ulasmayanlar varsa, senditle irtibat kursun, onların paketleri de KANAL ADALARI'nda bekliyor olabilir.

• @tristam ben İngilizce anlıyorum ama sen Türkçeden pek anlamıyorsun galiba. Önceki mesajımda dediğim 15 günlük süre ifadesinin bağlayıcı olduğuydu. Üstelik sipariş verirken sadece 15 günlük süreden bahsediliyor. Sitenin başka bir yerinde 30 gün yazmaları onları kurtarmaz, tüketiciyi yanıltıcı ifade var çünkü. Sırf haklı çıkmak uğruna ordan burdan alıntı yapmanızı, bu gereksiz gayretinizi anlamsız buluyorum. Arkadaş bastırırsa her türlü hakkını alacaktır, tartışmak bile gereksiz bunu. Dediğiniz olaylar cennet ülkemin satış sitelerinde geçerli.

@tristam ben İngilizce anlıyorum ama sen Türkçeden pek anlamıyorsun galiba. Önceki mesajımda dediğim 15 günlük süre ifadesinin bağlayıcı olduğuydu. Üstelik sipariş verirken sadece 15 günlük süreden bahsediliyor. Sitenin başka bir yerinde 30 gün yazmaları onları kurtarmaz, tüketiciyi yanıltıcı ifade var çünkü. Sırf haklı çıkmak uğruna ordan burdan alıntı yapmanızı, bu gereksiz gayretinizi anlamsız buluyorum. Arkadaş bastırırsa her türlü hakkını alacaktır, tartışmak bile gereksiz bunu. Dediğiniz olaylar cennet ülkemin satış sitelerinde geçerli.

"Ordan burdan alıntı" diye kastettiğinizin konuda bahsi geçen site olduğunun farkında mısınız? Duyan da alakasız bir yerden alıntı yaptım sanacak. Televizyon reklamlarında o ufacık, süratinden okunamayan altyazılar nasıl üreticileri kurtarıyorsa sitenin herhangi bir yerindeki 30 gün ifadesi de Sendit'i bal gibi kurtarır. Mantık aynı çünkü. Müşteri o ifadeyi "görmek" zorunda. Kaldı ki daha 15 iş günü bile olmamış, neyi nereye alıyorsunuz?

Çok istiyorsanız arkadaşın yerine gerekli yerlere siz şikayette bulunun da neler oluyormuş hep beraber öğrenelim.

Gerçi haklısınız, gereksiz gayret ediyorum. Karşımda anlamayacak birisi var çünkü.

Bu mesajı istediğiniz gibi yanıtlayabilirsiniz. Bir daha cevap vermeyeceğimden emin olun.

Konuyu açan arkadaş, umarım en kısa zamanda oyununa kavuşursun.

Hadi sağlıcakla.

• quote:

quote:

@tristam ben İngilizce anlıyorum ama sen Türkçeden pek anlamıyorsun galiba. Önceki mesajımda dediğim 15 günlük süre ifadesinin bağlayıcı olduğuydu. Üstelik sipariş verirken sadece 15 günlük süreden bahsediliyor. Sitenin başka bir yerinde 30 gün yazmaları onları kurtarmaz, tüketiciyi yanıltıcı ifade var çünkü. Sırf haklı çıkmak uğruna ordan burdan alıntı yapmanızı, bu gereksiz gayretinizi anlamsız buluyorum. Arkadaş bastırırsa her türlü hakkını alacaktır, tartışmak bile gereksiz bunu. Dediğiniz olaylar cennet ülkemin satış sitelerinde geçerli.

"Ordan burdan alıntı" diye kastettiğinizin konuda bahsi geçen site olduğunun farkında mısınız? Duyan da alakasız bir yerden alıntı yaptım sanacak. Televizyon reklamlarında o ufacık, süratinden okunamayan altyazılar nasıl üreticileri kurtarıyorsa sitenin herhangi bir yerindeki 30 gün ifadesi de Sendit'i bal gibi kurtarır. Mantık aynı çünkü. Müşteri o ifadeyi "görmek" zorunda. Kaldı ki daha 15 iş günü bile olmamış, neyi nereye alıyorsunuz?

Çok istiyorsanız arkadaşın yerine gerekli yerlere siz şikayette bulunun da neler oluyormuş hep beraber öğrenelim.

Gerçi haklısınız, gereksiz gayret ediyorum. Karşımda anlamayacak birisi var çünkü.

Bu mesajı istediğiniz gibi yanıtlayabilirsiniz. Bir daha cevap vermeyeceğimden emin olun.

Hadi sağlıcakla.

Son sözü söyler kaçarım diyorsunuz yani. Ne avrupadan haberiniz var, ne de burada geçerli tüketici haklarından. Arkadaş istese eline geçen paketi açılmadan geri gönderip, 'çok geç kaldı ben memnun kalmadım' diyerek bile para iadesi talep edebilir. Siz sayfalarına bakıp konuşuyorsunuz, bense defalarca bu tür alışverişler yapmış biri olarak konuşuyorum. Bilgi vermeye çalıştım ama sidik yarışına çevirdiniz nedense.

• quote:

Orjinalden alıntı: rogen

Bende tam olarak 2hafta önce senditten oyunu sipariş ettim (13Kasım) ve bugün ne oldu bizim paket nerde kaldı diye attığım mesajın karsılıgında paketin bir takım IT sorunları yuzunden yola cıkamadıgını henuz daha bugun gonderdiklerini soylediler. Ben ilk haftanın ardından deliler gibi posta kutusunu yoklarken adamlar daha paketi bile yollamamıs. Bundan once bir kaç sey daha almıstım makul 12-15gunde geliyordu ama bu sefer sendit bozguna ugrattı beni. Eger su andan itibaren alacak olanlar varsa yakınlardaki mediamartka bimekse bakmalarını tavsiye ederim 10-15milyon için rezil olmayın.

evet banada benzer bi cevap verdiler.

adresi tek satır halinde yazmışım güya 24ünde yola çıkarabilmişler o nedenle. beklemediğim bi yalan o zaman neden 11in ürün yola çıktı die mesaj geliyor?

ayrıca adres tek satır halindede deildi. kıvırma var biraz. eşşek caddesi, katır sokak,
    No5 daire3
    Sığır/Dana/Ankara şeklinde yazdım

• quote:

quote:

quote:

Hadi sağlıcakla.

Son sözü söyler kaçarım diyorsunuz yani. Ne avrupadan haberiniz var, ne de burada geçerli tüketici haklarından. Arkadaş istese eline geçen paketi açılmadan geri gönderip, 'çok geç kaldı ben memnun kalmadım' diyerek bile para iadesi talep edebilir. Siz sayfalarına bakıp konuşuyorsunuz, bense defalarca bu tür alışverişler yapmış biri olarak konuşuyorum. Bilgi vermeye çalıştım ama sidik yarışına çevirdiniz nedense.

Bizim turk insanimiz her ulkeyi kendi ulkesi gibi zannediyorda ondan..
    Iste bizim milletimizin sorunuda bence tam burda basliyor..
    Bilmeden bildigini zannedip bilmedigi seyle hareket etmeye calismak..

Tristan kardesim senin dedigin o kiytirik yazi ile birisi bana burda bisey satamaz..mademki oyle bir sey war tukecitiyi bilinclendirmek zorunda.Ben sozlesmede yazdiydim okusydin olayi sokmez...
    Eger ben bir sey satin alirda sozlesmedeki bir maddeyi gormedim dersem o sozlesmenin hukmu kalmaz..Cunku burda satan deil tuketen daima haklidir.
    Birakin artik eski kafaliligi.Sattim kurtuldum olayi burda sokmez..
    ULYSES isimli arkadasin yazdigi her seye katiliyorum.Cunku dogrulari yaziyor..
    tuketiciyi koruma diye bir sey war.ama tr de yasadiginiz icin bundan haberiniz oldugunu zaten zannetmiyorum.

Ustelik yukardaki diger arkadasin ornegindede eger ayin belli tarihinde bunu gonderdik deyip sonra ikinci mailde simdi gonderdik diorlarsa o firma burda olucak senin dedigin o sozlesmeyi firmaya YUTTURUP USTUNEDE SU ICIRIRLER...O firmaninda afedersin azina ederler..

Yukardaki arkadas hic birinizin yapmaya cesaret edemedigi seyi yapmaya calistigi icin ona destek olucaniza kostek oluyorsunuz.Yani sizin asla beceremediginiz seyi yapmaya calisiyor.HAKKINI ARAMAK..

Bizim insanimiz ne zaman at gozlugunu cikarip dunyaya normal bakmaya baslarsa ozaman ilerleme kaydedilir diye dusunuyorum...

www.northcotecomputers.com.au

• quote:

Orjinalden alıntı: Sirpence

quote:

quote:

quote:

Hadi sağlıcakla.

Bizim turk insanimiz her ulkeyi kendi ulkesi gibi zannediyorda ondan..
    Iste bizim milletimizin sorunuda bence tam burda basliyor..
    Bilmeden bildigini zannedip bilmedigi seyle hareket etmeye calismak..

Tristan kardesim senin dedigin o kiytirik yazi ile birisi bana burda bisey satamaz..mademki oyle bir sey war tukecitiyi bilinclendirmek zorunda.Ben sozlesmede yazdiydim okusydin olayi sokmez...
    Eger ben bir sey satin alirda sozlesmedeki bir maddeyi gormedim dersem o sozlesmenin hukmu kalmaz..Cunku burda satan deil tuketen daima haklidir.
    Birakin artik eski kafaliligi.Sattim kurtuldum olayi burda sokmez..
    ULYSES isimli arkadasin yazdigi her seye katiliyorum.Cunku dogrulari yaziyor..
    tuketiciyi koruma diye bir sey war.ama tr de yasadiginiz icin bundan haberiniz oldugunu zaten zannetmiyorum.

Ustelik yukardaki diger arkadasin ornegindede eger ayin belli tarihinde bunu gonderdik deyip sonra ikinci mailde simdi gonderdik diorlarsa o firma burda olucak senin dedigin o sozlesmeyi firmaya YUTTURUP USTUNEDE SU ICIRIRLER...O firmaninda afedersin azina ederler..

Yukardaki arkadas hic birinizin yapmaya cesaret edemedigi seyi yapmaya calistigi icin ona destek olucaniza kostek oluyorsunuz.Yani sizin asla beceremediginiz seyi yapmaya calisiyor.HAKKINI ARAMAK..

Bizim insanimiz ne zaman at gozlugunu cikarip dunyaya normal bakmaya baslarsa ozaman ilerleme kaydedilir diye dusunuyorum...

ULYSES,

Takip ediyorum her konuda yurt dışında yasadığını bir şekilde vurguluyorsun. Bu konuyuda oraya bağlayıp "ben daha doğru biliyorum " demeye getiriyorsun sanırım. Avrupa bilmek için Avrupada yaşamaya gerek yok.

Bende uzatmadan sadece fikrimi söyleyeceğim. Multinational bir şirkette çalışıyorum (eminim bir çok arkadasım öyledir), Global satış ve sözleşme politikalarımız vardır. Yani burası Türkiye burada böyle uygulama yapalım, orası İrlanda orada müşteriden tırsalım olmaz!

Resmi kurumlarla, serbest müşterilerle yapılan sözleşmeli satışlarda, ister elektronik olarak "accept" desin, ister imza atsın alıcı her satırı okuduğunu ve kabul ettiğini onaylar. Dünyanın her yerinde böyledir. "Vay benim elime geç geldi, vay ben keyfe keder memnun değilim, vay ben küçük yazmışlar görmedim" dediğin zaman %95 "hosgeldin" derler sana.

Ha desen ki "x şirketi i biliyorum, müşteri memnuniyeti çok önemlidir onlar için, hukuken hiçbir sorumlulukları yok ama yine de yardımcı olabilirler" o zaman eyvallah. Bu tarzda hizmet veren şirketler de vardır ama asla ve asla -sözleşme ihlali yoksa- mecbur değillerdir.

Sirpence;

Senin yazılanları okuduğundan bile emin değilim.
    Yaşın kaç bilmiyorum ama "Bizim Türk Milleti..." kompleksini terketmen için umarım geç değildir.

• quote:

Sirpence;

Senin yazılanları okuduğundan bile emin değilim.
    Yaşın kaç bilmiyorum ama "Bizim Türk Milleti..." kompleksini terketmen için umarım geç değildir

Tawsiyen icin saol ama once tawsiye wermek icin senin YAS KOMPLEKSINDEN KURTULUP GUYAAA BIZE ABILIK ETME KOMPLEKSINDEN kurtulman gerekiyor gibi geldi bana...

On yargili insanlardan nefret eder we daimada uzak durum.Bu nedenle yoluna kardesim..
    Sen senin yasindakilerle tartisirsan senin icin daha hayirli olur...

www.northcotecomputers.com.au
  • @Camu Her konuda yurt dışında yaşadığımı nasıl vurgulamışım? Tuhaf çünkü yurt dışında yaşamıyorum. İş sebebiyle gidip geliyorum bazen. Nasıl böyle bir sonuca varmışsın anlamadım. İkincisi bahsettiğin gibi çok uluslu (multinational yazmak daha havalı olmuyor kusura bakma) işler yapan bir firmadayım ben de. Ancak senin karıştırdığın nokta şirketler hukukuyla basit tüketici hakları arasındaki fark. Şirketlerin sözleşmeleri inceleyen uzmanları, avukatları vardır. Ben bu maddeyi görmedim deme hakları yoktur. Ama tüketici için durum böyle değildir, zaten bu yüzden tüketici hakları her konuda tüketiciyi koruyacak şekilde, hatta abartı seviyesinde taraflı belirlenmiştir. Bilgi verme ve destek olma amaçlı mesajları nasıl bir ego yarışına çeviriyorsunuz anlamış değilim. Her konuda haklı çıkmak gibi bir gayretim yok, haklı olabileceğim mesajlar yazarım ve bilmiyorsam susarım zaten. Benim bahçe bitkileriyle ilgili bilgiçlik taslayan bir mesajımı göremezsiniz bu forumlarda. Mesleğimle, hayatımla, ilgi alanlarımla ilgili konularda, karakterim öyledir, dibine inene kadar araştırırım ve bildiklerimi insanlarla paylaşmaya çalışırım. 32 yaşında bir makine mühendisiyim bu arada, eminim çoğu arkadaşınız öyledir zaten.

• beyler internetten oyun sipariş edicem ve sendit i düşünüyorum yaşadığınız bu tecrübelerden sonra sendit'i tavsiye edermisinz?

Orjinalden alıntı: glazer

beyler internetten oyun sipariş edicem ve sendit i düşünüyorum yaşadığınız bu tecrübelerden sonra sendit'i tavsiye edermisinz?

hayır..
  • Arkadaşlar bu kadar tartışılıyor. Sanırım genel olarak sorun senditin iyi bir firma olup olmadığı, yanlışsam düzeltin. Ben bu alışverişimde şunu anladım ki, sendit tüketici haklarına uyan bir firma değil. Benim başıma gelenleri yukarıda yazdım yinede yeni gelişmelerle yazayım.

13 Kasımda oyunu sipariş ettim, aradan 2hafta geçti paketin akıbetini sorduğumda kargoya "IT" problemleri yüzünden çıkaramadıklarını daha sordugum an verdiklerini söylüyorlar. Bence tamamiyle paketin gönderilmesi unutuldu ya da ellerindeki stokta böyle bir oyun mevcut değildi sadece müşteriyi geri çevirmemek babında beklettiler. Müşteri ne zaman yüklense soracak olsa pahalıda olsa bir tedarikçiden getirip 2dakikada yolladılar. Böyle düşünmeye iten sebep ise beni bir çok kişiye aynı cevabı vermeleri. Neyse, ben bu cevabı aldıktan tam 5 dakika sonra bir mesaj atıp kargoyu yollamamalarını çünkü artık bir önemi kalmadığını siparişimi iptal etmelerini istedim. Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği doğruysada şayet gelirse bir gün elime senditten bu paket geri iade edeceğim. Evet söylediğim gibi 5dakika sonra mesaj attım ve mesaj attığınız sayfayı kullananlar bilir müşteri hizmetleri en geç 24saat içerisinde size dönecek denir. Haftanın ortası olması halinde bugün cumartesi aradan 50+ saat geçti hala ses seda yok. Bir şekilde ellerine geçen ilk expansionu paketleyip kakalamaya calısacaklar simdide. Belki adamlar yolladık fakat xmas yüzünden gecikmeye sekteye uğrayacak 10-15gün gecikecek deyipte cevabı verebilirlerdi fakat ben yine etik bulmuyorum, alışverişi yaptığın günün ertesi kredi kartından para çekip tam 2kere maille size bu paketi gonderdiğimizi onaylıyoruz şeklinde mail atıp aradan 15gün geçincede pardon yollamamışız demeleri senditi bitirdi benim için. Sanmıyorum daha bir çöp alayım, kimselerede tavsiye etmiyorum.

• Senditten normal zamanlarda aldığım normal oyunlardan hiçbir problem yaşamamıştım. Galiba bu wotlk ve noel arefesi sebepleriyle alakalı bir durum. Yine de bu bahaneler işi ellerine yüzlerine bulaştırdıkları gerçeğini değiştirmiyor.

bahsettiğim tüm girişimleri ingilteredeki arkadaşım sayesinde hızlı bir şekilde gerçekleştirdim. (o da çok sağolsun)

Sonuç olarak oyunu bana "yıldırım hızı ile" tekrardan yolladılar. oyun şuan elimde. (herşeyle thehut.com ilgilendi)
    Arkasından bir ton özür...

çingenelik yapıp ekstra indirim istemeyi düşünüyorum (compensation hesabı)

Ewet bekledim... çokta uğraştım... ama oyunu 45YTL den almış oldum... oyun çıkmadan önce "ben bu oyuna 50YTL den fazla vermem diye yemin etmiştim"

care@sendit.com

sorunlarınızı düzgün ve açık bir dille burdanda yazın... yararı oluyor...

ayrıca bu müşteri hizmetlerinde çalışanların müdürünün adı Zoe Collar...

Önemli bilgiler verdim size bundan sonraki alışverişlerde kullanırsınız.
  • Benim sorularıma bile cevap vermeyen costumer service bakalım care@sendit.com da da karşıma cıkacak mı. Ben gerçekten iptal olmasını istiyorum çünkü düşünsenize önümüzde onların xmasi var paket oradan cıkacak sonra türkiyede bizim bayramımıza takılacak, yani 15-20 gunde gelecek paket 30günde gelecek. Ben bir an önce alayım takılmasın bir şeye derken, acele işte değil şeytan niye karıştı anlamadım, bakalım pek umudum yok ama cevap gelirse paylaşırım burada.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.