Şimdi Ara

Sen Olsan Ne Yapardın ? - TRT 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Sen Olsan Ne Yapardın ? - TRT 1

Türk Ekranlarında Yeni Bir Format; Sinema ve tiyatro Sanatçısı Altan Erkekli’nin sunuculuğunu yaptığı yeni programı “Sen Olsan Ne Yapardın?”“Ne zaman Kimsenin Sizi İzlemediğini Düşünseniz, Biz oradayız”İhtiyaç halinde birine yardım elini mi uzatır, yoksa yolunuza devam mı edersiniz? Duygusal anlar, hareketler ve sıra dışı olaylar karşısında nasıl tepki verirsiniz? İhtiyaç sahibine destek mi olursunuz yoksa onu görmemiş gibi mi davranırsınız? Duyguları sorgulayan, kaybolan değerleri tekrar hatırlatan yepyeni program “Sen Olsan Ne Yapardın” usta sanatçı Altan Erkekli’nin sunumu ile her Pazar TRT ekranlarında… Amerika’da 7 sezondur yayın hayatına devam eden The Walt DİSNEY Company’e ait Lincoln Square Productions ortak yapımı “What Would You Do?” formatını Türkiye uyarlayıcısı DIŞ Yapım, “Sen Olsan Ne Yapardın” ile her hafta can alıcı konuları ve yeni kahramanları ile ekrana gelerek, toplum içinde kaybolmaya yüz tutan değerlere ışık tutuyor. Dört bir tarafı gizli robot kameralarla çevrili mekanlarda profesyonel oyuncular eşliğinde gerçekleşen çekimlerde her bölümde farklı olaylar işleniyor. İnsani duyguların ön plana çıktığı, Türk insanının değişen koşullara inat yardıma muhtaç insanlara el uzatmaktan vazgeçmediğini gösteren program “Sen Olsan Ne Yapardın?” her hafta pazar günleri TRT1’de…

Bölüm Tanıtımları

Yardım edenlerde oyunculuk işimi bilemicem(öyle olduğunu düşünmüyorum) çok güzel bir uygulama. En kötü ihtimalle bile insanlara iyi bir mesaj veriyor sonuçta.Sokağa çıkıp herkeze yardım edesim geldi. Böyle programları daha çok görmek dileğiyle.

Not : Önceki bölümleri internetten bulamayanlar özelden link atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SendqrenS -- 19 Ocak 2015; 19:56:44 >

• Olmamış program, bir kere yardım etmeyenleri göstermiyorlar veya ilgiliymiş gibi gösteriyorlar, market hariç diğer mekanlar taban kısımın gitmekte zorlanacağı yerler, kafe çekimlerinde hep durumu iyi olanlar var, konu hep acındırma üzerine.

Programın orjinalinde yardım etmeyenler sansürlenmeden gösteriliyor, ırkçılık eşcinsel evliliği gibi hassas konular işleniyor, siyah kız beyaz çocuk sevgili oluyor babası izin vermiyor ve destekleyenler çıkıyor hoş olmayan ifadeler söylüyorlar, kamera arkasındaki siyah çalışanın gözleri doluyor, evsiz kafeye gittiğinde umursamayanlar oluyor, büyük tartışmalar çıkıyor sansürlemiyorlar, ayrıca mekanlar en alt tabakanın gittiği yerler ve farklı şehirlerde çekim yapılıyor, bizde market çekimini bimde yapacaksın, kafeyi daha mahalle aralarında bulacaksın, kürt sorununa değineceksin, konu hassas vs demeyin onlarda da konu hassas, bizdeki program insanımız çok iyi dayanışma halindeyiz ve alt yazıyla hükümet propagandasından ibaret.

Öveceğim tek yanı tiyatro oyuncuları için fırsat olması, tanındıktan sonra umarım yeteneksiz dolu dizi sektöründe yer alırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk bölümünü izledim market bölümünde ilk kadın gerçekten iyi oynamış bildiğiniz halde yine üzülüyorsunuz. White Devil'in eleştirisi yanlış yardım etmeyenleri yayınlamamalarıda vatandaşların kurgu olmadığını gösterir yani amerikadakiler kurguki yayınlıyorlar kurgu olmasa kim izin verir kendisini kötüleyecek bir yayına. Yorumundan da ilk bölümü sadece izlediğini anlıyorum sadece. Kafe bölümüde normal bir kafe o kadar lüks değil çoğu kafe böyle ve lüks olup olmaması farketmez zengin olup yardım etmeyende olur fakir olup yardım edende. Ama kafe bölümündeki kurgu biraz zayıf kalmış yardım eden adam daha kötü tipli biri seçilebilirdi ve yine kafedeki ikinci oyuncu kız yardıma muhtaç görüntüsü yoktu kafada gözlükler giyimi falan.

Birde bu yardımları yapmayanlar kısmına gelirsek bu oyunculukları sokaklarda kötü niyetli yapanlar yıllardır var o yüzden insan emin olamıyor. Misal geçen yıllarda gazetede boyacı sandığı kırılmış ağlayan numarası yapan çocuk vardı , nişantaşında bende rastladım aynı vaziyeti almış, haber aklıma gelince geçip gittim yanından. Sonra çingene kızlar vardı bir aralar istiklalde sözde okul arkadaşlarına yardım diye rozet satıyorlardı. Sonra yine şöyle tiyatroya rastladım güya uzak bir şehirden gelmişler paraları yetmemiş dönemeyen ana kız rolü, yüzlerinden çingene oldukları anlaşılmasa kanardım buna. Yani bu marketteki kadın kötü niyetli dolandırıcıda olabilirdi ve her marketten böyle alışveriş yapsa istanbulda bayağı para kazanabilir. Yani yardım etmeyenleride anlayabilirim. Ama ben bazılarına yardım ediyorum mesela çocuk doğudan gelmiş numara yaptığı belli abi dışarda kaldım karnım aç diyor işte halinden numara yaptığı belli ama %1 bile ihtimal varsa bile yinede şöyle bir yöntem izleyin bu durumda benim yaptığım gibi para vermek yerine götürün lokantaya karnını doyurun gelmezse istemezse o zaman dolandırıcıdır vermeyin.

O marketteki kadının yaptığı olayı dolandırıcılıkta kullanacak olanlara karşıda yardımı yaptıktan sonra çevrede tanıyan varmı diye soruşturursun. Gerçekten yardıma ihtiyacı varsa böylece daha fazla yardımda yapabilirsin sadece 3 kuruş yardım yapmak yerine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dayı, bu ne ya?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.