Şimdi Ara

Sempron64 & Athlon64 Farka değermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben kafeye bilgisayar alıcam ama sempron 64 mü yokas athlon 64 mü alsam kara kara düşünüyorum. Sempron alanlar sistemin mükemmelliğinden bahsedip duruyor. Bide 64 bit sonuçta.
    Sizce hangisini almam iyi olur.

Bide asıl sorunum hem sempronu hemde athlon64 ü destekliyen bi kart varmıdır. O zmana gider sempron alırım, ilerdede athlon ile yükseltme yapabilirim diye düşünüyorum.

Anakartı iyi bi şey almak istiyorum, öncelikle Nforce4 ultra olmalı Gbit ve SataI ve pci-e deoldumu tamamdır. Bu isteklerimin hepsini karşılayabilecek bi kart biliyomusunuz?

sempron64&athlon64 olayı için fikirleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Em_tech -- 25 Ekim 2005, 17:40:04 >

• sempron 64'ler sadece soket 754 platformu için var. soket 754 boardların içinde de nf4 ultra çipsetli board yok sanırım.

pci-e özellikli şöyle bir model var, iyimidir kötümüdür bilemem.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1563
    MSI - K8N NEO3-F
  • Dostum bende oyle biliyodum ama belik eksik biliyorumdur diye bi sorıym dedim,saolasın
  • hem socket 754 (sempron) hem de socket 939(athlon) iceren mainboard var. JetWay GTDual-STD-G Socket 754 and 939 Nvidia nForce4 MCP ATX AMD Motherboard - Retail

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813153035

bu linkten inceleyebilirsiniz.
  • Saol dostum bi nceliym
  • sempronlarında s939 olanları cıkacak ama palermo cekirdekli venice winchesterdan kırpılmıs l2=256 ama 64 bit destegi yok malesef
  • epox un soket 754 nf4 anakartları var

http://www.epoxtr.com/anakart/ep-8npaj.asp bu nf4(mavi bilgisayarda var)
    http://www.epoxtr.com/anakart/ep-8npa_sli.asp bu da nf4 sli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd 64 3500 S939 Venice o/c
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

sempronlarında s939 olanları cıkacak ama palermo cekirdekli venice winchesterdan kırpılmıs l2=256 ama 64 bit destegi yok malesef

ben bu işlemcileri bekliyorum mesela 64bit desteği nasıl yok orasını anlamadım madem yok 64 bit sempron 3000+ leri niye test ettiler bu adamlar
  • athlon destekli b ianakart al. bios update ile sempronda sorunsuız çalışıyor..
  • İşte isdetiğim cevap yaw, Saol dostum. Ama kesin oluyor değilmi, bi sakata gelmiyelim. Tabii benim kastetdiğim 939 olan olan anakartlar, bu anakartlarla bios update ile sempron kullnabiliyoz dimi?

quote:

Orjinalden alıntı: cesspool

athlon destekli b ianakart al. bios update ile sempronda sorunsuız çalışıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

sempronlarında s939 olanları cıkacak ama palermo cekirdekli venice winchesterdan kırpılmıs l2=256 ama 64 bit destegi yok malesef

ben bu işlemcileri bekliyorum mesela 64bit desteği nasıl yok orasını anlamadım madem yok 64 bit sempron 3000+ leri niye test ettiler bu adamlar

aslında haklısın aynı sitede palermo cekirdekli 754 sempronlar icinde 64bit destegi olmadıgı soyleniordu 939 sempron icin olmaması banada sacma gelior olması daha mantıklı

• Had, rkadaşlar b, şeyler söyleyin , memnun değilmisiniz işlemcilerinizden, fark veripte Athlon 64 bit almam dahmı iyi olur, ne dersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Em_tech

İşte isdetiğim cevap yaw, Saol dostum. Ama kesin oluyor değilmi, bi sakata gelmiyelim. Tabii benim kastetdiğim 939 olan olan anakartlar, bu anakartlarla bios update ile sempron kullnabiliyoz dimi?

quote:

quote:

39

4 anakart sattım çünkü bu şekilde. sorun yok. asus k8v x ve gigabyte k8ns diğerlerindede oluyodur kesinlikle..

• far eder dostum dunyalar kadar
  • maximum senin gibi ezik yitikleri neden forumdan atmıyolar anlamıyorum. (bunun sebebi gelen bir pm dir arkadaşlar, sen satanistmisin lan.. diye argo bi mesaj) burda teşhir etmek istedim..
  • gerçekten yitikmiş. YUH ABi
  • Bencede anlamadan dinlemeden böyle bi PM cahil işi olmuş.

Neyse konumuza dönersek,
    ne dersiniz sizce sempron64 iyimidir yoksa athlon 64 fiyat farkını tabiiki kapatır mı diyorsunuz? Bide yorumunuzu benim bu sistemden 10-15 tane alacağımı düşünürek yapın, yani 1 tanesi için fark 40$ sa 10 tane alınca fark oluyor 400$. Ne dersiniz Sempron64 mü, athlon64 mü?

Bu sistemleri hiç kullanmadım onun için bizzat bu PC leri kullanmış ve deneyimli kişilerden yardım bekliyorum. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
  • Hadi arkadaşlar yaw, yokmu bu işlemci konusunda bilgili kimse. Bi soru daha sorıym bari. Yaw nedir bu athlon 64 3000 venice in normal athlon 64 e göre avantajı? Bilen varmıdır inşallah?
  • socket939 anakarta nasıl sempron s754 takacaksınız bios update ile anlamadım? ikisi farklı soket yahu..

quote:

Orjinalden alıntı: Em_tech

İşte isdetiğim cevap yaw, Saol dostum. Ama kesin oluyor değilmi, bi sakata gelmiyelim. Tabii benim kastetdiğim 939 olan olan anakartlar, bu anakartlarla bios update ile sempron kullnabiliyoz dimi?

quote:

• soket 754 de en iyisi Asus K8N4E DELUXE anakartıdır.@Java test etmiştiBen de zamanında araştırmıştım.Overclockda en iyisi odur.Firewire da var.100usd
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.