Şimdi Ara

SEMPRON64 2430mhz 270fsb(default volt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler benim anakart WINFAST NFORCE4 K8A-AB ..... işlemci sempron64 3000+ , şuan 2GHZ de sorunsuz..... ama 225 fsb yi geçemiyorum...
    bunun nedeni ram yada cpu değil , kullandığım ram ler önceki mobo da 245fsb açıyordu .. işlemcide 2.4 e çıkıyordu......

ama ne yaptıysam anakart yüzünden heralde, 225 fsb yi bir türlü geçemedim......226 da açmıyor

anakartın özel X-BIOS bölümünde anakart çipsetine voltaj verilebiliyor..acaba bu işe yarar mı , deneyen var mı?çipset nvidia nf4

EDİT ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

CLOCKGEN SAYESİNDE ;

SEMPRON64    2430mhz   270fsb(default volt)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybera -- 29 Aralık 2005 22:50:23 >

• epox lardada çipsets voltaj verme olayı var ama bence hiçbir mantığı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: maybera

beyler benim anakart WINFAST NFORCE4 K8A-AB ..... işlemci sempron64 3000+ , şuan 2GHZ de sorunsuz..... ama 225 fsb yi geçemiyorum...
    bunun nedeni ram yada cpu değil , kullandığım ram ler önceki mobo da 245fsb açıyordu .. işlemcide 2.4 e çıkıyordu......

ama ne yaptıysam anakart yüzünden heralde, 225 fsb yi bir türlü geçemedim......226 da açmıyor

anakartın özel X-BIOS bölümünde anakart çipsetine voltaj verilebiliyor..acaba bu işe yarar mı , deneyen var mı?çipset nvidia nf4

chipset e voltaj ancak chipset in sınırlarını zorladıgın vakit gerekir..nforce4 için 300fsb bişey değildir ki sen 220li lerden bahsediyorsun..bence gerek yok..ankartın ayarlarını gözden geçir,netten araştır bitakım trick vs olabilir..olmazsa da takozdur o anakart..

• dostum bu trick nedir acaba ufak bir bilgi daha saol....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hey

quote:

Orjinalden alıntı: maybera

beyler benim anakart WINFAST NFORCE4 K8A-AB ..... işlemci sempron64 3000+ , şuan 2GHZ de sorunsuz..... ama 225 fsb yi geçemiyorum...

chipset e voltaj ancak chipset in sınırlarını zorladıgın vakit gerekir..nforce4 için 300fsb bişey değildir ki sen 220li lerden bahsediyorsun..bence gerek yok..ankartın ayarlarını gözden geçir,netten araştır bitakım trick vs olabilir..olmazsa da takozdur o anakart..

evet kardeş trick nedir , nasıl araştırırım?

ya birde bu kadar takoz mobo olabilirmiki , 225 fsb en fazla yani..?

• ya beyler ilginçtir yabancı bir sitede bu mobo yu incelemişler.... sempron 3300+ ile 275fsb ye çıkmışlar ..... bn niye çıkamıyorum acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 overclock..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • trick olayı dedigim..mesela benm msi ın ilginç ayarları var onları yapmazsan stabilite yi saglayamıyosun..ne bilim mesela ben denemededim ama 3-4 ram slotlarında stabil olmuyomuş benmkinde..sonra sata ların 1-2 slotları sabitlenmiyor onun için 1-2yi kullanmak zorundasın overlclock için..bu ve bunlar gibi anakart a özel yapman gerekn şeyler olabilir demk istedim..
  • 3000 yerine 2800 alınması daha mantıklı sanki 128 yerine 256kb level 2 cachei :)

ayrıca önce bi HT nin çarpanını düşür hiç bahsetmemişsin bundan düşürmemiş olabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcAN the teKMe -- 29 Aralık 2005 23:04:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

3000 yerine 2800 alınması daha mantıklı sanki 128 yerine 256kb level 2 cachei :)

ayrıca önce bi HT nin çarpanını düşür hiç bahsetmemişsin bundan düşürmemiş olabilir misin?

yok kardeş ht ile alakası yok..denemiştim zaten.....

ya bıos tan çıkmayan işlemci clockgen le nasıl çıkar ya
  • Dostum ben sempron64 2500'ü 2490 mhz!e kadar çıkarmısdım!
    Sempron64 2500 ler Palermoların kralı bence!
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Dostum ben sempron64 2500'ü 2490 mhz!e kadar çıkarmısdım!
    Sempron64 2500 ler Palermoların kralı bence!

iyi yapmışsın da sorun işlemcinin çıkması değil....

bıos tan 225fsb nin üzerinde pc nin açılmaması.......
  • Elindeki anakart sanırım takoz biraz

Epox 8NPA7I kullanıyorum
    Buda NF4 bir anakart
    ve Sempron64 2800+
    300 Fsb yi chipset voltage a falan hiç değmeden günlük kullanıyorum
    Ancak 320-330 civarları sanırım chipset voltaj istiyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.