Şimdi Ara

Semih vb. Türk transferleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda çok fazla görüyorum Semih niye geldi vb. konuları. Arkadaşlar bende hastası değilim Semih, Ahmet, Muğdat vb. transferlerin. Fakat anlamanız gereken bir konu var. 14 yabancı hakkımız var. Maç kadrosuna da 12 yabancı sokabiliyoruz. Bunun sorununu çok net bir şekilde ligin son 2 haftası gördük. İlk 11'imiz full yabancı olduğunda Ndiaye ve Mitroglou'yu maç kadrosuna alamadık. İkisinin toplam maaş yükü 5 milyon euro civarı. Kendilerinden faydalanamadık bile. Ligde değil 6, 14 yabancı sınırı olsa bile Türk oyunculara mecburuz.

    Semih üzerinden gidersek devre arası en maliyetsiz yapabileceğimiz transferdi. Beleşe kiraladık sadece maaşını ödedik. Kabul ediyorum maaşı çok yüksek. Ama onun yerine Kaan Ayhan, Ertuğrul Ersoy yada Sadık'a milyon euro bonservisler mi saçsaydık? Özellikle sattığın kadar al uygulaması varken bonservis hakkımızı kabiliyetsiz Türklere harcamak Semih'e 1.5 milyon euro maaş vermekten çok daha mantıksız. Semih kesinlikle Galatasaray seviyesinde bir oyuncu değil ve aldığı maaş da çok yüksek. Fakat devre arasında bonservis hakkımızı doldurmadan yapabileceğimiz en mantıklı hamleydi.

    Aynı durum şuan konuşulan Adem Büyük ve Yusuf Erdoğan gibi transferlerde de geçerli. İkisini beleşe almak varken gidip Cenk Tosun'a yada Sivasspor'dan Emre Kılınç'a milyon eurolar mı saçalım? Tabii ki boştaki Türkleri bonservis ödemeden ve sattığın kadar al uygulamasına takılmadan takımımıza katıp bonservis hakkımızı ilk 11 oyuncularımıza kullanmalıyız. Gomis faciasını çabuk unuttuk herhalde. Emre Akbaba'ya verilen 4 milyon euro yüzünden FFP sınırına takıldık ve Gomis'in yerini dolduramadık. Şuan konuşulan Banega transferi maliyetli bir transfer olacak. Yedekte duracak Türk birine 2-3 milyon euro harcarsak ve Banega'ya yada forvet transferine paramız kalmazsa sonuçları çok daha ağır olur.

    Sonuç olarak bu oyuncular kesinlikle Galatasaray kalitesinde değil ama sattığın kadar al varken yedek Türklere bonservis harcamak çok saçma. Ortalığı karıştırmadan mantıklı düşünmemiz lazım. Bu ülkede yabancı sınırı olduğu sürece yani kadromuzda Türk futbolcu bulundurmak zorunda olduğumuz sürece bu maaşlar düşmez. Mecburen birkaç oyuncuya yüksek maaş vereceğiz. Bunun için yönetimi suçlamak yanlış. Bunun sorumlusu TFF'dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 24 Haziran 2019; 18:25:0 >







  • Anlatamazsın, özellikle ülkemiz futbolunu fm kafasında ele alıp her şeyin kağıt üstünde gözüktüğü gibi görenlere asla :)

    Bizim taraftar istiyor ki 21 kişilik kadronun hepsi 11 seviyesinde olsun, hem ucuz hem genç hem potansiyelli olsun istiyorlar, üstelik sattığın kadar al saçmalığı varken isteniyor bunlar...

    Örneğin; sabah akşam sosyal medyada Diagne gömülüyor, gitsin deniliyor ve futbolcunun hesaplarından tutun bütün sosyal medyada adama edilmeyen hakaret kalmıyor. Haliyle bizim basında bunu dile getiriyor, bu durumdaki futbolcuyu transfer eden takım/menajer yüksek rakamlara mı çıkar ? yoksa fiyatı düşürmeye mi çalışır ? Araplar biraz bekleyip son günlere bıraksa belki yarı fiyatlara düşecek durumdayız, fakat bizim aslan parçaları sosyal medyada Diagne gömüyor her dakika satılsın muhabbeti ediliyor. Ligde 30 gol atan adama hayal kırıklığı damgası vuruluyor :) Tamam bize uymuyor olabilir, bizi taşıyacak adamda olmayabilir fakat hayal kırıklığı yada kötü futbolcu değildir. Hayal kırıklığı Slimani, Soldado performansına diyebilirsiniz.

    Gerçi bu profildeki aktif kullanıcıların yaş ortalaması 10 ile 15 arasında olduğunu düşünüyorum. Fakat hepsi kopyala yapıştır yorum yaptığı için bomboş bir ses çıkıyor.

    Vedat Muriqi hakkında ağır eleştiriler getirenler var, arkadaş Fatih Terim istiyorsa bir bildiği vardır da bunu bi öğrenemedik, tabi hepsi büyük katkı verecek diye bir şey yok fakat adama da doğru düzgün saygı duymayı öğrenemedi taraftar...Vedat'ı canlı stadyumda da izledim, normal maçlarını da çok izledim. Bu adam müthiş bir alternatif olur, enerjisi bitmiyor, mücadele gücü yüksek, son senelerde top tekniği çok iyi noktada...Bakın hatta bir tık ileri gidiyorum, bu adam bir noktada 11'e kapak atabilir.

    Ancak taraftar istiyor ki, yedekte Falcao, 11'de Drogba ve üçüncü forvet hernandez olsun :) Sorsan Terim'de ister fakat bazı gerçekleri görmezden gelirse ister.

    Terim geldiğinden bu yana maaş konusunda ve imza parası konusunda çok titiz hareket ediyorlar, hele transferler konusunda ilerisini de düşünüyorlar. O sebeple kafam çok rahat, Terim ve ekibi bu işi halleder diyorum.




  • Daha ilk onbir de belli başlı eksiklikler varken yedekte oturacak oyuncuya milyon eurolar bağlamak ahmakliktir.ha iyi bir yedek santfofor ve Muslera'nın artık yaşlandığını düşünerek yerine gelecek vaad eden bir kaleci olabilir.acikcasi ben sadece Türk diye futbolcuya çok yüksek para vermek zorunda kalınmasına karşıyım.her oyuncu yeteneğine ve becerisine göre maaş alır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • semih yerine floryaya gidip antreman yapan (yaş sınırı yoksa) u14 ten birini koysa daha mantıklı iş yapılmış olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    semih yerine floryaya gidip antreman yapan (yaş sınırı yoksa) u14 ten birini koysa daha mantıklı iş yapılmış olurdu.
    Orada katılıyorum sana. Ama o konuda da Fatih Terim'e güveniyorum. Ozan yada Yunus gibi şuan A takım seviyesinde oyuncu yok herhalde. Olsa hemen çıkarırlardı A takıma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.