Şimdi Ara

şemalardan pcb hazırlamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta yazdığım gibi elimde bir sürü şema var ama ben pcb olarak hazırlayamıyorum. Pcb si hazırlanmış devreleri birleşitrebiliyorum ama hazırlamaya gelice bir şey çıkmıyor ortaya,bi sürü programı kurudm ares isis eagle diy layout creator vs.. ama işin mantığını anlamadığm içi yapamıyorum. Ayrıca breadboard da devre denemeyi de bilmiyorum bunlar için istanbulda hobi kursları ve ya sanal ortamda pdf dökümanları videolar bloglar vs var mı ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=96266
    şu kitabı al. fiyatı 10 tl civarıydı en son. gayet güzel anlatımları var ares ve isis ile ilgili. onun dışında pratik bilgiler olarak sormak istediğin bişeyler olursa, şunu nasıl yapacaz diye sormak istersen burdan sor. bilenler yardımcı olmaya çalışır.

breadboard kullanımı için de, "mavi kitaplar" serisinin "atelye ve labaratuar" kitabını alabilirsin. ama sadece breadboard için ise koca kitabı almana değmez tabi. internette video filan bulabilirsin anlatım için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=96266
    şu kitabı al. fiyatı 10 tl civarıydı en son. gayet güzel anlatımları var ares ve isis ile ilgili. onun dışında pratik bilgiler olarak sormak istediğin bişeyler olursa, şunu nasıl yapacaz diye sormak istersen burdan sor. bilenler yardımcı olmaya çalışır.

breadboard kullanımı için de, "mavi kitaplar" serisinin "atelye ve labaratuar" kitabını alabilirsin. ama sadece breadboard için ise koca kitabı almana değmez tabi. internette video filan bulabilirsin anlatım için.

çok teşekkür ederim

• Yadahttp://www.youtube.com/watch?v=B4nBWdp0YD0 bunun gibi youtubeden bir kaç çizim örneklerine bak okullarda yada benim bildiğim bu işin usta programı proteusdur.ares,isis. çoğu elektronikçi bunu kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0p!uM

Yadahttp://www.youtube.com/watch?v=B4nBWdp0YD0 bunun gibi youtubeden bir kaç çizim örneklerine bak okullarda yada benim bildiğim bu işin usta programı proteusdur.ares,isis. çoğu elektronikçi bunu kullanıyor.

proteus yükledim ama devreyi sağlıklı çizmek sıkıntı bende. Galiba şema okumayı iyice öğrenmem lazım. Mesela bir şema indiriyorum tek parça değil bi yerde ufak devreler falan var onları birleştirmek sıkıntı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abakuzam

Başlıkta yazdığım gibi elimde bir sürü şema var ama ben pcb olarak hazırlayamıyorum. Pcb si hazırlanmış devreleri birleşitrebiliyorum ama iş hazırlamaya gelice bir şey çıkmıyor ortaya,bi sürü programı kurudm ares isis eagle diy layout creator vs.. ama işin mantığını anlamadığm içi yapamıyorum. Ayrıca breadboard da devre denemeyi de bilmiyorum bunlar için istanbulda hobi kursları ve ya sanal ortamda pdf dökümanları videolar bloglar vs var mı ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

bende biraz araştırdım elektronikle ilgili pek bilgim olmamasına ramen DİPTRACE diye bi program indirdim 1-2 gün karıştırdım kurcaladım sanırım şimdi öğrendim(az-çok)kafamdaki ilk şemalarıda hayata geçirdim sanırım sizde boyle bir şey istiyorsunuz
    örn:

• quote:

Orijinalden alıntı: aagökhan

quote:

Başlıkta yazdığım gibi elimde bir sürü şema var ama ben pcb olarak hazırlayamıyorum. Pcb si hazırlanmış devreleri birleşitrebiliyorum ama iş hazırlamaya gelice bir şey çıkmıyor ortaya,bi sürü programı kurudm ares isis eagle diy layout creator vs.. ama işin mantığını anlamadığm içi yapamıyorum. Ayrıca breadboard da devre denemeyi de bilmiyorum bunlar için istanbulda hobi kursları ve ya sanal ortamda pdf dökümanları videolar bloglar vs var mı ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

bende biraz araştırdım elektronikle ilgili pek bilgim olmamasına ramen DİPTRACE diye bi program indirdim 1-2 gün karıştırdım kurcaladım sanırım şimdi öğrendim(az-çok)kafamdaki ilk şemalarıda hayata geçirdim sanırım sizde boyle bir şey istiyorsunuz
    örn:

Bu şekilde çıkartırsanız ortadaki entegreleri soğutmanız çok zor olur çizimlerinizi bunlara dikkat ederek yapmanızı öneririm ama genel anlamda deneme amaçlı da olsa güzel olmuş. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

quote:

Orijinalden alıntı: aagökhan

quote:

örn:

Bu şekilde çıkartırsanız ortadaki entegreleri soğutmanız çok zor olur çizimlerinizi bunlara dikkat ederek yapmanızı öneririm ama genel anlamda deneme amaçlı da olsa güzel olmuş. Kolay gelsin

çok teşekkür ederim ilginize ancak ben elimde bulunan bir soğutucuyu bağlamak istediğim için o soğutucu üzerinden çizim yapmıştım yaklaşık olarak 1cm boşluk bıraktım tekrar ilginize teşekkürler

• İleride profesyonel işler yapmak isterseniz Altium Designer kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elbombacı

İleride profesyonel işler yapmak isterseniz Altium Designer kullanmanızı tavsiye ederim.

bilgilendirme için teşekkürler , şimdilik hobi olarak ama ilerde düşünebilirim belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.