Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
12.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    valla 100le giden adamı 120 ile sollicam diye sol şerite çıkıp benim hızımı düşürene(beni göre göre yapsa da yapmasa da , görmek zorunda beni çünkü ) selektörde yaparım el hareketi de...

    Sizine abi 150 ile gidiyosam. Cezam neyse çekmeye razıyım ben. Sana ne oluyor.
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Şöyle de bi söz var abi konunun özeti de bence budur ister kızın ister ayıplayın ama bu iş böyle Türkiyede maalesef:

    Yiyemiyeceğin ... altına yatmayacaksın.

    Yani sol şerite çıkıp sollama yapıyorsan hele ki 3 şeritli yolda ya boş olmasını bekleyeceksin ya da sen de basacaksın. 2 şeritli yollarda kamyon olur şu olur bu olur mecbur sola çıkarsın saygı duyarım. O adamı da beklerim. Soldan çekelebileceği yer varsa ve çekilmiyorsa selektör yaparım. Bundan da doğal bir şey olamaz heralde. Neye bu kadar kızıyorsunuz anlamıyorum.
  • Bir cts günü. Bmw 3.20d f30. Sol serit bende. 135 140 km ile seyirdeyim fakat yol yogun. Arkamda siyah bir passat. 2.0 tdi 150 pslikler. Belli. Siyah cam film. Adamin bir gelisi ve makas atisi var anlatamam. Yol yogun.

    Arkama yapisti tampona basladi kornaya ve sellektore. Sag seritten giden 90 km hizdaki araclarda bakiyor buna makasa giremiyor sag serit full konvoy gibi. Ulan ya sabir. Neyse D konumunda biraz daha basayim dedim belki acelesi vardir dedim. 155 kmye ciktim ama yol daha basmama musade etmiyor. Adam hala arkamda sellektor yapiyor. 3.20d yi biliyor ama 380 tork ve 184 ps yi bilmiyor galiba :)

    O hizla sag serite gecsem bitti kaza kacinilmaz. Ileriyi kesiyorum. Makas atabilecegim bi yer. 155 ten dortluleri yaktim gazdan cektim ayagimi. 120 ye kadar dusurdum hizimi kornolar ve sellektorler artti. Dalgaya aliyorum saga gecmek istedi arabanin ustune cikiyordu. Dibime geldi 100e dustum.

    Bir anda sport+ bastim comfort moddan. Triptonic konuma aldim bir yapistirdim tehlikeli olmayan bosluktan (baya genisti) sinyaller ile makasa girdim yine baktim 10 sn sonra arkamda yine. Arkamdan gecirmedim onu hizini kontrol ettim. Adam kazaya sebebiyet vermesin diye makastan sonra yine yavasladim saga gecse yavaalayacak zaten yol yok :)

    Cildirttim adami. Baktim ileride yol acildi, yapistirdim sport+ tayken 220 ye kadar kayboldu arkamdan.

    Bunlarin hizini kontrol etmek lazim. Ders vermek lazim.

    Diyeceksiniz trafikte teror estirmisin diye. Adamin acelesi yokmus yarismak istiyormus. Yavasladigimda saga gectim.geldi.arkadan solumda dortluleir yakti 3 kere kornaya basti yarisalim.diye ortalik sakindi bir anda yapistirdi gitti bende kimse yok diye basmadim. Ama kalabalik ve yogun olan yolda basmasina musaade.etmedim.ya cildirdi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CAD34 kullanıcısına yanıt
    haklısın abi gerçekten.

    Bence esas tartışılması gereken şey hız sınırlarıdır. Ne kadar mantıklı olduğu gayet tartışılabilir. Bir otobanda hız sınırı 120 olmamalıdır. Maksat zaten trafiğin hızlı ve güvenli "akmasını" sağlamaktır. E sen yapıyorsun tek yönlü 3 şeritli yolları ondan sonra 120 tabela koyuyorsun. Arabası giden adam da basıyor doğal olarak. Bir de radar koyuyorsun vatandaşa tuzak kuruyorsun. Böyle bir mantığa sahip olan devlet ve bu mantığı savunan insanlar anca Türkiye gibi az gelişmiş yerlerde vardır.

    Bir kere 120 ile gitmek otobanın mantığına ters.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cotyora666


    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    asıl suç bunlarda değil devletin kendisinde

    kanun yapıcı ve uygulayıcı görevini hakkıyla yapsa (ve uygulamayı takip etse) bakalım ben yaparım kimse karışamaz diyebiliyorlar mı ?

    işin gerçeği otoyollarda bu arkadaşların anlattığı tarz orman kanunları geçerli oluyor ,adam gaza yüklenmiş 120 km. hız sınırı olan yolda 200 küsür km. gidiyor ve tabi çok uzaklardan selektör yapa yapa geliyor

    hatta bazen 2 araç kapışıyor 2 şerit atların son kulvara girişleri gibi çılgınca geliyorlar ,bırakın en sol şeridi orta şerit bile bu trafik canavarları yüzünden emniyetsiz oluyor


    araba ne zaman ki taşıma aracı olmaktan çıkıp hava atma aracı oldu ,işte o zamandan beri bu durumlar böyle,bu şekilde davrananlara bir dirhem acımıyorum ama karşıdan gelen yada yanındaki araca veya diğer canlılara verdiği zarar iç acıtıyor


    devlet bir yol yapmış ve hız sınırını azami 120 km. koymuş (tabi bu bile her yerde geçerli değil,daha düşük hız limiti olan yerlerde var)

    buraya kadar tamam ama ne bir denetim var ne de yeterli ceza ,sonra insanlarımız ölmesin,sakat kalmasın diye timsah göz yaşı misali trafik canavarı olmayın şeklinde tabelalar ve sosyal mesajlar veriyor (sanki dalga geçer gibi) ,avrupalı yasayı koymuş ve hiçbir vatandaş onun dışına çıkma cesareti gösteremiyor

    şimdi bu durumda kanunları,yönetmelikleri umursamayan mı ,yoksa harfiyen uygulayan mı daha medeni/görgülü ?



    birde anlamadıklarından değil ,işlerine öyle geliyor

    18 yaşına basar basmaz ehliyet almak için mabadını yırtan, gittiği sürücü kursunun kantininde atacağı makasları ballandıra ballandıra anlatan, güç bela veya sevgili babacığının aldığı arabaya bin türlü etiket yapıştırarak , eichbah yayları taktırarak modüfüye (modify) yaptırdığını zanneden, pioneer mi sony mi ses sistemi yaptırayım diye forumları başka amaç ile kullanmayan, okumayan, okuduğunu anlamayan, şımarık, egosunu sadece trafikte tatmin edebilen(ayrıca forumlarda ), sol şeriti sınırsız hız limitlere sahip zanneden kişilerden nasıl cevap gelmesini bekliyoruz ki? HIZ LİMİTİ diye bir şey var. Otobanda 120+%10 ve duble yollarda 110+%10. Ki hadi acelen var açarsın flaşörlerini selektör yapa yapa gidersin, ee hadi acelen yok önünde hız limitlerine uyan uyuzun biri(ironi)vardır ve sağ tarafı ağır vasıta araçları konvoy yapmıştır, yol müsait olunca tekrar bir selektör yapar yol istersin. Eeeeeh onada sabrın yok süper hızlı araban fren yapmasın istiyorsan, çıkar lazer silahını önündeki aracı buharlaştır yolu aç.

    Asıl mesele hız limitinin 70 olduğu şehir içi yollarda. Çift şeritli yol 77 ile gidiyorum. İleride sabit HIZ kamerası var. Sağ taraf dolu. Gelir arkadan babasının annesinin sevgili çocuğu, korna selektör taciz, al başına belayı. Sonra vay efendim, cinayet oldu, kavga çıktı. Konuyu açan arkadaşın yazdıklarını anlamadan cevap yazan arkadaşlar, meseleyi empati yaparak tekrar değerlendirin. Belkide her gün trafikte karşılaşıyoruz.

    süper bir anlatım yapmışsınız ama ah birde anlayabilecek durumda olsalar

    adamların gözü dönmüş ,belki acemidir -belki panik atak bir insan -belki biran daldı vs. bunlara önem vermeyen süper şoförlerimiz (pardon pilotlarımız) varken insanlık ölmüş demekten başka çare var mı ?

    egolarını altlarına aldıkları araba ile yollarda atmaya çalışan bir toplumdan daha ne bekleyelim ?

    ha birde burada bile korkutacağını zannederek sana ne -sana ne diye tekrarlayan trafik canavarı kendini öyle aşmış ki yıllarca yapılan araştırma vs. sonucu hesaplanan hız sınırlarını önemsiz görüp en doğru kendisi oluyor muş ,evet bazı yollarda hız limitleri biraz düşük ama bunun acısını diğer sürücülerden çıkartmak mı mertlik , madem şikayetçisin o halde niye yetkili mercilere başvurup düzelttirmeye çalışmıyorsun da ya bilgisayar başında ,yada yollarda milletten hıncını çıkartmak istiyorsun be zalim


    geçtiğimiz günlerde yine bu konu işlenirken bir arkadaş çok şahane bir tez ortaya koymuştu

    hatırladığım kadarıyla bu tiplerin genelinde başta cinsel bozukluk ,hayata olan küskünlük gibi sebeplerle hırslarını arabalarına atladıklarında çılgınca kullanarak bir tür kendini rahatlattıklarından bahsetmişti


    zaten normal hiçbir insan diğer insanları hukuksuzluğa itmeye kalkmaz zannedersem ,misal ben hırsızlık yapıyorum ve sende yapmak zorundasın der gibi ben sol şeritte istediğim hızda giderim ve sende buna uymak zorundasın diyorsa ,Allah akıl fikir versin demekten başka çare kalmıyor (gerçi akıl verilmiş ama doğru kullanmak istemeyene kim ne yapsın)

    ha birde senin yazdığın gerçekleri beğenmeyen birisi birde utanmadan eksi vermiş :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisatlas

    Şöyle de bi söz var abi konunun özeti de bence budur ister kızın ister ayıplayın ama bu iş böyle Türkiyede maalesef:

    Yiyemiyeceğin ... altına yatmayacaksın.

    Yani sol şerite çıkıp sollama yapıyorsan hele ki 3 şeritli yolda ya boş olmasını bekleyeceksin ya da sen de basacaksın. 2 şeritli yollarda kamyon olur şu olur bu olur mecbur sola çıkarsın saygı duyarım. O adamı da beklerim. Soldan çekelebileceği yer varsa ve çekilmiyorsa selektör yaparım. Bundan da doğal bir şey olamaz heralde. Neye bu kadar kızıyorsunuz anlamıyorum.

    yani yazdığınız terbiyesiz sözlere bakınca zaten senden bir şey beklenilemez ,önce bir terbiye nedir onu öğren sonra araba konusunu konuşuruz


    yani trafik, kurallarla değil de dayılıkla mı olacak ?


    yahu defalarca anlatıyorum ama dön dolaş aynı sözlerle karşılaşıyoruz

    derdinizi-hırsınızı bize ve yollardaki diğer şoförlerden almanın nasıl bir mazereti oluyor anlamak mümkün değil


    madem memnun değilsiniz o halde niye yetkili mercilere başvurmuyorsunuz da ilgisi olmayan insanlara zulm etme yoluna gidiyorsunuz ?

    hadi ben bu dediklerinizi yaptım diyelim ,peki trafikte olan diğer şoförler ne olacak ,ne yani herkes sizden korkup yolu mu açacak ,peki bir yerde sizi sıkıştırıp size ve yanındakilere zarar verse çok güzel mi olacak ?

    hız limitlerinde problem varsa dediğim gibi yetkilileri sıkıştırarak sonuca gidin ,siz kanun /kural tanımıyorsunuz diye diğerleri de sizin gibi olmak zorunda değil

    ne demek sende basacaksın ,bu yollar babanızın malı mı ,devlet 120 hız sınırı koymuş kızacaksan ona kız ,ha hız sınırını 150 yaptığı halde 120 ile sol şeritte sollamaya yaparken arkadan selektör yerse o zaman tam tersi olarak 150 ile giden değil de 120 ile yolu meşgul eden suçlu diyebiliriz ama yine de çok mecburi olmadıkça insani olarak yavaşlayıp sollamasını bitirmesini beklemek çok daha erdemli bir olaydır ,netice de amaç emniyetli bir şekilde kendimizi ve yakınlarımızı bir yerden diğerine ulaştırmak olmalıdır,eğer hız denemeleri yapmak isteyen de varsa bir zahmet trafiğe kapalı alanda bu merakını gidersin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisatlas

    valla 100le giden adamı 120 ile sollicam diye sol şerite çıkıp benim hızımı düşürene(beni göre göre yapsa da yapmasa da , görmek zorunda beni çünkü ) selektörde yaparım el hareketi de...

    Sizine abi 150 ile gidiyosam. Cezam neyse çekmeye razıyım ben. Sana ne oluyor.

    merak etme o da senin yaptığı el hareketini iade edecektir :)

    bizde 120 ile sol şeritte sollama yaparız sana ne o zaman

    yani orman kanunları istiyorsan karşına bir gün senin gibi birisi mutlaka çıkacaktır ve orman kanunları nasıl olurmuş gösterecektir

    ama acı olan taraf dh. gibi ilim bilim paylaşımı yapılan bir forumda dahi ne edep ,ne saygı var ve buna rağmen karşıdakinden bir şeyler beklemek nasıl bir duygudur bilemiyorum


    ayrıca hiç biriniz yakalandığında cezam neyse çekerim falan demiyor ,trafik polislerine taklalar atarak acaba yırtar mıyım diye cebelleşen insanları hiç görmedik sanki



    hatta bazıları konu bile açıyor ,otoyolda ceza yedim nasıl olur diye feryat ediyor

    ben insanımı iyi tanırım ve hiç kimse ceza yemek istemez ama bu vahşi cazibeden de kendini alamaz ,hiç boşuna çırpınmayın hız sınırı düşük olduğundan falan değil ,sadece egonuzu tatmin etmek istediğiniz için böyle davranıyorsunuz ,adım gibi eminim ki hız sınırını 200 e çıkarsalar siz yine bu sınırı da aşmak için her yolu denersiniz




  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Geçmeye çalışacağımı zannetmiyorum. Saygısızlık ettiysem özür dilerim.

    Orman kanunu değil saygı istiyorum bu kadar basit. Cezam neyse devletin kolluk kuvveti keser. izin iyilik yapıp 120 ile sol şeriti kapatmanıza gerek yok.

    4 kez ceza yedim. 20 yaşımdayım. 1 kırmızı ışık. Bir park. 2 de hız cezası yedim. Hepsini eve postaladılar. Dolayısıyla polisle münakaşaya girmemiş olduk. Ha babam ceza yerken de hiç girmiyor makbuzu alıyor gidiyor bu kadar. kolay gelsin memur bey diyip gidiyorduk. 2 yıldır uzun yolda ben kullandığımdan babam hiç ceza yememiş oldu. Ama ceza ödedi o ayrı konu. Cezaları yediğimde de yanımdaydı zaten hiç kızmadı :D İnsan sıkılıyor 110 120 ile gitmekten. E gazınızı alıp 160 170 e çıkınca da önünüze biri çıkınca 120 ile ; heves kaçıyor. Olmuyor. Tad vermiyor.

    Arkanızdan sizden hızlı biri geliyorsa en kısa zamanda yol verin tek dediğim bu. Büyütülecek bir şey değil. Ama trafikte kör ve sağırlar var. Ayrıca inadına yapanlar da var. Onlar da hak ediyor selektörü hareketi. Ben zaten bana yol vermeye çalıştığını hissettiğim zaman sakince bekliyorum. Bir de baktınız sol şeritten hızlı biri geliyor ama uzakta yine de onun geçmesini bekleyiverin be abicim çok zor değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisatlas

    Geçmeye çalışacağımı zannetmiyorum. Saygısızlık ettiysem özür dilerim.

    Orman kanunu değil saygı istiyorum bu kadar basit. Cezam neyse devletin kolluk kuvveti keser. izin iyilik yapıp 120 ile sol şeriti kapatmanıza gerek yok.

    4 kez ceza yedim. 20 yaşımdayım. 1 kırmızı ışık. Bir park. 2 de hız cezası yedim. Hepsini eve postaladılar. Dolayısıyla polisle münakaşaya girmemiş olduk. Ha babam ceza yerken de hiç girmiyor makbuzu alıyor gidiyor bu kadar. kolay gelsin memur bey diyip gidiyorduk. 2 yıldır uzun yolda ben kullandığımdan babam hiç ceza yememiş oldu. Ama ceza ödedi o ayrı konu. Cezaları yediğimde de yanımdaydı zaten hiç kızmadı :D İnsan sıkılıyor 110 120 ile gitmekten. E gazınızı alıp 160 170 e çıkınca da önünüze biri çıkınca 120 ile ; heves kaçıyor. Olmuyor. Tad vermiyor.

    Arkanızdan sizden hızlı biri geliyorsa en kısa zamanda yol verin tek dediğim bu. Büyütülecek bir şey değil. Ama trafikte kör ve sağırlar var. Ayrıca inadına yapanlar da var. Onlar da hak ediyor selektörü hareketi. Ben zaten bana yol vermeye çalıştığını hissettiğim zaman sakince bekliyorum. Bir de baktınız sol şeritten hızlı biri geliyor ama uzakta yine de onun geçmesini bekleyiverin be abicim çok zor değil.

    yani bu şekilde anlatımınız bile duyguları okşarken diğer türlü yazmanın gereği neydi bilemiyorum :)


    bende yaşım gereği kimseyle bu tür tartışmalara girmemek adına aynada kaptırmış gelen birisini görmüşsem Allah'ından bulsun deyip yol veriyorum ,hatta mümkünse hızımı artırıp beyefendinin egosunu tatmin etmesine de izin veriyorum ama bazen yol boş iken sollamaya çıktığımda aniden ileriden çok süratli gelen birisini görsem dahi maalesef artık ne sağa geçme imkanım,ne de hızlanarak onun o süratte geçmesini sağlayabiliyorum

    ayrıca bunları yapıyorum ama dediğim gibi Allah dan bulsun diyerek yapıyorum

    tamam yani insan bazen dayanamayıp böyle hatalar yapabilir ,kabul de niye haklı çıkılmaya çalışılıyor,hatta savunulmaya çalışılıyor ? önemli olan bu

    hem adam öldürüp ,hemde ben katil değilim diyen bir insanın tuhaflığı gibi olmuyor mu :)




  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı. Size hak veriyorum gerçekten. Atasözü biraz argo kaçmış olabilir. Ama bence olayı tam anlamıyla anlatıyor :)

    Öncelikle trafikteki kimseden hırsımı çıkartmıyorum. Tamam çok sakin bi adam değilimdir ama kavgacı veya serseri hiç değilimdir. Sanki bu devlette her yerde kanun işliyor da bana yoldaki kanunlardan bahsediyorsunuz. Devlet bilmiyor mu 120 nin az olduğunu? Biliyor. Amaç burda ceza kesebilmek zaten. 2 bin motor üstü araçlardan yüzde 145 vergi alan bir devletten böyle bir şey talep ettiğinizde nasıl bir tepki bekleyebiliriz ki? Veya ayağına gelen tarımcıya ananıda al git diyen bir hükümetten? Zaten ülkemizdeki devlet tamamen bir çeteye dönüşmüş vatandaşı nasıl kazıklarım onu düşünüyor. Bir de trafik cezalarından gelen geliri mı azaltacak? Peh...

    1 insan 1 insandır. Siz yapın abi. Arkanızda sizden hızlı gelen biri varsa bırakın geçsin size bir zararı olmayacaktır bunun. Ha sizi tehlikeye sokabilecek bir durum yaratıyorsa zaten arkadaki suçludur. Ben demiyorum ki önümüzdekini taciz edelim. Evet biraz hızlı kullanan biriyim ama yavaş gidene de saygım var. O da bana göstersin bi sağa çekiliversin elini biraz çabuk tutsun zor değil.

    Zaten 100 ile solamaya çıkanlardan hiç bahsetmiyorum. Tam selektörlükler onlar. Onda hem fikiriz bence.

    Emin olun 1 kişiye selektör yapıyorsam 10 tanesinin de sollamasını bitirmesini bekliyorum. Arkadaşımın bir sözü var bana karşı söylediği çok hoşuma gitmişti size de aktarayım. "Barış direksiyona kibar davrandığın kadar kızlara davransan kapında sıra olurlar" demişti. Etrafımdaki çoğu kişide 2 3 araba varsa benim arabama binmek isterler. Hem daha hızlı gideriz hem daha konforlu :) Arabayı sarsmayı yatırmayı hiç sevmem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: barisatlas

    Geçmeye çalışacağımı zannetmiyorum. Saygısızlık ettiysem özür dilerim.

    Orman kanunu değil saygı istiyorum bu kadar basit. Cezam neyse devletin kolluk kuvveti keser. izin iyilik yapıp 120 ile sol şeriti kapatmanıza gerek yok.

    4 kez ceza yedim. 20 yaşımdayım. 1 kırmızı ışık. Bir park. 2 de hız cezası yedim. Hepsini eve postaladılar. Dolayısıyla polisle münakaşaya girmemiş olduk. Ha babam ceza yerken de hiç girmiyor makbuzu alıyor gidiyor bu kadar. kolay gelsin memur bey diyip gidiyorduk. 2 yıldır uzun yolda ben kullandığımdan babam hiç ceza yememiş oldu. Ama ceza ödedi o ayrı konu. Cezaları yediğimde de yanımdaydı zaten hiç kızmadı :D İnsan sıkılıyor 110 120 ile gitmekten. E gazınızı alıp 160 170 e çıkınca da önünüze biri çıkınca 120 ile ; heves kaçıyor. Olmuyor. Tad vermiyor.

    Arkanızdan sizden hızlı biri geliyorsa en kısa zamanda yol verin tek dediğim bu. Büyütülecek bir şey değil. Ama trafikte kör ve sağırlar var. Ayrıca inadına yapanlar da var. Onlar da hak ediyor selektörü hareketi. Ben zaten bana yol vermeye çalıştığını hissettiğim zaman sakince bekliyorum. Bir de baktınız sol şeritten hızlı biri geliyor ama uzakta yine de onun geçmesini bekleyiverin be abicim çok zor değil.

    yani bu şekilde anlatımınız bile duyguları okşarken diğer türlü yazmanın gereği neydi bilemiyorum :)


    bende yaşım gereği kimseyle bu tür tartışmalara girmemek adına aynada kaptırmış gelen birisini görmüşsem Allah'ından bulsun deyip yol veriyorum ,hatta mümkünse hızımı artırıp beyefendinin egosunu tatmin etmesine de izin veriyorum ama bazen yol boş iken sollamaya çıktığımda aniden ileriden çok süratli gelen birisini görsem dahi maalesef artık ne sağa geçme imkanım,ne de hızlanarak onun o süratte geçmesini sağlayabiliyorum

    ayrıca bunları yapıyorum ama dediğim gibi Allah dan bulsun diyerek yapıyorum

    tamam yani insan bazen dayanamayıp böyle hatalar yapabilir ,kabul de niye haklı çıkılmaya çalışılıyor,hatta savunulmaya çalışılıyor ? önemli olan bu

    hem adam öldürüp ,hemde ben katil değilim diyen bir insanın tuhaflığı gibi olmuyor mu :)

    Abi allahından bulsun diyip yapmanız ilginç :)

    Ama kesinlikle yapılmasını istediğim hareket bu. Zaten önümdekinin gidecek yeri yoksa adam ne yapsın. paşalar gibi bekliyorum hatta yol verdiğinde teşekkür kornası bile çalarım :)

    Önceki tavrımın kusuruna bakmayın bazen sinirlenip klavye erkeği olabiliyorum :)




  • barisatlas B kullanıcısına yanıt
    sonradan yazdığınız güzel mesajlarınız için bende size teşekkür ederim


    ve zaten en baştaki mesajımda aslında asıl suçlunun devlet olduğunu belirtmiştim ve zaten onlar kanunları çıkarttıktan sonra gereğini bazen yapıp bazen yapmaması nedeniyle birbirimize düşüyoruz

    misal binlerce araçtan sadece o zamana denk gelenlere ceza yazmak işin cıvıklığını gösteriyor

    diğer dediklerinize de katılıyorum ,tabi bir tanesi hariç ,tabi ki aşırı hızlı gitmenize :)

    gençlik böyle bir şey ama siz yine de hız yapmamaya çalışın ,emin ol çok hızlı araç kullanmak ile normal hızda araç kullanmak (zaman açısından) çok büyük bir kazanç sağlamıyor ,bir tanesi 5 saatte varıyorsa diğeri en fazla 4-4,5 saatte varıyor ,yani yarım saat veya bir saat önce gitmek için tehlikeye değer mi ?

    hele ki şehir içinde en fazla yarım saat kazancınız oluyor




  • solda arkadan adam geliyorsa selektör yapmasını beklemeden yol veririm. adam belli hızlı, ne diye keselim hızını ? zaten çekilmezsen adam sağdan makas atıyor dibine giriyor vs
  • yazılanları ve cevapları hayret ve dehşetle okudum. insanlarımız, ki bunların çoğunluğu da genç insanlar, hız yapmayı hak olarak görüyorlar. ister sol şeritten, ister ortadan. isterse sağ şeritten git, ama hız yaptığın an hatalısın. güvende değilsin. kendini ve başkalarını katletmeye kurgulanmışsın o esnada. iyi ve kontrollü şoför olduğumu düşünürüm. en iyi arabada ve en iyi yolda bile 130 km hız ile 100 km hız arasında kontrol ve hakimiyet açısından dağlar kadar fark vardır. radyoloji uzmanıyım ve maalesef ki her gün bir kaç tane trafik kazası geçiren insanlarımızın darmadağın olmuş kafa, bel, omur ve diğer organlarının tomografileri ile uğraşmaktayım. maalesef ki bunların gerçekten çok büyük bir çoğunluğu hızlı ve kontrolsüz sürüş hatalarından kaynaklanıyor. bir insan ne kadar iyi sürücü olursa olsun hız yaparsa kaza yapma ve yaptırma oranları katbekat artar. schumaer bile olsan bu böyle. (ki kendisi de hızlı ve kontrolsüz bir şekilde kaydığı içi, kayak kazası geçirdi). ben.m görüşüm şudur. tepki toplasam da gerçek olan bu:

    1-) sol şeridi işgal edip sellektör yapan insanların halet-i ruhileri sıkıntılıdır. bu insanlar sadece sol şeridi işgal etmezler, arada makas atarlar, tehlikeli sürerler, şeritler arası geçişlerde son derece kontrolsüzlerdir. aynı zamanda kendilerini üstün şoför olarak görürler.
    2-) bu insanların günlük hayatları ve yaşantıları normal olabilir. hatta çok sakin ve kibar insanlar da olabilirler. ama elleri direksiyonla temas ettiği an başkalaşırlar.
    3-) böyle "yiğit" insanlarımızın avrupa yollarında nasıl yol yaptıkları da önemlidir. Gurbetçilerimizin çoğu özellikle otoban olmayan yerlerde 50 km hız sınırını aşmayıp, yurda gidikten sonra sol şerit canavarı kesilmeleri, maalesef ki memleketimizin kontrolsüzlüğünü de göstermektedir.
    4-) "çok hızlı gidersem erken varırım" lafı komiklikten de ötedir. 400 km.lik yolu ortalama 100 km hız ile yol almak ile, ortalama 130 km hız ile yol almak arasında çok az bir zaman farkı vardır. ayrıca 130 km ortalamayı tutturmak için sık sık 150,160,170km hızlara çıkmak gereki. ayrıca sanki hız yapan bu arkadaşların milyon dolarlık anlaşmaların imzasına yetişme anlayışı da vardır ki bu da ayrı br mevzudur.
    5-) bu sıkıntıların bir başka boyutu da orta şeritlerin uzun süreli ve yoğun bir biçimde kamyonlarla işgl edilmesidir. oysa çoğu çevre yolunda kamyonların yola giriş saatleri yazar. ama bu da memleketimin harika kanunlarının kişiye göre yorumlanması ve delik deşik olduğunun göstergesidir.





    )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 16 Ağustos 2014; 3:09:53 >




  • inch kullanıcısına yanıt
    Bu yazıyı yazdıktan sonra 1 kere okudun ve kendinle gurur duyup değişik bir şekilde cevap gelmesini heves edip bekledin , buna eminim :D Bunu da rededeceksin doğal olarak. Neyse benim yazılarımı okuyup göndermeler yapmışsın keşke bir haberdar et butonunu kullansaydın , o zaman daha erken cevap verirdim :) Sırayla cevaplayalım o zaman;

    1) Hız yaptığın an tehlikedesin ibaresi tamamen yanlıştır. Siz 130 ile giderken kontrolünüzün dışına çıktığını hissediyor olabilirsiniz. Siz gitmeyin efendim 130 ile. 100le gidin orta şeritten gidin. Evet kendimi üstün şöfor olarak görüyorum trafiktekiler şoförse ben kesinlikle normal bir şoför değilim.Esas yavaş gidenlerin çoğu kendini güvende hissedip mal gibi şerit değiştirirler. Şeritleri ortalarlar, arabayı şeridin ortasında bile tutmaktan acizlerdir. bu cinsler trafiğin 4te 1 ini oluşturuyor. Evet sol şeritte bu cins varsa sağından geçip makaslamak zorunda kalırım. Bunu yaparken de eğlenirim. Ama trafiğin eğlence yeri olmadığını da bilirim.
    2) Şu sağlıkçıların psikolojileri zaten bir değişik oluyor. Yanlış anlamayın kötü anlamda değil. Benim annem de sağlıkçı. Bir çok akrabam da sağlıkçı. Doktor diş hekimi anestesi teknisyeni , anestezi uzmanı kuzenlerim dayılarım ve annem var. Bunlardan hep aynı tür şeyleri duyarsınız. İşte her gün acile kaç tane motor kazası geliyormuş da ilaç bağımlıları geliyormuş da bilmem neymiş. Ha bir de bunlarda şu var kafanı kırsan git yıka bir şey olmaz diyorlar. Şahit oldum. :D Yürürken ayağım acıyor diyorsan yürüme o zaman cevabı alırsın :D
    3) Trafik kazalarının sadece ve sadece tek bir sebebi vardır. Dikkatsizlik. İstediğiniz süratte gidin 30 la bile gitseniz ölebilirsiniz , öldürebilirsiniz. Onun için evet o koltuğa oturduğumda değişiyorum çünkü ciddi bir sorumluluk var o koltukta. Ha siz bununla yavaş giderek başa çıkarsınız ben inanılmaz bir dikkat ve konsantrasyonla başa çıkarım. Siz 30 la giderken dikkatsiz davranıp çevre yoluna fırlayabilirsiniz ama ben çoktan dikkatim sayesinde o hamlenizi yapabileceğinizi düşünüp tedbirimi almış olabilirim ki başıma çok geliyor. 30la giderken ölüme sebep olabilirsiniz bunu 3. sayfada aşırı hız ölüm getirdi olarak yazarlar ama ben dikkatsizlik derim. 2 tarafında dikkatsizliğinden kaynaklanmıştır çünkü bu.
    4) Hızlı gidersem erken varırım lafı size komik geliyor olabilir ama ortada fizik kanunları var. Şöyle izah edeyim. Sürat*saat=Alınanyol. Bunun formülü budur. Uygulaması da şöyledir : 600 km lik bir yolu 100 km ile 6, 120 ile 5, 150 ile 4 saatte gidersiniz.Ama maalesef ülkemizde sol şeritten 100le gidenler olduğu için saatte 150km yol almak mümkün değildir hatta 120 bile mümkün değildir. Bu insanlara da tepki gösterirseniz siz suçlu olursunuz bu ülkede. Ayrıca nereye yetiştiğim de sizi hiç ilgilendirmez.
    5)Bu ülkede kamyonlar ayrı bir dünya...

    Şu yavaş gidiyorum kendimi güvende hissediyorum, insanları tehlikeye atmamış oluyorum çok duyarlı vatandaşım, işte istersen schumy ol yine değişmez falan ayaklarını bırakın. Schumy isen çok şey değişir. Adam pilot kayakçı değil. Çok güzel kıyaslamışsınız gerçekten elma ile armudu toplayıp nar yapmışsınız.
    yavaş gidenlerin de çoğu hızlı gidemedikleri için yavaş giderler. Ya araba gitmiyordur ya da cesaret yoktur. Ha bu kötü bir şey değil korku hatayı tetikler. Ben mesela 8 yıldır araba kullanırım hala radyo kanalı değiştirmem veya tel ile konuşmam. Hatta arabada kıyamet kopsa duymam. Ayneları öyle iyi kontrol ederim ki arkadaki 3 arabının plakasını sorsanız söylerim bakmadan. Bunun da bazı sebepleri var en büyüğü şehirden şehire kullanış çok değişiyor. 42 43 55 19 01 06 ile başlayan bir plaka görürseniz trafikte uzak durun. Konyanın yani 42 nin en kötü huyu şerit değiştirirken mümkün değil bakmaz aynaya. Süs olarak konulduğunu düşünür havlu bağlar. 01 şerit takip edemez gezer durur.Bunların beyz çizgileri görmediğini düşünmeye başladım. İnanmayan Turgut Özal bulvarına gitsin 10 dk araba kullansın. 43 te saygı yoktur mümkün değil yol vermez. 06 gençse her türlü serseriliği yapar değilse genelde problem olmaz. 19 durduk yere frene basar. Genel kültür olsun bunlar da size. Ha bir de genel olarak kadından korkucaksın abi. Daha dün bi tanesinin arabsına bindim. Kimseye yol vermedi dedim bi yol vereydin adama. Onlar bize vermiyor kadınız diye sıkıştırıyor dedi. Bi hıyarın(sıkıştıran hıyar) yaptığı iş yüzünden bin kişi tehlikede :D Bir de en çok bayanlar kornaya basıyor. Baya el kornanın üzerinde geziyorlar. Allahtan uzun yolda çok görmüyoruz.

    Not: yazıma baktım gurur duydum cevap bekliyorum :D




  • Gördüğünüz gibi boşa laf anlatıyoruz. Doğal seleksiyon bu gibi insanları aramızdan alırken, zarar verdiği diğer insanlarıda alıyor maalesef. Suç bu gibi insanların değil, suç yeterli bilinci aşılayamamış eğitimci olan meslektaşlarımın, karakter değil para veren ailenin, zamanında önüne gelene ehliyet veren devletin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol şeridi asla işgal etmem ,ama sollamaya çıkmışım 1 km den sellektör yaparak gelen terbiyesizlere ayarım.Birgün kamyonun birini solluyorum aracım zaten o kadar atik degil, aheste aheste soluyorum mondeo arkama girmiş basıyor sellektörü bende anlasın diye dörtlüleri yaktım sonra sollayana kadar sellektör yapmadı bende sollar sollamaz saga gecip yol verdim. Sol şerit ne hızlı gidenin malı nede yavaş gidenin sadece herkes haddini bilsin yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisatlas

    Bu yazıyı yazdıktan sonra 1 kere okudun ve kendinle gurur duyup değişik bir şekilde cevap gelmesini heves edip bekledin , buna eminim :D Bunu da rededeceksin doğal olarak. Neyse benim yazılarımı okuyup göndermeler yapmışsın keşke bir haberdar et butonunu kullansaydın , o zaman daha erken cevap verirdim :) Sırayla cevaplayalım o zaman;

    1) Hız yaptığın an tehlikedesin ibaresi tamamen yanlıştır. Siz 130 ile giderken kontrolünüzün dışına çıktığını hissediyor olabilirsiniz. Siz gitmeyin efendim 130 ile. 100le gidin orta şeritten gidin. Evet kendimi üstün şöfor olarak görüyorum trafiktekiler şoförse ben kesinlikle normal bir şoför değilim.Esas yavaş gidenlerin çoğu kendini güvende hissedip mal gibi şerit değiştirirler. Şeritleri ortalarlar, arabayı şeridin ortasında bile tutmaktan acizlerdir. bu cinsler trafiğin 4te 1 ini oluşturuyor. Evet sol şeritte bu cins varsa sağından geçip makaslamak zorunda kalırım. Bunu yaparken de eğlenirim. Ama trafiğin eğlence yeri olmadığını da bilirim.
    2) Şu sağlıkçıların psikolojileri zaten bir değişik oluyor. Yanlış anlamayın kötü anlamda değil. Benim annem de sağlıkçı. Bir çok akrabam da sağlıkçı. Doktor diş hekimi anestesi teknisyeni , anestezi uzmanı kuzenlerim dayılarım ve annem var. Bunlardan hep aynı tür şeyleri duyarsınız. İşte her gün acile kaç tane motor kazası geliyormuş da ilaç bağımlıları geliyormuş da bilmem neymiş. Ha bir de bunlarda şu var kafanı kırsan git yıka bir şey olmaz diyorlar. Şahit oldum. :D Yürürken ayağım acıyor diyorsan yürüme o zaman cevabı alırsın :D
    3) Trafik kazalarının sadece ve sadece tek bir sebebi vardır. Dikkatsizlik. İstediğiniz süratte gidin 30 la bile gitseniz ölebilirsiniz , öldürebilirsiniz. Onun için evet o koltuğa oturduğumda değişiyorum çünkü ciddi bir sorumluluk var o koltukta. Ha siz bununla yavaş giderek başa çıkarsınız ben inanılmaz bir dikkat ve konsantrasyonla başa çıkarım. Siz 30 la giderken dikkatsiz davranıp çevre yoluna fırlayabilirsiniz ama ben çoktan dikkatim sayesinde o hamlenizi yapabileceğinizi düşünüp tedbirimi almış olabilirim ki başıma çok geliyor. 30la giderken ölüme sebep olabilirsiniz bunu 3. sayfada aşırı hız ölüm getirdi olarak yazarlar ama ben dikkatsizlik derim. 2 tarafında dikkatsizliğinden kaynaklanmıştır çünkü bu.
    4) Hızlı gidersem erken varırım lafı size komik geliyor olabilir ama ortada fizik kanunları var. Şöyle izah edeyim. Sürat*saat=Alınanyol. Bunun formülü budur. Uygulaması da şöyledir : 600 km lik bir yolu 100 km ile 6, 120 ile 5, 150 ile 4 saatte gidersiniz.Ama maalesef ülkemizde sol şeritten 100le gidenler olduğu için saatte 150km yol almak mümkün değildir hatta 120 bile mümkün değildir. Bu insanlara da tepki gösterirseniz siz suçlu olursunuz bu ülkede. Ayrıca nereye yetiştiğim de sizi hiç ilgilendirmez.
    5)Bu ülkede kamyonlar ayrı bir dünya...

    Şu yavaş gidiyorum kendimi güvende hissediyorum, insanları tehlikeye atmamış oluyorum çok duyarlı vatandaşım, işte istersen schumy ol yine değişmez falan ayaklarını bırakın. Schumy isen çok şey değişir. Adam pilot kayakçı değil. Çok güzel kıyaslamışsınız gerçekten elma ile armudu toplayıp nar yapmışsınız.
    yavaş gidenlerin de çoğu hızlı gidemedikleri için yavaş giderler. Ya araba gitmiyordur ya da cesaret yoktur. Ha bu kötü bir şey değil korku hatayı tetikler. Ben mesela 8 yıldır araba kullanırım hala radyo kanalı değiştirmem veya tel ile konuşmam. Hatta arabada kıyamet kopsa duymam. Ayneları öyle iyi kontrol ederim ki arkadaki 3 arabının plakasını sorsanız söylerim bakmadan. Bunun da bazı sebepleri var en büyüğü şehirden şehire kullanış çok değişiyor. 42 43 55 19 01 06 ile başlayan bir plaka görürseniz trafikte uzak durun. Konyanın yani 42 nin en kötü huyu şerit değiştirirken mümkün değil bakmaz aynaya. Süs olarak konulduğunu düşünür havlu bağlar. 01 şerit takip edemez gezer durur.Bunların beyz çizgileri görmediğini düşünmeye başladım. İnanmayan Turgut Özal bulvarına gitsin 10 dk araba kullansın. 43 te saygı yoktur mümkün değil yol vermez. 06 gençse her türlü serseriliği yapar değilse genelde problem olmaz. 19 durduk yere frene basar. Genel kültür olsun bunlar da size. Ha bir de genel olarak kadından korkucaksın abi. Daha dün bi tanesinin arabsına bindim. Kimseye yol vermedi dedim bi yol vereydin adama. Onlar bize vermiyor kadınız diye sıkıştırıyor dedi. Bi hıyarın(sıkıştıran hıyar) yaptığı iş yüzünden bin kişi tehlikede :D Bir de en çok bayanlar kornaya basıyor. Baya el kornanın üzerinde geziyorlar. Allahtan uzun yolda çok görmüyoruz.

    Not: yazıma baktım gurur duydum cevap bekliyorum :D

    yazımı yazdım. 1 kere okuyup imla hatalarını düzeltip yeniden yazdım (çocuklar uyuduğu için karanlıkta yazıyordum.). yazımı yazdıktan sonra kendimle gurur duydum. kendimle barışık insanım. genelde de gurur duyarım. siz de kuralları çiğneyerek, hızlı giderek kendinizle gurur duyun.
    Dünyanın en iyi pistlerinden biri
    Dünyanın en iyi arabası
    Dünyanın en iyi sürücüsü...
    ama hız ve ölüm... Ayrton Senna... hani şumi kayak yaparken kaza geçirince kıyaslama yanlış olmuş demişsin ya. Al sana kıyas.
    bu forumda yaş olayına şimdiye kadar hiç girmedim ama, daha yaşın 20. Hekim olmam ve gerçekleri vurgulamam, tecrübelerimi aktarmam bile zoruna gitmiş. Gitmesin. Size öğüt vermiyorum. Genel konuşuyorum.
    Yazına baktım gurur duymadım. Üzüldüm. Sizin adınıza üzüldüm. Cevap da verdim. Lütfen benden alıntı yapıp ya da bahsedip artık cevap vermeyin. Bu forum memleketimin en saygılı ve seviyeli forumudur. Ben de saygılı ve seviyeli forumdaşlarımı kendimce bilgilendirdim. Çünkü bu forumdan ben çok bilgi sahibi oldum. Sen benim bilgilerimden faydalanma güzel kardeşim. Kl sağlıcakla.




  • frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Serin hikaye..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde ayna kullanmayı bilmeyen çok var malesef dün uzun yolda en çok yaşadığım duble yol ben kamyonu geçince tekrar sağa geçiyorum arkamdaki araç da geçiyo kamyonu sonra sağa geçmek akıllarına gelmiyor, almanyadaki gibi yol kültürünü öğrenmemiz için daha çok var her almanya otoban videosu izlediğimde saygım daha da artıyor almanlara..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.