Bildirim
T
@tarihci hakkını arıyor
"er": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar,
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olarak, bir öğrencinin en temel hakkı olan "maddi hata itirazı" dilekçesini verdiğim günden beri maruz kaldığım sistematik mobbing ve not cezalandırması sürecini belgeleriyle paylaşıyorum.
Süreç Nasıl Bu Noktaya Geldi?
- Haksız Notlandırma: Güz dönemi vize sınavlarıma yasal hakkımı kullanarak itiraz ettim; ancak bu durum hocalar nezdinde husumete dönüştü ve final sınavlarımda kasıtlı olarak başarımı yansıtmayan çok düşük notlar verilerek cezalandırıldım.
- Puan Silme İtirafı: Ekli belgelerde göreceğiniz üzere, bir öğretim üyesi dekanlığa verdiği savunmada, sınav kağıdıma kendi inisiyatifiyle eklediği +5 puanı, sırf itiraz dilekçesi verdiğim için geri sildiğini açıkça itiraf etmiştir.
- CİMER ve Denetim Eksikliği: Konuyu CİMER'e taşıdım; fakat yapılan inceleme bazı dersleri kapsam dışı bırakmış ve hocaların tek taraflı beyanları esas alınarak mağduriyetim geçiştirilmiştir.
- Yargı Süreci: Yaşanan bu hukuksuzluklar üzerine Konya 1. İdare Mahkemesi'nde 2026/341 esas numarası ile yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtım.
- Mobbing Devam Ediyor: Bahar dönemi vize sınavlarında da aynı "notla yıldırma" ve husumet politikası sistematik bir şekilde sürdürülmektedir.
Neden Paylaşıyorum?
Akademik geleceğimin zarar görmemesi için ismimi gizli tutuyorum ancak bir öğrencinin hak arama girişiminin bu denli bir baskıyla bastırılmaya çalışılması sadece benim değil, tüm eğitim sisteminin sorunudur. Mahkeme dosyam ve hocaların kendi savunmalarındaki "not silme" itirafları gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır.
Konunun duyurulması ve bu tarz keyfi uygulamaların son bulması için desteğinizi bekliyorum.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Mesaj Sayısı: 0
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 89)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Mesaj Sayısı: 0
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 89)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora
Mesajları

İkinci El Referansları





Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0 




