Şimdi Ara

Selçuk Hukuk (İÖ) vs Necmettin Erbakan Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tm3 sıralamam 20485. Bu sıralamayla -
    yaşadığım şehir olmasından ötürü- Selçuk ve bu sene açılan Necmettin Erbakan Üniversiteleri arasında kararsızım. Büyük ihtimalle SÜ i.ö tutacak. Bunun yanında çevremden edindiğim bilgiye göre NE birinci öğretim şansım da var. Bu iki seçenek arasında kararsızım.
    1 - Kampüs bakımından Selçuk, Erbakan'a göre büyük farkla önde. Ayrıca hukuk eğitimi köklü ve belli üne sahip oturmuş bir fakülte.
    2 - Erbakan ise daha bu sene açılmasının yanında iki öğretim toplamda yanılmıyorsam 180 kişi alacak. Selçuk'a göre oldukça az olan bu sayının ders kalitesine etkisi ne olur bilmiyorum. NE Hukuk dekanının anlattığına göre kaliteli eğitim için önemli bir kriter.
    3 - Ulaşım konusunda iki fakülte aynı sayılır. SÜ 'ye gidebilmek için en ideal yol tramvay. Fakültenin önünden hat geçiyor olması artı nokta. Sanırım 35-45 dk civarı gidiş süresi olurken yolculuğun ayakta geçmesi olası. Erbakan'a ise otobüs imkanı var. O da sanırım 45 - 60 dk'lık bir sürede okula ulaşma imkanı tanıyor. Bunda ise yolculuk oturarak geçecek.
    4 - SÜ 'de en büyük eksi ikinci öğretim olması. Senede yaklaşık 1.100 lira gibi bir harç yükü mevcut. Kararsızlığımın en büyük nedeni bu.
    Bunların yanında SÜ Hukuk fakültesinden bu sene mezun olan bir kuzenim ve ikinci sınava geçen kardeşi var. Tecrübelerine göre hocalar not konusunda bayağı cimri ve sınavlar oldukça zorlu geçiyor.
    Bunlara göre benim yerimde olsanız ve iki fakülteye de sıralamanızın yettiğini varsaysanız tercihiniz hangisinden yana olurdu? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Necmettin Erbakan için doğru düzgün bilgi bulamadım. Yeni açılan bir fakülte. Binası falan nasıl ? Kampüs içinde mi yoksa ayrı bir yerde mi ? Eğitim kadrosu ile ilgili bilgi de bulamadım. Öğrenci sayısı az ama kaç öğretim personeli var ? Bunlar aklımı karıştırıyor. Yeni açıldığı için eğitimi kuşku uyandırıyor.

• Hocam ayni durumdayiz bende konyadayim siralamam 22 bin selçuk ikinci öğretim tutuyor ben selçuk ikinci öğretimi necmettin den önce yazdım gelmesini istediğim yer selçuk ayrıca selcugun kampusu sadece konya için değil tüm Türkiye içinde on numara bi kampusu var kampus önemli değil ben gezmem demeyin bende yalniz kalmayı severim diyordum taki mezuna kalana kadar insan cidden sosyal bir varlık canınız sıkılınca etrafımızda bir şeylerin olması sizi rahatlatır hem necmettin yeni açılmış bir fakülte eğitim i sistemi daha tam oturmamistir tabiri caizse ilk öğrencilerini deneme tahtası olarak kullanacaklar benim tercihim selcuktan yana ben necmettini selçuk gelmezse diye garanti olarak koydum ama en doğru kararı kendi durumunuza gire vermeniz size en iyi faydayı saglayacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedemlililer -- 22 Temmuz 2017; 9:17:19 >
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Ben de günlerdir araştırıyorum ama gerçekten çok fazla bilgi yok. Sosyla medyadan Necmettin Erbakan'da bir hocanın paylaşımlarına kadar inceledim. Yine de umduğumu bulamadım. Ulan yeni fakülte açıyorsun, insan bilgilendirme amaçlı çalışma falan yapar.

Bildiğim kadarıyla düzgün bir kampüs düzeni yok. Sanırım 15 Temmuz Yerleşkesi diye yeni açılmış bir yerleşkede kurulmuş hukuk fakültesi. Hiç gidip bakmadım ama görsellerden yeni ve güzel bir bina gibi gözüküyor. Bina dışını bilmiyorum tabii, büyük ihtimalle bina dışında pek bir şey yok.

İnternet sitesindeki kadroda 5-10 tane yard. doç. - doç. falan var. Geri kalanı araştırma görevlisi. Rehberlik hocam, büyük ihtimalle Selçuk'tan ders vermek için hoca gelir, dedi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Çok kararsız kaldım fakat Selçuk bu belirsizliğin içinde doğru yer gibi duruyor.

• dedemlililer D kullanıcısına yanıt
    Bu gidişle bende Selçuk ve ikinci öğretimini Necmettin Erbakan önünde yazacağım. Tercihlerimi hala girmedim. Durumumuz benzer sizin tercih sırlamanız nasıl, yazabilir misiniz?

• Kafadan Selçuk yaz. Düşünme bile. Neünün o leş kampüsünde ömür geçmez. Selçuk da fena değil halledersin notları falan. Benim de kuzenim bu sene mezun oldu memnundu hep.

• veterans V kullanıcısına yanıt
    Siralamam 22800 tercihlerimin başına Galatasaray hukuk ankara hukuk İstanbul hukuk vesaire yardirdim anadolu hukiga kadar yazdım ama gelmez bunlar selçuk hukuk ilk öğretimi de yazdım ama oda gelmez ardından selçuk ikinci öğretim yazdım gelecek olan yuksek ihtimalle bu her şeye hazırlıklı olmak için necmettin yazdım arkasına daha sonra yalova afyon salladim selcugun ikinci öğretimi gelir inşallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dedemlililer D kullanıcısına yanıt
    İnşallah. Bende Selçuk 1 ve 2 > N. Erbakan yazıyorum şu an. Sonrasında Isparta, Afyon döşeyeceğim. Bakarsın birlikte okuruz.

Yardımcı olmaya çalışan herkese cevaplarından ötürü teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.