Şimdi Ara

Selamı farklı şekilde alan tipler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlara ayar olan bir tek mi varım? Selamun aleyküm diye girersin ortama merhaba, selam diye karşılık verir. Çok saçma geliyor bana bu, Müslüman olmayabilirsin tabi ama karşındaki nasıl veriyorsa öyle selam vermek çok mu zor?

Ama bundan daha kötüsü günaydın, merhaba diyince havalı bir şekilde aleyküm selam diyen tipler. Ne desem boş, ne yapsam boş

• biri bana selam dese ben a se diyebilirim, herkesin hayatina kimse karisamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hoşgeldin

• esselamu aleyküm ve rahmetullah ve berekatuhu demeyenlere gıcık oluyorum.islama saygısızlık yapıp mağdur ediyorlar müminleri
  • aaa nasıl as demez münafık ateyist pislik ıyyy cehennemde yanıcaksınız
  • Selam merhaba selamın aleyküm hepsi arapça. Türkçe selamlaşma olmadığı için isteyen istediği gibi cevaplar.

• Geçen gün bir fırına girdim ve iki ekmek istedim uykuluydum biraz adam hemen aleyküm selam dedi sizin köyde selam yokmu falan dedi yani kardeşim sen benim müslüman olup olmadığımı nereden bilebilirsinki elhamdülillah müslümanım ama bu hareketlere uyuz oluyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben adama günaydın diyorum aleyküm selam diyor. Ben buna rağmen arapça kelimelerden rahatsız olmuyorum.
    sana ne battı
  • Ben hi guys diyorum

• Direkt "as" diyorum haha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aleyküm selam demek zorunda mıyız? senin selamlaşma anlayışın bu diye ben de aynı cevabı vermek zorunda mıyım? kafaya bak, peşinen cevap ısmarlıyor.

senin gibi tipler işyerinde de vardı, ilk zamanlar günaydın dediğimde aleyküm selam diyecek kadar şaşırmışlardı. şimdi herkese günaydın diyorlar.

alışacaksınız.
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Günaydın kelimesi dil devriminden sonra yerleştiği için mi bu öfke

• Selamın alüminyum.
  • İyi de "selamün aleyküm" Türkçe bir selamlaşma şekli değil ki zaten. Arapça. Türkçesi "sana/size selam olsun" demek. Biz Türkçede kısaca "selam" deriz. Sen niye adamlara "size selam olsun" değil de "selamün aleyküm" diyorsun? Onlar sana ne güzel Türkçe karşılık veriyor. Selam ve merhaba da öz Türkçe değil ama en azından sözlüklere yerleşmiş. Öz Türkçe selamlaşma ifadesi yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre 11 -- 21 Haziran 2017; 21:12:2 >
  • +Selamun Aleyküm

-Aleykum KemKüm

diyenleri ne yapmalı?

• bende selam demeyi hiç sevmiyorum sa as derim genelde
  • Biz de sana ayar oluyoruz, merak etme.
  • Buna bende oluyorum, böyle davranan ortam olursa bir daha gireceksem selam vermiyorum

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Hahahaha iş yeri değil ilkokuldur o

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkanİpek

Hahahaha iş yeri değil ilkokuldur o

furkan'cığım sen daha 3 günlük üyesin, bilmezsin sen. üye olduğum tarihte doğan çocuklar şu an orta 2'ye geçti, teknik olarak ilkokullu olmama imkan yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.